Review: Alverde масло за лице с "дива роза"

Здравейте!

С този пост правя официална любовта ми към маслата, без значение за къде-коса, лице, тяло, а даже и за готвене, като любител на френската кухня никога не пропускам маслото.

Преди няколко месеца имах проблем с това, че кожата ми беше много суха, най-хидратиращият крем, който имах го използвах сутрин и вечер изобщо не ми даваше нужното подхранване и постепенно започнах да чувствам кожата си по-суха от обичайното. (а както казвам "дежурно" знаете, че съм с много мазна кожа). Започнах да пия повече вода и витамини, усещах, че тялото ми има нужда от неща, защото имах глад за зелени неща, а състоянието на кожата ми не беше никак добро.


Планирах да си взема шипково масло още от края на миналата година, защото когато гледах влоговете на Shaaanxo тя говореше, за това как използва само такова масло вечер за цялото лице, деколтето и околоочния контур без никакви други кремове и непрекъснато споделяше колко е доволна от действието му.

След дълго чудене какво масло точно да си взема, състоянието на кожата ми се влоши и просто отидох до най-близкия магазин на dm и си взех това на Alverde, защото това е една от най-любимите ми бюджетни органични / био марки на пазара.


Имам изискване към подобен тип масла. За мен беше важно да е в стъклена опаковка и да имам капкомер, за да се нанася по-лесно, а стъклото е задължително за всички видове масла, ако е в пластмасова опаковка, то не е хубаво, така че не си го взимайте!

Маслото е с цвят на слънчогледово олио, основните съставки са масло от жожоба, бадемово и кайсиево масло, като шипковото масло идва чак на 4-то място, като не го намирам за проблем, а за недостатък. Въпреки че всяко едно масло има различни положителни качества и действия върху кожата. Съдържа още ябълков екстракт, който се бори с фините линии.

Формулата е мазна (очевидно), но зависи от състянието на кожата ви как точно ще ви подейства и с каква бързина ще попие в нея. Защото в началото, когато започнах да го използвам преди около 3 месеца, след едно намазване за около 20 мин. нямаше и следа от маслото, докато сега след 20 мин. се усеща все още върху кожата.

На следващата сутрин кожата е по-свежа, не съм имала проблем със запушени пори или пъпки след употребата му, даже кожата ми е в доста добро състояние от както залагам на повече масла в грижата за нея. Освен маслото на Alverde започнах да използвам още лешниково масло и чисто шипково масло, а за тялото един бленд на Palmer's и едно много интересно масло, в което са съчетани кокосово, какаово и ший- може да си представите само как мирише, за косата пък използвам бадемово, сусамово и един бленд на Phyto ... придобихте представа, за масла ще има да ви говоря още много.

За маслото на Alverde трябва да знаете, че 15 мл. стигат горе/долу за около 2 месеца и половина, три. При употреба само вечер. Което на фона на кремовете, които използвам е доста по-бързо изразходване, но от друга страна е добре, защото полезните качества на този тип продукти се губят по-бързо.


Съдържание:
Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Prunus Persica Kernel Oil, Rosa Canina Fruit Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Pyrus Malus Seed Extract, Limonene**, Citronellol**, Linalool**, Geraniol**, Benzyl Benzoate**, Coumarin**, Parfum**
* ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Повече за съдържанието:
първата съставка е масло от жожоба, масло от сладък бадем, масло от кайсиеви костилки, шипково масло, Caprylic/Capric Triglyceride се съдържа в кокосовата мазнина, екстракт от ябълка, Limonene, Citronellol (естествен ароматизатор), линалол придава мирис на индрише и останалите две съставки също са за придаване на аромат.


Като заключение ще кажа, че съм изключително доволна и маслото. Действа точно така както очаквах, поносимо мазно е и попива бързо, също така има приятен аромат. Трябва да се има предвид това, че е бленд от масла и ако си търсите чисто масло, то това не е такова. Въпреки това бих го купила отново!

Alverde масло за лице с дива роза- 15 мл. цена: около 8 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара