Review: Kaufland Care | крем за премахване на грим

Здравейте!

2015 година беше белязана от случайно открити незаменими любими продукти. Спомням си как реших да взема за проба този крем. Беше края на лятото, бях направила online поръчка, в която бях поръчала гел за лице, но тъй като (сигурно си спомняте) бях във фаза да се упражнявам с различни грим техники трябваше ми нещо, с което да премахвам грима, преди да премина към почистването на кожата. Бях в Kaufland преди това ми беше направило впечатление в брошурата, че продуктите за лице са намалени и този ми се стори интересен, така че си го взех и на кратко - Има причина този крем да е в любимите ми продукти за 2015 година и да го купуваме вече 3-4 пъти.


Формулата е като тоалетно мляко, поне това е първата асоциация, която направих, когато го пробвах за първи път. Консистенцията е кремообразна, не прекалено мазна. В крема има и малки розови сферички, които се разтварят при допир с кожата, но според мен те нямат кой знае каква роля за действието на почистващия крем. Не дразни очите, не замъглява погледа, както други подобни "мазни" продукти за премахване на грим. Не оставя кожата мазна, не я изсушава. Според мен е подходящ за всеки тип кожа, въпреки че пише че е за суха.

Има лек свеж аромат, който не е натрапчив и не е силен, не предизвиква дразнене.


Използвам го като първа стъпка в почистването на грима. Аз съм почитател на двойното почистване. Накратко с един продукт премахвам грима, в случая за мен най-удачни са този тип крем, защото не свикнах с маслата, олиата и флуидите, защото не бяха това, което работи най-добре за мен. Втората стъпка е на вече кожа без грим с втори почистващ продукт в моя случай - гел в комбинация с почистваща четка за лице. И последното, което използвам е мицеларна вода, но все пак темата на поста днес не е моята грижа за кожата, така че да се върна на крема.

Как точно го използвам?
- под душа на леко навлажнени ръце и лице сипвам малко количество и разтривам цялото лице и очите, след това изплаквам с вода, а целият грим просто пада от лицето ми.


Причината, поради която купувам вече трета опаковка ( и дори не мисля да ми е последна) е това, че този измиващ крем напълно изпълнява всички мои изисквания към "първата стъпка за почистване на кожата" - кремът се свързва с грима по лицето и го разтваря, премахва лесно и спирала, не се справя отлично с водоустойчиви продукти, но за това почистването на лицето ми не спира до тук. Другият голям плюс на този крем е това, че за разлика от други подобни (маслени продукти) е това, че може да се използва и на мокра кожа с мокри ръце, което е важно за мен, защото го използвам под душа. Сваля лесно грима, измива се добре, НЕ е мазно, не оставя мазен слой върху кожата. И последния плюс е това, че цената е супер достъпна, което според мен е отлично, защото няма смисъл да се влагат големи суми за нещо, което просто сваля грима.

премахва лесно сенки, фон дьо тен и коректор, единственото, което му се опъва са червилата и очната линия на Benefit.
Съдържание: на пръв поглед няма съставки като парабени, минерални масла и парафини.

Започвайки отпред назад- глицерин, дериват на кокосово масло, Cetostearyl alcohol- използва се за емулгатор. Екстракт от маслина, Glyceryl Stearate Citrate отново е емулгатор, Емулгаторът свързва две съставки, които по принцип не се смесват по принцип, като масло и вода. Dicaprylyl carbonate- емолиент. Tocopheryl acetate е витамин Е, Xanthan gum се използва и в храната, sodium acrylate натриева сол, която се използва за запазване на влагата. Пропиленгликол- овлажнител, Има парфюм. polyisobutylene е еластомер, Вода от хемамелис, екстракт от пъпеш, алкохол, Ethylhexylglycerin натурален еквивалент на паребените.
Microcrystalline cellulose- микрокристална целулоза, Бензоена киселина, Натриев бензоат, sorbic acid е натурален консервант. CI 77491- оцветител.


Като заключение ще кажа, че няма по-голямо доказателство за това, че ми нещо ми харесва от това, че си купувам вече трета опаковка от него. Перфектната, бюджетна първа стъпка за премахването на грима! Добра цена и състав.

 Kaufland Care | крем за премахване на грим с хемамелис и пъпеш - 150 мл. цена: под 4 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

8 коментара

  1. След такова прекрасно ревю, и аз ще си го потърся.

    ОтговорИзтриване
  2. Има ли нещо подобно в момента според теб в Кауфланд?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление не знам, защото нямам подходящ магазин до мен и не съм ходила от години.

      Изтриване
  3. Супер полезна информация но с пропиленгликол трябва да се внимава за да няма лоши изгаряния.

    ОтговорИзтриване