Review: Zoya Goes Pretty | шипково масло*

Здравейте!

Доста често получавам въпроси свързани с това кое е най-доброто масло за лице и отговорът е само един - шипковото масло. Няма по-добро от него, то е успяло да комбинира всички полезни действия + че в себе си съдържа коктейл от полезни витамини, а както знаете аз съм там където пише витамини.

И противно на очакваното да спра да използвам масла през лятото, защото съм с мазна кожа, аз реших да експериментирам и да продължавам със грижата за кожата, която виждам, че има ефект (може да видите по-подробно --> тук).

Още преди да започна ревюто ще кажа, че съм влюбена и ако трябва да използвам само едно нещо върху лицето си до края на живота ми, то това ще е шипковото масло.


За шипковото масло, а и за всяко масло, най-важно е то да в студено пресовано, за да се запазят ценните му високо ефективни биологични съставки като незаменими мастни киселини, витамини, антиоксиданти и биофлавоноиди. Маслото, която използвам аз е точно такова, а най-големият плюс всъщност е това, че е произведено от български семената на плодовете на диворастящи шипкови храсти (Rosa canina L.), виреещи при уникалните климатични условия на Южна България. В сайта е написано, че плодовете се берат ръчно, старателно се почистват и сушат. Готовите семена се пресоват в преса, специално изработена за шипкови семена при температура на изходящото масло от 38°C до 42°C. Следва филтриране на шипковото маслото при температура на процеса от 20°C до 30°C. Готовото масло се съхранява грижливо при температури между 10°C и 25°C.

Основната съставка на маслото от шипкови семена са есенциалните мастни киселини - Линолова (Омега-6), Линоленова (Омега-3) и Олеинова (Омега-9), а изобилието на бета каротин придава червено-оранжевия цвят маслото.

Шипковото масло е подходящо за всеки тип кожа, като се препоръчва изключително много за суха и застаряваща кожа, защото има чудесно anti-age действие. Богато е на витамин А, Е и С, както и на антиоксидантите- флаваноиди и бетакаротени, на които се дължи неговият противосъстаряващ ефект, като те неутрализират свободните радикали.

Защо шипковото масло е най-доброто:
- подходящо е за всеки тип кожа
- има противостареещо действие
- бори се със свободните радикали
- богато е на витамини
- изглажда фините линии
- подходящо е да се използва при белези и пигментни петна
- изравнява тена
- стяга кожата

Аз го използвам вечер на почистена кожа, необходими са само няколко капки за цялото лице. Също така го използвам вместо околоочен крем. Дори на мазна кожа попива сравнително бързо. Трябва да се знае, че все пак е масло и е .. мазно (изненада) Освен ако не сте с много суха кожа, то няма начин да не го усещате върху лицето си, но за около 20 мин. е попило напълно (върху моята супер мазна кожа) и не е необходимо да се притеснявам за възглавницата си.

На сутринта кожата е бистра, дори не мога да го опиша, след една опаковка от 15 мл. определено виждам подобрение в самото качество на кожата. За мен голям проблем са петната, които остават след пъпките, защото кожата ми е светла и фина и всичко и личи, за това редовно я ексфолирам и в комбинация с шипковото масло разликата е видима.

Съдържание:
Нерафинирано масло от български шипкови семена (Rosa canina seed oil).

Като заключение ще кажа, че шипковото масло ми остава тотален фаворит и нещо, което няма да престана да купувам. Важно е маслото да е качествено, за да са запазени всички ценни действия, които то има, за това не купувайте преработени масла, няма да имат същия ефект.

Zoya Goes Pretty | шипково масло- 15 мл. цена: около 10 лв. (произход: България)

Пробвали ли сте шипково масло? Какво мислите?

Love,
Snejana

*маслото е предоставено за тест. Мнението ми не е повлияно по никакъв начин. Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

6 коментара

  1. Аз вчера изхабих същото масло от Зоя :) Прекрасно е! С комбинирана кожа съм и съм много доволна! Утре отивам да се презаредя ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз трябва да последвам примера ти, защото и моето тъкмо свърши. :)

      Изтриване
  2. Нужно ли е допълнително да се използва слънцезащита

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, но слънцезащитата е задължителна по принцип.

      Изтриване
  3. Анонимен7.11.2017 г., 0:02:00

    Шипковото масло е наистина превъзходен козметичен продукт. Аз успях да си премахна стари пигментни петна след 2 месеца вечерно мазане. Не познавам маслото от статията, моето е друга марка, пак българско, от този сайт: http://biochoice.bg/. В стъклено шишенце с капкомер, много джиджено:-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е съгласна съм. Не съм пробвала на други марки. 😊

      Изтриване