Review: Пролетен комплект на Alverde

Здравейте!

За да бъда максимално полезна, реших да направя същото, което направих при излизането на Коледния комплект на Alverde, а именно да Ви споделя веднага моите впечатления, за да знаете все пак какво представлява комплекта. Отново опитът ми е базиран на използването на козметиката на Alverde дълго време и предишен опит с продуктите, но с други аромати, за това си позволявам да правя ревю не както обикновено след 2 месеца.

Бях изненадана, когато видях комплекта в България, защото обикновено зареждат лимитираните издания доста по-бързо, около седмица-две, след като се появят в Германия, но за пролетния комплект се получи забавяне, но по-добре късно от колкото никога.


Започвам с крема за ръце и soft cream-a, ще говоря за двете заедно, защото като формула според мен са изключително идентични. Soft cream-ът може да се използва на различни части на тялото, разликата с лосиона за тяло например е това, че формулата на soft cream-a е доста по-гъста, трябва време за да попие. Плюс е това, че не лепне, но според мен е интересен избор на Alverde да сложат нещо по-подходящо за студения период в пролетния комплект, според мен лосиона за тяло щеше да е по-подходящ избор. Кремът за ръце е почти едно към едно по формула и начина на действие. Харесвам кремовете за ръце на Alverde, така че той вече се "нанесе" в дамската ми чанта.

Третият продукт е душ-крем-олио, приятно за използване, прави нежна пяна, измива добре кожата. Приятно е определено за използване, а свежата пролетна опаковка внася някаква радост в банята и всеки път, когато го видя.

Може би ароматът е това, което Ви интересува най-много, но май ще Ви разочаровам, защото не можах да определя на какво точно мирише, а даже питах още 3-ма човека за мнение. Според сестра ми ароматът е близък до този на крема за чувствителна кожа на Alverde с лайка, аз по-скоро го определям като нещо свежо, билково и леко сладникаво. Ако ароматът е много важен за вас, то не мисля, че този блести с нещо специално и уникално.

Също така няма как да отбележа, че опаковките са изключително симпатични и в тон с темата на комплекта - черешов цвят ( kirsch-blüten ).


Основни съставки на серията:
био масло от бадем, соя, маслина, млечна киселина, екстракт от алое вера, екстракт от био ориз е основен за цялата серия, екстракт от трънки, екстракт от лайка. Съдържа още масло от ший и масло от палма Orbignya oleifera.

И други, това са само тези съставки, които са био сертифицирани.

soft cream и крема за лице, мисля, че добре се вижда колко са еднакви като консистенция двата продукта.
Като заключение ще кажа, че харесвам комплекта. Излиза сравнително изгодно 3 продукта за 13 лв. Пробвала съм крема за ръце и друг път и е много икономичен, soft cream-ът е продуктът, който най ме озадачава, защото за топлия сезон попива доста трудно. Харесвам душ геловете на Alverde и този не прави изключение. Два от три продукта много ми харесват,  за третия съм на кантар.

Пролетен комплект на Alverde - 2 х 150 мл. и 75 мл. цена: 13 лв.

В dm видях освен този комплект, още един пролетен на Balea, а също и други нови неща, които може да разгледате ---> тук.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара