Fake vs. Real: Real Techniques Setting brush

Здравейте!

Най-накрая се наканих да Ви споделя и втория клип, които снимах още през Демекври за поредицата "Истинско vs. Фалшиво". Днес ще обърнем по-специално внимание на четката на Real Techniques, защото е една от най-популярните им четки и сигурно има доста хора (също като мен) който се чудят дали има разлика. Аз имах първоначално само репликата и я мислех за много сполучлива, докато най-накрая не си взех и оригинала и разбрах, че между тях има само разлики.

оригиналата четка е отгоре
Започвам с първата най-видима разлика, а именно цвета. Не знам до колко може да прецените по снимките, но двете четки са различно електриково розово. В копието има една идея повече лилаво, достатъчно да привлече вниманието ни, когато търсим разликите.

Веднага след това се забелязва и разликата в дължината на дръжката. Тук има преднина от половин милиметър в полза на фалшификата, който е по-висок от оригинала.


При евтините реплики винаги има някоя част, която не е залепена, закрепена или монтирана правилно. Тук това е частта на дръжката, която се свързва с черния гумиран елемент. Видимо е закрепен неправилно, накриво и не пасва добре. Докато при оригинала няма такива проблеми по целия корпус.

оригиналната четка е отгоре
Стигнахме и до частта с текста. Понякога се допускат грешки или пък шрифта е различен, но тук всичко е добре изпипано между двете. Основната разлика, която е трудно доловима дори когато четките са една до друга е минималното различие между големината на буквите. А също така и леката разлика в местоположението им върху дръжката на четката. При репликата те се падат малко по надолу ако поставите четката хоризонтално.

оригиналната четка е в ляво
И ни остана да обсъдим основното за всяка четка за грим, а именно косъмчетата. На допир основните различния идват най-вече от скосяването на оригиналтата четка, така при допир тя се усеща по-мека. Трябва да си призная, че преди да имам и оригинала си мислех, че всъщност няма разлика, колкото и снимки да бях гледала, това е нещо, което трудно се забелязва, но видиш ли веднъж ти боде очите. Има едва забележимо разминаване в цветовете и на космите. При оригиналната те са черни, докато при репликата те са по-скоро тъмно кафяви.

оригиналната четка е в ляво
Оригиналната четка е заострена косъмчетата имат форма и са наистина duo fibre, докато при репликата те са равни и създават илюзия, без действително да са два различни вида. И при двете четки космите да добре захванати и няма падане при миене и употреба. Разлики в нанасянето на продукти има, но са по-скоро минимални, породени най-вече от различната форма на косъмчетата. Оригиналната захваща прахообразни продукти по-добре, а скосяването помага за идеалното им нанасяне.

оригиналната четка е в ляво
Същото разминаване в надписа, за което говорих по-горе се вижда още по-добре и от другата страна на четките при надписа setting brush - само че този път при репликата текстът е изместен нагоре. Отново има и видима разлика в големината на буквите.

оригинална четка в ляво
Още различия може да научите ако гледате видеото! Поредицата може да следите --> тук.


Оригиналната четка идва в опаковка и може да намерите в debenhams на цена около 15 лв. докато репликата пристига опакована стандартно от Китай за около 20 дни (aliexpress) и струва около 2 долара.

Love,
Snejana

You May Also Like

3 коментара

  1. Здравей!Дали може да погледнеш и моята четка expert на РТ?Ще съм благодарна за мнение.Дали е оригинална?Аз нямам други техни четки за момента,освен подобна реплика на тази твойта,моята даже е и без надписи.Експерта съм поръчвала от ebay за около 4-5 долара с безпл.доставка.На посочените линкове са снимки на въпросната ми четка:http://prikachi.com/images.php?images/621/8920621G.jpg
    http://prikachi.com/images/622/8920622P.jpg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гледах, гледах и ми е трудно да преценя, понякога репликите могат да са много добри, но ми изглежда оригинална. Ти според мен може да прецениш най-добре, огледай кутията по-подробно за някакви издайнически неща. :)

      Изтриване