September Favourites / 2016 + Video

Здравейте!

Позабавих се с любимите ми продукти за Септември, но на фона на това, че напълно пропуснах Август, всичко е наред. Не бих казала, че и двата месеца бяха много силни откъм козметика, но това май по-скоро е някаква особеност на сезона, а за това че нямам ясни спомени какво точно се е случило през тях може само да Ви говори, че не са били от най-приятните.

Но ето че есента е тук и то все по натрапчиво и изненадващо студено. Бях си обещала миналата година да започна с Коледа още по отрано, защото няма кого да лъжем само един месец в годината е изключително малко. Надявам се, че в Jumbo отново ще заредят коледните неща по-рано, вчера видях, че в Ikea вече се готвят за това, така че поне знам, че не съм само аз :D


Започвам с най-любимото ми през последните 2-3 месеца, а именно лосионът за тяло с макадамия на Bioten. Бях в търсене на нов лосион и нямах време да ходя до козметичен магазин, за това докато пазарувах в супермаркета исках да взема нещо, колкото да върши работа. Не знам дали сте забелязали, но на такива места е доста трудно да се намери нещо с хубав аромат и така общо взето съвсем случайно открих най-вкусния аромат на лосион за тяло. Първата ми мисъл беше точно тази: "Мирише точно като мини кроасаните на 7days с шампанско" ... а когато се намажете с него Вие миришете така --> вкусно, много вкусно.

Въпреки че и през Август и Септември почти не се гримирах имам цели две основи за лице, които се превърнаха във фаворити. Първата е оцветената версия на Effaclare DUO (+) има всички отлични качества на класическата версия на DUO (+) но има лек цвят, който е идеален за моята кожа, което да Ви кажа честно сред марките производители на бяла козметика не е често срещано, защото лично аз се сещам за доста грешки при определянето на цветовете или много тъмни или много розови. Но unifiant е идеален, предлага се в два цвята, аз имам по светлия и е точно като за моята кожа.

Другата основа е дългочаканият фон дьо тен на Catrice HD Liquid Coverage оправда очакванията ми. Има много лека формула, рекламират го като течен пясък и е точно така, а същевременно има добро покритие и матов финиш. Не издържа цял ден, но поне за половината изглежда много добре.

Две неща на Essence от новата им есенно/зимна колекция, първото е матовото червило номер 2 perfect match. То е с идеален ежедневен цвят за студения сезон, но не е прекалено тъмно, за да Ви гледат странно в офиса. Второто ми любимо нещо е палитрата за озаряване на лицето - light up your face. В нея има три озаряващи пудри, които се нанасят на различни места по лицето, за да се постигне ефект като след photoshop. Първата пудра няма видим блясък, тя може да се нанася на цялото лице и дава сатенен завършек на кожата и я кара да изглежда озарена. Втората пудра е типичен хайлайтър в цвят на захарен памук, много ми харесва, защото нямах подобен хайлайтър. Третият нюанс отново няма видим блясък и е с по-тъмен цвят, като може да се използва за бронзант.

И последното любимо нещо е очната линия на Bourjois Slim. През последните три месеца имах възможност да тествам няколко различни очни линии и тази изпъкна като най-добра. Цветът е наситено черен, не се размазва и разтича при нанасяне и е много лесна за употреба. За около 2 месеца обаче започна да свършва, което според мен е и недостатъкът на всички подобни очни линии. Идеална е за прецизно изписване на вътрешната част на окото и според мен всеки, които няма опит също би се справил добре с нея.


Гледайте видеото, за да разберете повече и за любимата ми книга през изминалия месец - "12 мита за българската история"!

Кои бяха вашите най-любими продукти?

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Снежи, много харесвам постовете ти. Ти си от онези блогъри, които не изневеряват на себе си, а само стават по-добри!
    Поздрави, Тея

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, Тея, това е голям комплимент. Много ти благодаря! <3

      Изтриване