Review: *Braun Silk-epil 7 Skin SPA

Здравейте!

В това да пишеш сред природата има нещо много романтично, но непрекъснатото губене на wifi-а може да побърка и най-уравновесения писател...

В поста "Bye, Bye... Hair", Ви показах епилатора на Braun Silk-epil 7 (между другото съвсем наскоро Джесика Алба представи и Silk-epil 9 може да видите повече снимки тук).


Какво включва комплектът:
епилатор, четка за тяло, четка за лице, зарядно, четчица за почистване 

Ексфолираща четка – видимо по-красива кожа. Звукова технология за ексфолиране и повече от 3.000 микро вибрации в минута. 4 пъти по-ефективно почистване. Четка с висока плътност 10.000 фини четчици отстраняват мъртвите клетки и стимулират регенерирането на кожата.
Висококачествема система за масаж. Активно стумилира кожата за едно деликатно епилиране. Технология Close-Grip. Отстранява косъмчетата с размерите на песачинка (0.5мм).
Движеща глава. Адаптира се с лекота към извивките на тялото.
Бутон Smartlight. Осветява и най-фините косъмчета за безупречна епилация.
Четка за почистване на тена – почиства до 6 пъти по-добре в сравнение с ръчното почистване. Интензивно почистване – само за 1 минута, почиства грима и замърсяванията от скулите, Т зоната и брадичката. Масаж, чрез микро четчици. 60.000 микро докосвания в секунда деликатно ексфолират за по-фина и здрава кожа.
2 скорости. Изберете скорост според вашите предпочитания и чувствителността на кожата.

Епилаторът

първото, което се усеща веднага след като хванете машината за първи път е това, че е доста по-тежък, стабилен и луксозен от нормалните епилатори. Старият ми епилатор беше лек и пластмасов, докато в този определено има много метал. Има две скорости, 40 пинсети и система Close-grip, която позволява захващането и на най-късите косъмчета (0.5 мм). Също така епилаторът работи на акумулатор и няма нужда от кабели, зарежда се веднъж и след това работи цял месец. Освен всичко екстри до тук има още и много удобна лампичка, която улеснява целия процес. Може да се използва и под вода, работи толкова добре и на сухо, така и на мокро. Ако имате много чувствителна кожа и епилацията Ви причинява болка трябва да пробвате епилиране под вода. Масажиращите дискчета също помагат за това. Главата на епилатора се движи и това помага за достигането на по-трудно достъпните места.
Не осъзнавах какъв голям плюс е това, че захваща и най-късите косъмчета. Спестява време и прави необходимостта от епилация по-малка.



Четка за тяло

с едно лесно движение главата на епилатора се маха и се поставя ексфолиращата четка. С микро масажни вибрации тя нежно ексфолира кожата и я подготвя за по-добра епилация. Говорила съм Ви за Dry Brushing-a  и от неговите ползи, тази четка прави и това и може да се използва и по този начин. Четката е мека и не дразни кожата. Има нужда от подмяна през няколко месеца, в зависимост от интензитета на употреба. Друго, което съм забелязала, че батерията се изтощава по-бързо, когато се използва. Четката идва в комплект с защитно капаче.


Четка за лице

докато епилатора го използвам веднъж седмично, то четката за лице се измъчва ежедневно. Използвам я без прекъсване вече повече от 3 месеца. Пътувам с нея и я използвам предимно под душа. Може да се използва с всеки вид измиващ продукт за лице / гел. крем или пяна, няма значение. Измива лицето много по-добре от колкото само с ръце и е по-удобна от четките, които са без електричество. Тя ми помогна да държа под контрол черните точки по носа и брадичката. Определено не бих могла да се върна към измиването на лицето без четка, просто вече не го чувствам достатъчно чисто. Не влияе по никакъв негативен начин на кожата ми, четката е много мека и до сега не съм имала проблеми. Даже би било добре да има и една малко по-груба четка в комплекта. Отново е необходимо да се подменя през няколко месеца. Резервните части обаче се намират малко трудно. Работи на батерии (до сега не ми се е налагало да ги сменям) и също така както епилатора е водоустойчива. Формата на дръжката е удобна и захватът е много добър.


Като заключение ще кажа, че съм изключително доволна от комплекта Skin SPA, единственият недостатък е, че няма защитно капаче и на четката за лице. Цената е висока, но пък такива покупки не се правят всеки ден и се използват дълги години. (На базата на личен опит предишният ми епилатор беше на 7-8 години.)

Време на работа: около 3-4 седмици
Време на зареждане: около 1 час

Braun Silk-epil 7 Skin SPA- цена: oколо 300 лв.

Използвате ли епилатор? Какъв модел е?

Love,
Snejana

*Комплектът е предоставен от PR. Мнението ми не зависи от това! Постът не е спонсориран!

You May Also Like

0 коментара