Review: Catrice Prime and Fine | база за сенки

Здравейте!

Имам една стъпка в грима, която по някаква мистериозна причина никога не пропускам. Базата за сенки за мен е толкова важна, че ако поради някаква причина нямам при мен, то изобщое не си слагам никакви сенки.

Основните неща, които са важни за мен за добрата база е това, тя да върши работата, за която е направена и да е лесна за употреба. Друго основно качество е това да не си промени формулата с времето, защото до сега никога не съм изхабявала такъв продукт до край, а винаги се е налагало да го изхвърля, защото консистенцията му се е променила.

И мисля, че за момента открих най-добрата дрогерийна база за сенки. Какво мислите, пробвали ли сте я? Сещате ли се за някоя по-добра?


Още когато видях обновената версия на базата за сенки на Catrice бях сигурна, че ще ми хареса. Мисля, че беше някъде началото на годината, когато я заредиха и в България и още щом я тествах в магазина, очакванията ми се оправдаха. В някои немски блогове дори я сравняват с едни от най-популярните бази за сенки, а именно тези на Urban Decay- Eyeshadow Primer Potion. И наистина консистенцията и самата формула наподобяват леко. Като сравнение на действието не мога да изказвам мнение. Но за това как действа Catrice Prime and Fine, на първо място много важно, ако сенките Ви не са достатъчно пигментни е това, че им придава наситеност. Второто е това, че няма нужда да се притеснявате от събиране в линията на окото. Плюс е това, че имат съвсем лек бежов цвят, който придава покритие и скрива веничките по окото.


До тук изпълнява важните за мен неща. Следващото положително нещо е опаковката. Рядко отделям специално внимание, но тук трябва да се спомене, че под тази форма на коректор с апликатор е много лесна за нанасяне. Няма опасност да прекалите, а формулата все още не се е променила. За разлика от бази, които са в бурканчета и в тях трудно се бърка, не е толкова хигиенично и бързо изсъхват, при тази няма такива проблеми.

Друга база, която съм пробвала основа на Catrice беше в бурканче и изобщо не ми хареса, но след като прегледах сайта им май са я спрели от производство или поне я няма в сайта. Ревю --> тук.

От ляво са сенки за очи без база, а от дясно сенки за очи са с базата на Catrice Prime and Fine
Съдържание:
ISODODECANE, TALC, CYCLOPENTASILOXANE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, TRIHYDROXYSTEARIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), TRIETHYLHEXANOIN, SORBITAN SESQUIOLEATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, POLYETHYLENE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PROPYLENE CARBONATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Като заключение ще кажа, че много харесвам тази база. Една от най-любимите ми. Не се налага да се бърка в нея, текстурата не се променя, запазва сенките и подсилва цвета. Това е и единствената база, която използвам във видеата си, дори когато не я показвам, винаги съм с нея.


Catrice Prime and Fine | база за сенки- 15 ml. цена: около 7 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

5 коментара

  1. И аз откакто си я купих ползвам само нея,много повече ми харесва от всички до момента!

    ОтговорИзтриване
  2. От доста време си търся сполучлива база за сенки, благодаря ти за отзива! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Задължително ще я пробвам! Благодаря за ревюто! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо, надявам се и ти да останеш със същите добри впечатления! :)

      Изтриване