Self-Tanning Routine / перфектен тен без слънце

Здравейте!

Получавам страшно много запитвания за това какви продукти използвам и как точно ги нанасям, когато си правя изкуствен тен!
За това събрах всички стъпки, които следвам, но ако имате въпроси винаги може да ми ги зададете!

Следвам 5 стъпки:
1. Епилиране - повече тук и тук
2. Ексфолиране - може и dry brushing
3. Подхранване
4. Нанасяне на продукта за изкуствен тен
5. Хидратация

и повтаряне на процедурата след 4-5 дни!


Започвам още един ден преди самото нанасяне на бронзиращите продукти, вечерта във вечерната си рутина използвам скраб за тяло, в момента използвам тази на SNB с аромат на гуава. Съдържа хималайска сол, която нежно ексфолира кожата. Първо намокрям тялото, след това спирам водата и нанасям от продукта. Формулата му е нежна, но прави кожата много мека. Хубава алтернатива е тази на Balea отново със сол или пък тази на Rafen със захар.

След това използвам масло за тяло. Използвам body butter дори през лятото, защото мусът и спреят, а и като цяло продуктите за бронзиране могат да изсушат прекалено много кожата.
Маслото на Balea с какао е перфектно за тази ситуация, лек сладък, дълготраен аромат и твърда и подхранваща формула, попива бързо и не оставя кожата мазна. Също така маслата на Alverde са чудесни за целта- това с макадамия ми е любимо, а това с горски плодове е супер за лятото.

Вечерта преди лягане нанасям бронзиращия лосион на Alverde, съдържа органично масло от соя, цитрусова флорална вода, екстракт от роза, масло от фъстъци, масло от жожоба, екстракт от ванилия и слънчогледово олио. Активира се около час след нанасяне, не цапа дрехите и предпочитам да го използвам нощем, защото има лек аромат на автобронзант. На следващия ден кожата е целуната от слънцето, тенът е равномерен и не ставаш на петна.

За трудно достъпните месна, като гърба използвам спрея на Balea от серията Sun Dance. Няма аромат, нанася се лесно, попива мигновено и не цапа. Има един единствен недостатък и това е, че има много дефектни опаковки, лесно се разваля флакона и не може да се пръска. Това може да е много, много изнервящо!

Когато бързам и искам мигновен тен, използвам бронзиращия мус на Avon- Magic Tan Sun +, той има тропически аромат и стягащ комплекс. Излиза вече оцветен и веднага след нанасяне кожата вече е придобила цвят, през остатъка от деня кожата потъмнява още малко. Използвам го само с ръкавица за нанасяне, защото в противен случай не става равномерно. Преди да го нанеса си правя пилинг, а след това нанасям от маслото за тяло само на сухите места, като лакти и колена, за да може мусът да изсъхне по-бързо. При него е необходимо 20-тина минути да се разхождате без дрехи, защото лесно може да ги изцапате! Добрата новина е, че се пере!

Това е процедурата, която следвам за красив, равномерен и здравословен тен, ако имате въпроси винаги може да ми пишете, тук, във facebook или на мейла ми!

Ами вие какво използвате за изкуствен тен?

Love,
Snejana

You May Also Like

11 коментара

  1. На мен ми се падна дефектна опаковка от спрейчето на Балеа, иначе е много хубаво. За жалост, не го и намирам вече в ДМ-а до нас и ползвам Палмърс и Сен Тропе :)

    ОтговорИзтриване
  2. Винаги ми е било интересно, не се ли цапат чаршафите вечер? :D Поздрави,http://thebeautyblog2.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  3. Не с този на Alverde няма никакъв проблем, а за този на Avon съм споменала, че го ползвам само през деня и го оставям добре да изсъхне, защото той цапа ако се облечеш веднага след употреба! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Еееее, супер як пост. Благодаря за него утре ще тествам процедурата. П.с. Липсват ми влоговете, гледам ги вместо сериал, че то едни сериали... Пусни vlogmer ( vlog In summer) 😃. Много разтоварващи ми действат и винаги научавам нещо, ново и света на красотата 😃😃😃😃

    ОтговорИзтриване
  5. Този на алверде отдавна ли си го купувала? Нещо не можах да го намеря в магазина в студентски град

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, съвсем скоро. В dm-a, в който аз пазарувам е прясно зареден и имаше доста бройки. А мусът на Avon този месец е намален на 5 лв. така че ги има нещата. Само ръкавица трудно се намира, но за сега се справям и без. :)

      Изтриване
  6. Здравей Снежи.. моят въпрос е: бронзиращия лосион на Alverde без ръкавица ли го нанасяш и ако да не оцветява ли ръцете.. незнам защо, но много ме е страх да пробвам такива продукти за да не ми се оцветят ръцете и да не стана на петна.. Поздрави :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, няма проблем. След нанасяне си миеш по-старателно ръцете и всичко е ок. :)

      Изтриване
    2. Чудесно! Благодаря ти :)

      Изтриване
  7. Здравей, как се справяш с разликата между лицето и шията:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами всъщност не е трудно, защото дори и с SPF пак хващам малко повече тен, докато другите части не се показват на слънце, а също така и с повече бронзант. :)

      Изтриване