Мнението на специалиста: Да подготвим косата за есента!

Здравейте!

Ето, че още един сезон се изтърколи и е време да поговорим, за това какво по-специално внимание трябва да обърнем на косата през есента, за да бъде тя здрава и блестяща. 

Първото нещо, което трябва да направим в началото на есента е (колкото и банално да звучи) да посетим нашия фризьор, защото е необходимо да освежим косата след лятото, като премахнем сухите връхчета, а също така есента е и подходящ момент за нова прическа и модерен нов цвят.

А сега да се върнем към това какво може да направим в домашни условия, за да бъде косата ни винаги красива, дори когато времето е лошо.


Хидратация и подхранване
След цяло лято изпълнено със слънчеви лъчи, морски бриз и много стилизиращи продукти. Косата ни почти винаги е суха, изтощена и и липсва блясък, започва да се накъсва и има нужда от по-специална грижа. За това, най-добре заложете на хидратиращ шампоан, който да възстанови хидролипидния слой на косата. По дължините използвайте маска или грижа (балсам), които да са богати на масла и липиди, за да подхраните сухите връхчета и да възвърнете еластичността на косъма. Есента е и момента, в който се задържаме по-дълго време у дома, за това са подходящи и домашните маски, като тази с кокосово масло, която може да си правите веднъж в седмицата. Ако косата Ви е фина не подценявайте нуждата от хидратация. Също така няма как да се радвате на свежа кожа и здрава коса, ако не пиете достатъчно вода.

Началото на есента е подходящ момент за начало на подхранващите терапии против сезонния косопад. Като може да се спрете на серуми, които се нанасят в корените на косата, например Phyto PHYTOLOGIST 15. Също така в този момент е добре да започнете да приемате и допълнително витамини, предназначени за коса, кожа и нокти, като следите да имат витамин Е и А, биотин и хиауронова киселина.

Също така може да попитате фризьора си коя професионална терапия би Ви препоръчал, защото освен освежаване с премахването на сухите краища е този вид терапии имат видим ефект и по-дълготрайно действие от това, което може да си направим у дома. Двете най-популярни терапии за коса в момента са Pro Fiber, както и терапията с Оlaplex.

Контрол
С уюта на есента, за съжаление в комплект вървят дъждовете, мъглите, студен въздух, както и бухналата, неуправляема, непокорна коса. За да се справите с нея и да запазите прическата си перфектна през целия ден е нужно да използвате продукти с anti-frizz ефект. Те създават защитен слой върху косъма, който предотвратява навлизането на влага в него. Ако обработвате косата си топлинно се насочете към комбинирани продукти, които съчетават в себе си функциите на термозащита и на защита от влагата. Също така през "по-мокрите" сезони можете да замените лака за коса, който ползвате обикновено с лак, който е с допълнителен anti-frizz ефект. Например L'oreal professionnel fix anti frizz или Living Proof No Frizz Weightless Styling Spray, общо взето в продуктовия каталог на всяка марка може да намерите подобни продукти.

Цвят
Есента предразполага към топли, земни, наситени и дълбоки цветове. Канела, бежово русо, еспресо, карамел, патладжан, тъмна череша и медно-кестеняво са оттенъци, с които няма да сгрешите. Все още остава актуален и дълбокият корен, който превзе модната сцена в началото на годината. Нови цветове, които заслужават внимание тази есен са French browns на Majirel. Вдъхновени от парижанките и техните естествено кестеняви коси с лек оттенък, тези цветове пристигнаха точно на време за новия сезон и са подходящи за всички дами, които не са готови на драстична промяна на цвета, а залагат на естествената визия.

Още от серията "Мнението на специалиста" може да намерите --> тук.
Ако имате нужда от идеи за прически и допълнителни, ежедневни съвети за косата, следете страницата на Благовеста --> тук. В секцията "относно" има нейните контакти и координатите на салона, в който работи, ако сте в търсене на нов фризьор!

Love,
Буги и Snejana

You May Also Like

0 коментара