Review: Lancome Teint Idole Ultra 24H

Здравейте!

Знаете, че по принцип подлагам всичко под съмнение, без значение кое колко струва, когато правя ревюта на продукти. Но особено когато става въпрос за нещо от високия клас съм доста по-критична, защото имам чувството, че тук разликата между дрогерията и high end козметиката е по-голяма и хората не влизат в Sephora с лека ръка и купуват каквото им е на сърце, а внимателно проучват всичко, от което се интересуват.

Серията Teint - Idol (за мазна кожа) и  Miracle (за нормална/суха кожа) е bestseller на марката, като наскоро промениха леко Teint Idole Ultra 24H като добавиха Wear, но като обещанието да трае 24 часа все още остава, така че да си знаете, ако видите новата опаковка, която е с малко по-различна капачка и няколко нови цвята.


Легендата разказва, че Lancome са отделили 8 години в продучване и създаване на идеалната формула на Teint Idole Ultra 24H. Има EternalSoft технология и формула с color-true NAI пигменти. Има перлит и силициев диоксид, които абсорбират себума, за матов финиш през целия ден.

Основната разлика, която забелязвам при използването на този фон дьо тен е това, че дори при продължителен, активен ден всичко сложено върху него се запазва. И изглежда все по-добре върху лицето в продължение на работния ден. Не съм забелязала да се окислява, също така не прави порите по-големи и ако имате дехидратирани места по кожата, няма да ги направи по-видими. Във формулата няма масла и не е комедогенен. Предлага се в много богата цветова гама, но се съмнявам тук да има и 1/3 от цветовете.

Опаковката е стъклена, но не се усеща прекалено масивна, прилича на други фон дьо тени, които имам. Има попма, което е много голям плюс и също така. Има SPF 15, като не си личи на снимки и изглежда добре и при снимки със светкавица.

Ако трябва да опиша формулата с няколко думи:

- високо покритие
- кадифен финиш, без да имате нужда от пудра
- има слънцезащитен фактор
- не цапа дрехите при контакт с тях
- слива се с кожата
- не изглежда cakey
- идеален за мазна кожа (още фон дьо тени за мазна кожа --> тук)

Може да видите видеото, в което сравнявам бюджетна с по-скъпа козметика и сами да прецените как изглеждат нанесени на лицето --> видеото тук.

цвят 02 Lys Rose с розов под тон, неутрален към бежов

Състав: 
WATER, CYCLOHEXASILOXANE, ALCOHOL DENAT., ISODODECANE, BUTYLENE GLYCOL, ACRYLATES/POLYTRIMETHYLSILOXYMETHACRYLATE COPOLYMER, NYLON-12, PEG-10 DIMETHICONE, ISOHEXADECANE, SILICA, PERLITE, ALUMINUM HYDROXIDE, MAGNESIUM SULFATE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, BHT, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE

Като заключение ще кажа, че Teint Idole Ultra 24H много ми хареса и успя да ме накара да преосмисля мнението си за high end козметиката. Определено ако трябва да отделяте средства за определен продукт, то най-добре да бъде за основата и за грижата за кожата. Фон дьо тен и основата за сенки може да направи всеки грим по-хубав. Странното, което забелязах е, че във френския сайт на марката фон дьо тена е само около 30 евро, което е доста по-различно от цената му тук, така че ако решите да го пробвате разберете къде може да се намери на най-добра цена.

Lancome Teint Idole Ultra 24H- 30 мл. цена: 75-95 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

9 коментара

  1. Хубаво е, когато при толкова голяма сума, продуктът оправдае очакванията. Въпреки всичко, едва ли е подходящ за ежедневна употреба тъй като най-вероятно ще се изхаби прекалено бързо, а цената със сигурност е непосилна за даване през 2 седмици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не го използвам всеки ден, защото е с високо покритие, но е абсолютно добра алтернатива на Double Wear, за който непрекъснато се говори. А много жени използвам подобен супер покривен фон дьо тен ежедневно, за това добре е да знаят, че има и алтернативи. Също не мисля, че при ежедневна употреба ще свърши за 2 седмици. :)

      Изтриване
    2. Your Beauty,
      Как така фон-дьо-тен ще свърши за 2 седмици? Та дори и за месец?
      Не съм засичала никога, но отворих специално онлайн банкирането си да проверя - на 20.12 съм си купила стандартен, 30 мл фон-дьо-тен, който използвам кажи-речи всеки ден. Не съм от тези, които само го разнасят в козметичната си чантичка, съответно им изкарва по година-две, естествено. Нямам друг, използвам само него и нося от-до грим почти всеки ден. Днес е 26 март и ще ме изкара поне още две седмици преди да ми се наложи да купя друг.
      Може би имате предвид формулата с коментара си? Но това ми се вижда извънредно нелогично - би трябвало непокривни продукти да се използват в по-голямо количество, съответно да се изхабяват бързо, а този е с високо покритие.

      Снежи, благодаря ти за поста, от известно време ме изкушава да си купя по-висок клас фдт заради по-голямото им цветово разнообразие, а и както установих току-що, хаха, явно ги ползвам достатъчно дълго, за да си струва цената! Далеч съм от мазна кожа, затова ще погледна версията за суха кожа, току-виж сме се харесали <3

      Изтриване
    3. Да кажеш какво мислиш, ако си го вземеш. А най-хубавото е, че можеш да го тестваш преди покупка, докато в дрогерията е като руска ролетка. :)

      Изтриване
  2. Имах мостри на този и на Miracle, обаче са много далече от моя цвят и така не съм ги пробвала. Заинтригува ме обаче и следващия път в Sephora ще им обърна внимание.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, определено заслужава да му се обърне внимание. Аз искам да пробвам новата формула, дано е по-добра, а не да са я прецакали и ще събирам да си го взема отново. :D

      Изтриване
  3. С голям интерес изчетох статията Ви. От известно време съм в дилема дали да не взема точно този фдт на Lancome за мазна кожа с дълготраен ефект. Разгледах мнения и в други блогове - според някои е твърде плътен и стои като маска на лицето, според други перфектен.. Все още не съм решила, защото цената не е никак ниска за фдт. За сега ежедневно ползвам Ревлон, за който Вие също сте писали статия и наистина съм доволна. Аз също го използвам в комбинация с пудра MAC. След прочетеното тук определено везните клонят към покупка. Като цвят Вие лесно ли открихте своя?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, виждам голямо съдържание на алкохол денат в състава. Това е достатъчно да ме откаже даже и да пробвам този продукт, че камоли и да си го купя..... съжалявам, но НЕ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е въпрос на личен избор, все пак. Имай предвид, че трендът за вредния алкохол не беше популярен през 2017, когато е писано ревюто. Кой е любимият ти фон дьо тен без алкохол в състава?

      Изтриване