Review: Weleda Almond Sensitive Skin* | душ гел и лосион за тяло

Здравейте!

Утре ми предстои най-страшният ден, най-голямото предизвикателство, а именно да застана от другата страна на образователната система и да преподавам. Не ме е страх, а направо съм ужасена, за капак на всичко имам и два изпита, чудно, после защо съм недоволна от образованието в Софийския университет. За да се разсея от целия този стрес ще ви споделя за два любими продукта за чувствителна кожа, защото стреса ми влияе много зле, освен че съм станала като слон, от ядене, кожата ми е изключително суха, по цялото тяло, (а пия много вода) може цяла седмица да не си мия косата, защото просто не се омазнява, което е ужасно, защото е като метла и непрекъснато я мажа с масла. Кожата по лицето и тялото се бели и с една дума- тъпото ми безсмислено висше образование направо ми взе здравето - не препоръчвам на никой да кара две специалности едновременно, защото просто системата не е измислена добре и ще имате по 2-3 неща по едно и също време, като на никой няма да му пука, че всъщност вие не може да се клонирате.


Започвам с душ гела за него от Weleda казват, че е "специално създаден за нуждите на чувствителната и раздразнена кожа. Меки растителни тензиди много нежно почистват. Продуктът е с балансирано PH и с формула без сапун с органично бадемово масло, които регулират хидратацията на кожата и създават копринено-нежно усещане, а маслото от шеа има успокояващи и защитни свойства."

Душ гелът има лека кремообразна консистенция, в никакъв случай не е мазна, не прави богата и пухкава пяна, но почиства добре кожата, не я изсушава и я оставя мека. Харесвам аромата страшно много, напълно неподправен бадем, дори се усеща и горчивината му. Просто страхотен!


Това, което Weleda казва за лосиона за тяло е, че "се абсорбира бързо, успокоява кожата, склонна към раздразнения и спомага за намаляване на зачервяванията. Формулата на продукта е с балансирано PH с органично бадемово масло и пчелен восък осигурява дълготрайна хидратация и успокоява раздразненията; засилва собствените защитни функции на кожата и предпазва от излагане на вредните влияния на околната среда. Продуктът оставя усещане за копринена нежност."

Формулата е изключително лека, не е мазна, просто се изсмуква от кожата. Наистина има успокояващо действие, много помага след бръснене и епилация. Прави кожата мека, но не мазна и може веднага да се облечете. Обичам да го използвам, когато ме мързи да се мажа с разни неща, точно заради това, че става много бързо, а и не трябва голямо количество, защото се разнася много добре. Отново има страхотен лек аромат на горчиви бадеми, който е много деликатен и не е натрапчив.

Няма как да не обърна специално внимание на опаковката, която първо се усеща много луксозно направена, пластмасата е твърда, също така помпата е така направена, че не влиза въздух и качествата на продукта се запазват за по-дълго време. Не съм ползвала продукт за тяло с подобна опаковка до сега.

ляво: душ гелът / дясно: лосиона за тяло
Съдържанието на лосиона за тяло:
вода, масло от сладък бадем, алкохол, глицерин, витамини?, алкохол от натурални мазнини,
cetearyl glucoside е натурален дериват, пчелен восък, карагенаните са семейство линейни сулфатни полизахариди, които се извличат от червените водораслиXanthan gum е полизахарид, млечна киселина и парфюм от натурални масла.


Съдържанието на душ гела:
вода, масло от сладък бадем, алкохол, глицерин, coco-glucoside кокосов дериват, масло от ший, отново екстракт от червено водорасло, отново имаме и xanthan gum, което е полизахарид, Disodium Cocoyl Glutamate е дериват на кокосово масло, лимонена киселина, Sodium Cocoyl Glutamate е почистващ агент извлечен от кокосова мазнина и последната съставка отново е парфюм от есенциални масла.


Като заключение ще кажа, че и двата продукта са много нежни и приятни и определено ми помогнаха. Съдържанието е отлично. Продуктите са клинично тествани, с дерматологично доказана кожна толерантност; не съдържат глутен, изкуствени оцветители, консерванти, ароматизатори и суровини от минерални масла; притежават международен сертификат за натурална и органична козметика Natrue! Също така и двата продукта са много икономични. Истинска наслада е ароматът за всички любители на бадемите.

Weleda Almond Sensitive Skin* | душ гел 200 мл. цена: около 20 лв. и лосион за тяло- 200 мл. цена: около 35 лв.

Love,
Snejana

* продуктите са предоставени от PR. Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

3 коментара

  1. Успееееех ! Стискам палци да си най- хубавата учителка с най- перфектната кожа :Р

    ОтговорИзтриване
  2. Какви специалности учиш? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://snejanaatanasov.blogspot.bg/2013/05/30-facts-about-me.html на кратко социология + педагогика като допълнителна специалност :)

      Изтриване