It's MASK time

Здравейте!

Точно преди уикенда реших да Ви споделя повече за маските за лице, които използвам в момента. На пръв поглед са доста, няма да отричам, но всяка си има специално предназначение, различава се от другите и действа по напълно различен начин. Ако това оправдание на Ви е достатъчно, разбира се, че ще добавя и, че аз имам проблем и имам твърде много козметика. 😅

Най-често ги комбинирам и ги използвам по модерната напоследък multimasking техника, при която използвате няколко маски по едно и също време в зависимост от нуждите на кожата. Аз предпочитам да комбинирам маски с близки консистенции, които изсъхват по едно и също време, за това най-често едновременно използвам само почистващите маски за лице.

Обикновено започвам с ексфолиращата маска за лице на Lóreal Pure Clay с червени водорасли. Тя съдържа кайсиеви костилки, които правят нежен пилинг на лицето. Обичам да я използвам първа, защото веднага след употребата и чувствам кожата си по-мека и мисля, че помага за подготовката и след това съставките на другите маски да проникнат по-добре. Това е и най-често използваната маска, защото винаги я комбинирам с някоя от другите.

След това в зависимост от кожата ми през този ден избирам или почистваща маска или хидратираща, а ако кожата ми е много зле първо почистващата, а след това и хидратиращата. Може да звучи много, но обикновено след подобно спа, кожата ми е мека, като бебешко дупе.


Ако избера почистващата комбинация то използвам Sephora Mud Mask Purifying & Mattifying почистваща маска за лице в комбинация с почистващата маска за лице на Lóreal и тази, която е детоксикираща.

- на носа и брадичката нанасям от Sephora Mud Mask Purifying & Mattifying, защото действа супер ефикасно върху запушените ми пори, но пък и изсушава, а кожата ми през този сезон е доста суха.

- на челото нанасям от почистващата маска с евкалипт на Lóreal, която отново почиства кожата, но не я изсушава толкова много.

- на бузите нанасям от детоксикиращата маска отново на Lóreal, която действа изсветляващо и освежаващо на кожата с активния си въглен, като не я изсушава.

Обикновено така седя около 10-15 мин. като след това измивам с кърпите за еднократна употреба на dm.

Ако имам активни пъпки и повече време, а кожата ми е суха (каква комбинация само) използвам маската на Lumene  Deep-Cleansing Peat Mask, която е идеална, ако имате по-суха, но проблемна кожа, защото с нея мога да седя и 30 мин. а кожата ми изобщо да не се изсуши след това. Съдържа арктически торф, който помага за подобряването на микроциркулацията на клетките и подпомага възстановяването, обмена на веществата и обновяването им. Кожата след това е мека, активните пъпки са успокоени и тенът е по-бистър.


Ако усещам кожата си суха и опъната използвам Yves Rocher Hydra Vegetal Intense, която е интензивно хидратираща маска. Хубавото и е, че попива като крем за лице и дори може да спите с нея, защото не остава кожата мазна. Прави я мека и връща влагата обратно в нея. Активните съставки в Hydra Vegetal Intense са кленов сироп, био сироп от синьо агаве и бетаин, които са известни със своето хидратиращо и подхранващо действие.

Сутрин обичам да използвам Vitamin Rich Detox на Bio Beaute на Nuxe, защото е като чаша свеж портокалов сок за кожата. Обикновено я нанасям преди закуска, а след като закуся я измивам и има супер свежа кожа. Върши чудеса особено, когато предишната вечер сте си легнали по-късно.

Всичко това завършва с грижата за кожата ми, като през зимата тя изглежда по този начин - публикация или видео.

Коя е любимата Ви маска за лице? И колко маски имате в момента?

Love,
Snejana

You May Also Like

3 коментара

  1. Кои са кърпите за еднократна употреба на dm?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На серията Ebelin водят се кърпи от 100% памук за почистване на грим. В картонена опаковка. З0 са на брой. На кутията пише 30 Abschminktucher.

      Изтриване
  2. Аз харесвам много житната маска на Freeman. Като действие мисля,че е подобна на тази на Nuxe. Много е хубава ,кожата става мека и хидратирана.

    ОтговорИзтриване