DIY: How to Dry Brushing?

Здравейте!

Днешната публикация е посветена на страхотен начин за грижа за тялото, които я прави по-здрава и по-красива, като се грижи и за фигурата ни (..помага и при целулит и стрии!)


Какво е  Dry Brushing?
"Сухото четкане" по-известно като Dry Brushing е лесен, бърз и евтин метод, с който се сдобиваме със здрава, бляскава и гладка кожа. Dry Brushing подобрява кръвообращението, като това води до по-добро движение на лимфните течности, а това предотвратява задържането на течности, появата на стрии и най-важното на целулит.

Как се прави  Dry Brushing?
Както си идва от името "сухото четкане" е процес, при който обтриваш тялото със специална четка, която премахва мъртвата кожа. Може да използвате четката върху цялото тяло, като наблягате на проблемните зони- бедрата, дупето, паласките. Dry Brushing помага и при епилирането, ако правите "сухото четкане" преди да епилирате кожата си, ще предотвратите появата на враснали косъмчета, а кожата ще остане гладка за по-дълго време.

снимка: от Интернет
Важното за Dry Brushing е, че се извършва по посока на лимфния поток, тоест от долу на горе, започва се от глезените и се четка нагоре към бедрата, като дупето го четкате с кръгообразни движения. След това се преминава към корема, който се минава с леки кръгообразни движения. След това минаваме на ръцете, отново по същия начин от китките към горната част на ръката.

Нормално е да има леко зачервяване на кожата след процедурата, но все пак е важно да се каже, че не трябва да се прилага сила при сухото четкане. Обикновено след Dry Brushing е хубаво да се вземе душ/ вана, а след това използвайте хидратиращ крем/лосион/ масло за тяло.
Ако сте нови в Dry Brushing-а не го правете повече от 2-3 пъти в седмицата, но ако ви се отразява добре, не пречи да стимулирате кръвообращението си ежедневно.

Коя четка е най-подходяща?
Важното за четката за Dry Brushing е, че трябва да е от естествени косми, хубави четки може да намерите вече в доста магазин, има ги също и в Lilly и DM.

Като заключение ща кажа, че Dry Brushing не е за хора, които намират скрабовете за тяло прекалено дразнещи, защото "сухото четкане" не е за хора с много чувствителна кожа. Също препоръчвам ви да го правите направо във ваната или душ кабината, защото това си е мръсна работа. Но има толкова много ползи- движението на лимфната течност е своеобразен детокс за тялото, помага за забързване на метаболизма и изглажда повърхността на кожата, като я оставя мека и гладка!


Пробвали ли сте Dry Brushing метода? Какво мислите за него?

Love,
Snejana

You May Also Like

11 коментара

  1. Много любопитна и полезна статия. Определено ме заинтригува да го пробвам :))

    ОтговорИзтриване
  2. Мен също ме заинтригува. Бях мяркала информация за такова четкане преди време, но така и не прочетох за какво иде реч точно, а щом има много ползи за тялото и кожата, определено си струва да опитам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много се радвам, че ви е интересно! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм го правила, но ми звучи супер интересно и полезно.При мен ще е идеално за врасналите косъмчета по краката.Четката на снимката изглежда много добре.От кой магазин е и с каква цена?

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля, че беше от Jumbo , тя е доста стара и струваше нещо от сорта на 10-12 лв.

    ОтговорИзтриване
  6. Мерси за информацията :)) Тъкмо повод да посетя Jumbo

    ОтговорИзтриване
  7. Много полезна информация! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  8. Много полезно. Благодаря,Снежи :)

    ОтговорИзтриване
  9. Probvala sam i e strahotno, no ne go prepora4vam na hora s 4uvstvitelna koja, pozdravi za statiqta

    ОтговорИзтриване