Fake vs. Real: Mary Lou Manizer by The Balm + Video

Здравейте!

Давам началото на нова поредица, както в блога, така и в youtube, в която ще Ви показвам сравнение между два продукта- оригинал и реплика, за да не оставате заблудени и да знаете как да направите разликата между двата продукта.

Няколко съвета, които мога да Ви дам: е това, че ако цената е прекалено ниска продукта едва ли е оригинален. Също така не пазарувайте от нелицензирани online страници във facebook или съмнително изглеждащи сайтове. Гледайте качеството на снимките и коментарите на клиентите им. Също така ако имате възможност най-добре вижте нещото, което искате да си купите най-напред на живо, за да може да направите сравнение.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно
Започвам с картонената опаковка. Сложени една до друга разликите се забелязват сравнително лесно, но ако не сте виждали оригиналната е възможно да се заблудите, защото понякога копията са много добре изработени. Като материал- картонът се усеща еднакъв даже този на фалшификата е от стабилен и здрав.


Основната разлика между двете опаковки е това, че оригиналната с няколко милиметра по-малка. Видимата разлика е тази, че оригиналната опаковка (тази от дясно) изображението върху нея е по-ясно, жълтият фон е по-светъл и самото качество на печат е по-високо.

Погледнати от страни се забелязва и разлика в розовото, това на оригиналната опаковка е по-ярко от това на фалшификата.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно

Нещо, за което винаги трябва да гледате е  R до името на марката. На оригинала го има абсолютно навсякъде, докато при репликата го има само и единствено на голямото лого, на всички други места R липсва.

Нещо друго, което веднага прави впечатление е това, че на фалщификата в черното поле пише: "The Balm story" докато на оригинала е изписано името на марката, което е "The Balm cosmetics".

Разлика има и в шрифта, който е използван за текста в черните правоъгълници. Отново качеството на изображението на оригинала е много по-ясно и четливо, докато фалшификатът е леко размазано.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно
Обърната обратно: първото нещо, на което трябва да обърнете внимание е дали е изобразено със знак срока на годност след отваряне, обикновено се намира до баркода на продукта. Тук виждаме, че на фалшификата няма такъв знак, докато на оригинала го има.

И отново има същия проблем, както на лицето на опаковката- изображенията са много лоши и с ниско качество, снимката на Mary е размазана, цветовете са различни. Голяма разлика има и в пръстовите отпечатъци, всеки един от тях трябва да е уникален, докато върху опаковката на репликата буквално това са сиви петна, без да се виждат линии.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно

Преминаваме и към самите пудри. След като разгледахте подробно картонените опаковки, тук вече разликите се забелязвам много по-лесно.

Като начало има отново разлика в големината на опаковките. Тази на оригинала е по-малка, по-тънка и по-тежка. Докато репликата е по-голяма и изненадващо по-лека.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно
Върху сребристата опаковка на оригинала лепенката е залепена перфектно, точно в средата и на милиметър от края, докато на репликата веднага се вижда, че лепенката е крива и не е залепена правилно.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно
Погледната от страни се забелязва, че фалшификатът е по-дебел. Отново прави впечатление разликата в качеството на изображението и също така се забелязва, че има разлика в механизма на затваряне на двете опаковки.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно
Погледнати отзад разликите са още по-видими. На гърба на репликата почти нищо не е идентично с това на оригинала. Отново липсва символа за срок на годност след отваряне на продукта. Липсва и R за оригинал, върху фалшивата пудра. Също така върху оригиналната опаковка има пробито кръгче, докато върху репликата няма такова.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно
Друга разлика е тази, че върху фалшификата има 4 да ги наречем краченца, докато при оригиналната опаковка те липсват. Нещо, което прави впечатление е наличието на идентификационен код, който може да се провери в сайта на The Balm, но за съжаление дори при неговото наличие не може да бъдете 100% сигурни, че пудрата Ви е оригинална, защото дори тези кодове могат да се копират. В случая тук не е така, Но имайте едно на ум.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно

Друга разлика е тази, че лепенката с информацията на оригиналната опаковка е залепена в по-дълбоко кръгче, точно по-средата. Докато лепенката на репликата е залепена накриво и също така няма го по-дълбокото кръгче.

Връщаме се отново към начина на затваряне. При оригиналната опаковка отварянето е трудно, стабилно и се затваря много плътно. Докато при репликата затварянето и отварянето е по-лесно, а самата опаковка не се усеща толкова стабилна.

фалшификат: ляво / оригинал: дясно

И стигнахме до най-съществената част, а именно еднакви ли са като ефект двете пудри. Мисля, че за действието може сами да направите заключение, нанесени на ръката се забелязват разлики в пигментността, но ако гледате клипа и ги видите нанесени на лицето ми, ще видите, че няма разлика в озаряващия ефект. И двете придават красив сияен вид на кожата.

оригинал: дясно / фалшификат: ляво
Основната разлика идва първо в аромата, който веднага ви прави впечатление, когато отворите опаковката на рапликата- силен, натрапчив аромат на бебешка пудра. Докато при оригинала аромат почти не се усеща.

Също така има разлика и в консистенцията на двете пудри, която се вижда и на снимките. Фалшификатът на пипане се усеща по-пудрен и сух, докато оригиналът е по-мазен и мек.

                                                  
За да видите как изглежда нанесен оригиналът и репликата не пропускайте да гледате и видеото!                      
      


Надявам се публикацията да Ви е била полезна! Скоро ще има още от " Fake vs. Real"!

Love.
Snejana

You May Also Like

11 коментара

  1. Много хубави, изчерпателно и полезно ревю. Лошото е, че при репликите не се знае какъв действително е съставът. Изкопирали са от оригинала, но надали се следи какви боклуци действително има..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, нарочно не съм повдигнала тази тема обаче, защото нямам достоверна информация всичко са догатки. :( И много благодаря! <3

      Изтриване
  2. Страхотен пост! Наистина има нужда точно от такъв тип информация! Всичко се копира по толкова добър начин, че е трудно да се усетят разлики, ако нямаме личен контакт с продукта. Да не говорим с какво може да е бъкано въпросното копие...

    ОтговорИзтриване
  3. Хайлайтъра е уникален! <3
    Наистина е обезпокоително какво точно има в репликите. Хайде за аксесоари и дрехи е едно, но за козметка...

    ОтговорИзтриване
  4. Снежи, оригинала от Enzo ли си го поръчала? Опитвам се да разбера дали продуктите на thebalm в сайта са оригинални.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз това се чудя... Повечето казват, че Мери-то в Ензо е оригинално, но нещо не ми е спокойно...

      Изтриване
    2. Оригинална е, спокойно! :)

      Изтриване
  5. Страхотен блог и видеа, но защо background е толкова останал назад и непрофесионален ? Ще ти отива нещо много по-изискано и красиво.

    ОтговорИзтриване
  6. Изключително полезна информация! Туко що разопаковах хайлайтъра, поръчан от сайта Арлен. Притесних се, че той и ружът идват без картонени опаковки, но сякаш на 99% е наред. Имаш ли наблюдения дали декоративната козметика от арлен.бг е оригинална? Виждам, че сайта има голям асортимент грим продукти от марката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пазарувала никога от там. Странно е, че е бил без опаковка, не знаех, че се продават и така.

      Изтриване