Review: Dr. Brandt Pores No More | Vacuum Cleaner маска за лице

Здравейте!

Dr. Brandt или по-скоро Dr. Fredric Brandt е американски дерматолог на известни личности, който започва да се занимава с производството на козметика, като залага на активни растителни съставки в продуктите си над 20 години.(нещо странно се получи това изречение, май? Линията Pores No More е може би най-популярната на марката, като има няколко доста високо оценявани от блогъри продукта. За щастие и аз имах възможността да пробвам един от bestseller-ите на марката, а именно почистващата маска за лице - Vacuum Cleaner - blackhead extractor.


Формулата е гелообразна, няма цвят. Нанася се на тънък слой върху чиста кожа и се оставя да подейства около 15 мин. докато от прозрачна маската стане със светло син (според мен бял цвят). След това се измива с топла вода и лицето се подсушава. За мен е огромен плюс това, че пада много лесно, без да се налага да я търкам 100 часа.

Нанесена на кожата има освежаващо/охлаждащо действие. Не щипе и не опъва. Има аромат на свежо, който не е натрапчив и не се усеща изобщо след нанасяне на лицето.

След като се измие кожата е освежена. Ако имате по-видими черни точки на носа - е, вече няма да имате. Действа наистина изненадващо ефективно върху черните точки и то конкретно тези на носа. Идеален е за хора, за които почистващите лентички за нос нямат ефект. Друго благоприятно действие е това, че има успокояващ ефект,върху по-големите активни пъпки.
Крайният резултат е почистена, освежена кожа. Ако като мен си я пазите за по-специални случаи ефектът ще е още по-видим.

Конкретно за черни точки на носа не съм пробвала нещо толкова ефективно, като цялостно общо-почистващо действие не се различава коренно от любимата ми маска за лице на Sephora.
Активните съставки са:
-Silicone Dioxide: извлича мръсотията и абсорбира излишния себум
-Salicylic Acid: помага за премахването на черните точки
-Glycolic Acid: ексфолира и омекотява кожата
-Eijitsu Rose (японска роза): помага за стягането на порите

Water, Silica, Benzyl Alcohol, Triethanolamine, Alcohol Denatured, Xanthan Gum, Methyl Lactate, Glycolic Acid, Butylene Glycol, PPG-26 Buteth-26, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Disodium EDTA Salicylic Acid, Rosa Multiflora Fruit Extract, Tocopheryl Acetate, PEG-12 Glyceryl Distearate, PEG-23 Glyceryl Distearate

Формулата е без:
- Parabens
- Sulfates
- Synthetic Fragrances
- Synthetic Dyes
- Petro-Chemicals
- Phthalates


Като заключение ще кажа, че имам смесени чувства към тази маска. Харесвам я и виждам ефект, но не е ефект, който не съм виждала до сега от по-достъпни маски за лице. Определено има доста положителни качества, а минусът е само един. Ефективна е, страшно икономична и се почиства лесно- топ 3 неща при избора на маска за лице са "на лице", така че ако имате възможност задължително я пробвайте!

 Dr. Brandt Pores No More | Vacuum Cleaner - 30 гр. цена: около 100 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Още като видях опаковката и си казах, това ще струва едно малко богатство. :D Но бях готова да скокна към Сефора хаха Като видях цената и сърцето ми прескочи един удар и готовността ми се изпари за по-малко от секунда хахахахах

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да :( дори това, че я използвах от декември до август, някак не ме кара да се чувствам по-добре за цената.

      Изтриване