събота, 31 януари 2015 г.

Review: *Lollipop Cosmetics палитра Tarano + Video

Здравейте!

След четири епизода на "Кости" и  два на TopGear, най-накрая спрях да се разсейвам и написах поста, за едно от откритията ми през 2014 година, а именно козметиката на Lollipop Cosmetics...


Магнитна Палитра 5 цвята сенки и руж Tarano съдържаща 4 цвята сенки за очи (224, 363, 362, 223) и 1 цвят руж (8115-6).

Сенки за очи на Lollipop Cosmetics Serie Italia са предназначени за професионална употреба. Формулата им е обогатена с микронизирани частици от минерален произход, които правят сенките за очи кадифено нежни при нанасяне.

Микронизиран Руж на Lollipop Cosmetics също е предназначен за професионална употреба. Формула му е обогатена с ултра фини прахови частици от минерален произход, които придават изтънчен, деликатен и нежен вид върху кожата. Ружът се характеризира с висока дълготрайност, плътност и наситеност.


Опаковката е от твърда и приятна на пипане пластмаса, усеща се здрава, тежка и добре направена. Затваря се на магнити, прилича много на палитрите на Inglot, като разликата е във формата на магнитите и това, че капакът на Lollipop е непрозрачен.

Палитрата е магнитна, което значи че може да вадите и слагате рефилите, както вие прецените. Съдържа 4 цвята сенки и един руж, както сигурно вече сте видели от снимките.

223 matt - плътен топъл кафяв цвят, матов и много пигментен, прелива се изключително лесно.

224 matt - матово бяло, меко и отново много пигментно.

363 glitter - брокатено златисто, много златен и сребърен брокат и малко сенки, използвам го като топ върху други сенки, невероятен цвят, може да се използва с фиксиращ спрей.

362 shimmer-  карамелено с златист блясък, бих го определила като kamel color, топъл и много красив цвят.

8115-6- (руж) - бих определила цвета като тъмна праскова с керемиден подтон или пък светла Marsala, изглежда много естествено върху кожата, отново цветът е супер пигментен. /// на живо е една идея по-светъл.

снимките са правени без база и от едно нанасяне, без повтаряне
На пипане цветовете са кадифено меки, на очите се разнасят лесно и се blend-ват с едно движение. Както вече казах, за цвят 363 там самият пигмент е малко, повече е брокатът, другите три са невероятно пигментни. Единственото, което мога да кажа за тях с лека нотка на разочарование е това, че се разпрашават, но е в допустими норми. От опита, които имам това е напълно нормално за сенките с много висока пигментация. Дори без база са също така са дълготрайни.

Ружът също е мек и страшно пигментен, трябва да се нанася с лека ръка и не се губи през деня.

съдържание на сенките
Няма парабени и аромат!  Козметиката на Lollipop не е тествана върху животни.
 Mix & Match пълнителите ви позволяват да избирате и комбинирате продукти в празни магнитни палитри, като сами подреждате и проектирате вашите желания. Размер на палитрата: 15.5 х 8.9 см. Размер на пълнител 3 х 3см. и 5.6 х 5.6 см.

съдържанието на ружа
Може да видите първото ми впечатление от палитрата, swach-ове, както и една идея за грим с нея!

Като заключение ще кажа, че съм страшно доволна, определено Lollipop Cosmetics събудиха интереса ми и планирам скоро да си поръчам друга Mix & Match палитра, която да си сглобя сама, може би с някакви по-странни цветове. Цената на един рефил е 3,90 лв. (намален от 5лв.)


Lollipop Cosmetics палитра Tarano- цена: 36 лв.

Love,
Snejana

* Продуктът е предоставен от PR, мнението ми не е повлияно от това. Публикацията не е спонсорирана!

понеделник, 26 януари 2015 г.

How I Save Money

Здравейте!

По принцип съм с широки пръсти, когато става въпрос за купуване на козметика, но за всичко останало съм доста по пресметлива (не я харесвам тази дума, но май няма по-подходяща) и пестелива. Събрах 15 основни съвета, които научих до сега и реших, че ще е интересно да ги споделя с вас. Някои може да ви се сторят крайни, но всеки си има приоритети в живота и решава за кое е готов да инвестира повече средства и от кое да спестява. Не съм някакъв икономически гуру, но при мен тези трикове дават резултат!

Разчистване: 

- всички сме затрупани с вещи, които не ни трябват. Някои стар неработещ уред на тавана, дрехи, които са ни: малки, стари или вече не харесваме, стари учебници и книги, от които вече нямаме нужда. А защо ги държим? Може да направим толкова полезни неща с тях!
Веднага се сещам за две:
1. да ги дарим
2. да ги продадем
и в двата варианта ще зарадваме някой друг, ще разчистиш място в гардероба и в живота си и ще бъдеш по-щастлив/а.

Разделно пазаруване:

- не бих казала, че това е вариант за всеки, защото е необходимо време, но аз го правя, за това и го споделям. Какво ще рече "разделно пазаруване": това е лесен начин да спестим пари, когато направим бързо интернет проучване преди да се отправим към магазините. Разгледайте промоциите и офертите, сравнете цените и изберете най-изгодните. Направете си списък и действайте, портокалите са 0,95 ст. в магазин Х, значи ще ги вземете от там, както и хляба и млякото, в магазин У пък на оферта излиза месото и картофите, ще ги вземете от там.

Homemade food:

- винаги излиза по-изгодно за джоба да се храните вкъщи, да не говорим за това колко по-полезно е. Трикът тук е да не преувеличавате възможностите си- една тава ориз за 1 човек? Не, направи порции за определен брои дни и определи ден за готвене, за да не се налага да изхвърляш храна, което са си пари на вятъра ( средно американците изхвърлят 390 долара годишно ).

Води си точен отчет:

- организирай финансите си в една тетрадка, на определено число всеки месец записвай с колко пари разполагаш в момента, очакваш ли скоро приходи, направи графа за сметки и неочаквани разходи и следи движението на парите си. Ако предпочиташ модерна версия на старата тетрадка, аз използвам приложението Monefy, което помага за разпределяне на личните финанси.

Кажи Stop на цигарите:

- колкото и банално да звучи за всички пушачи, направете го за себе, от това печелят не само белите ви дробове, но и портмонето ви и то мноооого!

Разпродажби:

- не знам кога последно съм си купувала нещо в пълната му стойност, за тази цел се изисква предимно търпение, вижте повече тук!

Пази касовите бележки:

- назабравяйте да си вземете касовата бележка от магазина, когато пазаруваш, така ще държите финансите си под контрол и винаги ще знаете колко точно харчиш и имаш.

Яж свежа храна:

- свежата сезонни плодове и зеленчуци винаги са по-изгодни от полуфабрикатите, няма нужда да споменавам колко по-здравословни и вкусни са те! Един бърз съвет ако обичате банани- всъщност най-здравословни са бананите с черни точки по-кората, тогава те всъщност са узрели, обикновено и цената им е малко по-ниска, защото са загубили търговския си вид. Има решение и за презрелите банани, може да ги направите на banana bread, скоро ще има и рецепта!

Колективно пазаруване и ваучери:

- пълно е с такива сайтове, така че няма да изпадам в подробности. Това е лесен начина да спестите пари от фризьор, маникюр и СПА, също така може да пробвате екзотична храна или да отидете на почивка с огромно намаление.


Спести пари от пластмасови торбички:

- 3015 година ще се разгради торбичка произведена днес, наистина ли искаш да причиняваш това на планетата? За производството им са необходими 16 милиарда литра петрол на ден, защо са ти необходими, когато има сладки пазарски чанти за многократна употреба. Пробвайте такава от лен, не само изглежда eco, но е и много здрава!

Не ходи гладен/а на пазар:

- това е най-лесният начин да се спасиш пари от ненужните покупки!

Наистина ли телевизията е must have:

- това може да ви се стори доста крайно, но наистина ли имате нужда от всички 1000 канала, за които плащате, колко от тях гледате всъщност? Аз нямам телевизор от 3 години и определено се чувствам по-добре, не само имам повече време, но колкото и странно да звучи, доказано е, че лошите новини се приемат по-добре под формата на текст, все пак знаем как медиите могат да манипулират общественото мнение. Сега гледам каквото аз реша, чета каквото аз реша и като цяло имам собствено мнение и повече свободно време.


Спести пари от тарифния си план:

- 1 милион минути, 10 GB трафик и всякакви други оферти само за... , освен ако не работите с този телефон реално няма нужда да плащате за услуги, които не използвате. Следете колко говорите и изберете тарифен план, който наистина отговаря на потребностите ви, а и нека телефона ви не е основното средство за комуникация. Винаги, когато можете се срещайте лично с хората избирайте този вариант, нищо не може да замени истинското общуване, така телефона ще ви е необходим само, за да уговорите срещата си. Също така е по-добре и за вашето здраве, дългото говорене по телефона може да ви докара кожни проблеми, защото телефона са затопля и това вреди на кожата, да не говорим за това колко е мръсен по принцип.

Използвай това, че си студент/ ученик/ пенсионер максимално:

- карта за градския транспорт, за БДЖ, за библиотека, по-ниски цени на билетите за театър, кино, опера, балет, музеи или пък за концерти. Това са само малка част от нещата, от които може да се възползвате ако влизате в една от изброените групи.

Бързо пестене от сметки:

- кранчето на чешмата капе (губите от 1 до 2 кубика годишно), няма защо да ви казвам, че първо това е пагубно за планетата, второ парите ви буквално отиват в канала. Същото се отнася и за електроенергията, най-лесното, което може да направите е да изключвате всичко от контакта, когато не го използвате. Електроуредите използват енергия, дори когато са в режим Standby. Другото "добро дело" е да смените крушките с енергоспестяващи, но тук ви трябва първоначална инвестиция, защото те са малко по-скъпи от нормалните, но пък животът им е по-дълъг и спестявате с тях.

Предполагам, че и вие имате някакви спестовни трикчета, може да ги споделите в коментарите! Също така харесват ли ви такъв тип публикации?

Love,
Snejana

събота, 24 януари 2015 г.

Review: Velnea Body Shower Peeling Bomboo + Almond Milk

Здравейте!

Докато унищожавам една опаковка Schogetten с бадемов крем и чакам сосът за спагетите ми "Bolonese" да се сгъсти реших да ви разкажа за нещо тематично и сравнително ново в Lilly- Velnea Body Shower Peeling Bomboo + Almond Milk...


Формулата е кремообразна със малки частички, които са "смачкани кайсиеви ядки и ориз". Душ-пилингът е предназначен за нежно ексфолиране на кожата, като след употреба я оставя нежна и мека, Има много приятен, пристрастяващ аромат на нещо свежо, едновременно с това сладко и вкусно. Именно приятният аромат беше причина да си го взема.

Самото действие, както може сами да предположите е деликатно ексфолиране на кожата, което го прави подходящ за ежедневно използване. Не се пени и не прави пяна! След употреба кожата е мека и подхранена, прилича ми малко на (ексфолиращ) лосион за под душа (от типа на Nivea, но с частички вътре).


Няма как да подмина приликата със сорбетата за тяло на Balea, основната разлика е консистенцията, но приликите в начина на действие са много, идентични също са грамажа, цената и опаковката. Не мога да кажа кой от двата продукта ми допада повече, защото според мен са достатъчно еднакви като краен резултат, за да избирате само по аромата!

Body Shower Peeling-ът се предлага в два вида, този е с аромат на бамбук и бадемово мляко, другият е с бамбук и зелен чай, неговата консистенция е по гелообразна и се доближава още повече до тези на Balea, ароматът на душ-пилинга със зелен чай е доста по-свеж и енергизиращ.


Накратко за съдържанието:
Не съдържа парабени, има екстракт от бамбук, глицерин, масло от маслина, оризова пудра, екстракт от кайсиеви костилки, екстракт от кайсия, екстракт от лилия и няколко други не толкова натурални съставки. Като заключение от гледна точка на състава / сравнен с този на сорбето на Balea, Velnea има повече естествени съставки, което е голям плюс.

Като заключение ще кажа, че идеята на Shower Peeling-а ми допада, това, което най-силно ме спечели е ароматът и най-вероятно ще пробвам нещо друго от серията!


Velnea Body Shower Peeling Bomboo + Almond Milk- 200 мл. цена: около 3-4 лв.

Love,
Snejana

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Review: Yves Rocher Gommage Scrub за тяло*

Здравейте!

Гомаж произлиза от френски език и означава изтривам. Първата асоциация, която може да направим, когато видим подобен продукт е, че прилича на скраб за тяло. Разликата на гомажа от скраба е това, че гомажът се втрива в кожата докато гелът не попие и след това ексфолиращите частички се почистват/падат сами.

Днес ще Ви споделя повече за първия гомаж в живота ми и как дори не го използвах правилно в началото.


Признавам си, че и аз използвах продукта по грешен начин в началото и изобщо не го харесвах, защото си мислех: "какъв е този скраб, не върши абсолютно нищо", но след като разбрах как всъщност се нанася действието му изобщо не е толкова незначително, колкото си мислех.

Формулата е прозрачен гел с частички. Съставът е само от натурални съставки, а частичките са от костилки на кайсии. Тук е момента да спомена и аромата ... Леле, хора! Брутален е, толкова вкусно мирише. Използването му е истинско удоволствие.

Ефектът, който има след употреба е като след пилинг. Кожата е мека и гладка. За съжаление ароматът не се задържа достатъчно дълго, но пък цялата баня мирише на него. Предимно го използвам за тяло и то на долната част на тялото, но веднъж го пробвах и на лицето. Нямаше никакви негативни последствия, но просто частичките са груби и си е направено за тяло, така че използвайте го само по предназначение.


В началото на годината Yves Rocher послушаха клиентите си и подобриха състава на няколко от култовите си продукти. Един, от който е и gommage-ът с кайсия. Както се вижда в стария състав има няколко парабена, които липсват в съдържанието на новия гомаж и това само го прави по-добър. Хубаво е да виждаш подобни промени, надявам се все повече марки да следват примера на Yves Rocher и то не само в отношение на парабените, а на всички съмнителни съставки.

Съдържанието (старо):  aqua/water/eau, glycerin, prunus armeniaca (apricot) seed powder, peg-7 glyceryl cocoate, alcohol, peg-40 hydrogenated castor oil, butylene glycol, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) shell powder, sesamum indicum (sesame) seed oil, agave tequilana leaf extract, mangiferin, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, parfum/fragrance, methylparaben, phenoxyethanol, ethylparaben, cinnamosma fragrans leaf oil, sodium hydroxide, propylparaben, tetrasodium edta, linalool, limonene


Като заключение ще кажа, че е интересен продукт. Начинът му на употреба го прави много икономичен, така че имайте предвид ако го имате, че не Ви трябва много. Има изумителен аромат и е нещо ново, което не съм пробвала до сега. Със смесени чувства съм, но мисля, че е продукт, който би се харесал много на едни хора, а други направо биха го намразили.

Yves Rocher Gommage Scrub за тяло- 150 мл. цена: около 16 лв.

Love,
Snejana

* Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана.

вторник, 20 януари 2015 г.

The Best of 2014 + Video

Здравейте!

"Potius sero, quam nunquam" ( "По-добре късно, от колкото никога!" ) римската поговорка, която добре описва закъснелия с 20 дни пост, по принцип не съм и фен, но de facto съм голям мързел и обичам да се мотая, но стига с латинския, нека преминем направо към "Списъка" с главно с или най-доброто за 2014 година!


Alverde масла за тяло- Маслата за тяло са си необходимост, а кое е по-добре от събрани в един продукт- добра цена, състав, лесен достъп, хубав аромат и отлично действие. Харесват ми и определено са нещо, което бих включила в публикация от типа All time Favourites.

Alteya Organics флорални води- 2014 година беше преломна в отношението ми към флоралните води, от "за какво ми е сега това" станах "с лайка, нямам тази с лайка" и всичко това се дължи на органичните води на Alteya Organics, тук отново имаме добра цена, страхотен състав и перфектно действие.

Avene Tinted Compact SPF 50- "Гъст крем върху мазна кожа и висок фактор... Е, с това няма да се разберем!" Пълна грешка, Tinted Compact SPF 50 от Avene е може би най-добрият фон дьо тен, който съм ползвала до сега. Предпазва кожата, нанася се лесно, изглежда много естествено, подходящо е за мазна кожа и има лек матов ефект. Истинската ми любов тази година!

Avene спирала за очи от серията Couverance- Открих перфектна спирала още през Февруари, което прави цяла година щастие. Средно сухата формула, леко извитата силиконова четка = на добре разделени, обемни и извити мигли!

Alverde SOS Serum с хума против пъпки- Накратко must have за мен, перфектен състав, добра цена, а и изненадващо се оказа, че действа, винаги има съмнение, так където пише, че "премахва пъпки, петна и черни точки", най-добре се справя с първото.

Bourjois Healthy Balance пудра за лице- Кадифена текстура, естествен завършек, тънка опаковка, без cake ефект, колкото и да слагаш, Bourjois Healthy Balance е най-добрата пудра, която съм ползвала до сега!

BioPharma серията Bio Oil с арганово масло- Не знам какво трябва да пуснат на пазара, за да изневеря на Bio Oil, ароматът е опияняващ, подхранват косата, правят е мека, лъскава и укротена, също така са икономични и не знам защо отлагам ревюто им толкова време!

Bodi D активен гел-скраб от серията Pirin Dream- град Пловдив е дал на света много хубави неща, това важи с пълна сила и за невероятния скраб за лице. Действа умопомрачително добре, отново цената е супер, както и съставът. (Съвсем скоро ще има и ревю.)

Козметика Христина балсам за устни с канела- Слушам за канеленото масло от цяла вечност и търсех подобен балсам за устни, но кой да знае, че за три лева, ще се сдобия с такова чудо. Действа, макар и временно, съставът е добър и цената е ниска!

Essence червило- номер 14 Adorable Matt се оказа "моето перфектно червено червило", цветът е подходящ за всякакви поводи, има лек малинов подтон, формулата му е матова, но не изсушава устните, нанася се лесно и отново цената е супер!

Maybelline Colordrama молив за устни- Maybelline удариха в 10-та с тези моливи, комфортни за носене, лесни за подостряне, елементарни за нанасяне, издържливи и без пари. Дайте ги насам, моля!

Maybelline Colortattoo сенки за очи- Историята за Жани, която все отлагаше покупката на най-невероятните сенки ви е добре позната, за пореден път съжалявам, че отлагах толкова много и когато запълня колекцията с още цветове, ще ги видите и в блога. Накратко супер формула, лесни за нанасяне, добра издържливост и прилична цена.

Star Nails Bulgaria лакове за нокти-  Открих дълготрайния блясък, нещо, което ми се губеше през годините. Грижата за нокти All in One е тотален фаворит в тази категория. Може да разгледате Instagram за повече снимки!

Повече може да видите в клипа!


Ако трябва да изберете само един продукт за 2014 година, кой би бил?

Love,
Snejana

неделя, 18 януари 2015 г.

My Favourite Beauty YouTube Girls / 2015

Здравейте!

Миналият Януари ви показах за първи път този тип публикации, в които споделям нови и любими beauty YouTube открития! Реших да повторя идеята с доза свежи лица от последните месеци!

JAMbeauty89 / Jessica / САЩ
- Джесика има много приятен леко дрезгав глас и е може би една от най-новите момичета в youtube, които гледам. Учителка от Вашингтон, много приятна за гледане и слушане, клиповете и са повече козметични, не прави tutorials, като цяло предпочитам да гледам точно такива, защото клиповете за грим са ми малко скучни!Kathleen Lights / Kathleen / САЩ
- Обичам го това момиче, страхотна е! Страшно лъчезарна, забавна, прави различни типове клипове, не само се гримира страхотно, но прави и ревюта на козметика. Най-много ми допада това, че клиповете и са дълги, знаете колко обичам дългите клипове. От Маями е и знае испански, понякога използва испанския си акцент и е много приятна за слушане!


Coffee Break with Dani / Dani / САЩ
- Дани е усмихната, забавна домакиня от Тексас, отново прави дълги клипове, като показва  различни типове видеа! Нарича зрителите си панди, а тя е мама панда. Има огромна козметична колекция и обича да пазарува! А наскоро стана ясно, че тази година ще става майка!


Beauty with Emily Fox / Emily / Канада                                                                                                
- Емили е от френска Канада и е може би единствената youtube-ърка, която произнася френсите марки правилно, когато казва нещо на френски е много интересно, изключително красива, усмихната и е вманиачена в продуктите за устни. Характерно за нея са swach-видеата!

                    
                                                                                              
Shaaanxo / Shaan / Нова Зеландия
- Shaaanxo е може би най-известната youtube-ърка в Нова Зеландия, има характерен акцент и казва Мек, вместо Mac, което според мен е много сладко, защото не съдя хората по това как говорят. Гримира се уникално добре и също е много забавна, с нея няма да ви е скучно! Има собствена марка козметика, четки за лице и мигли.


Lauren Curtis / Lauren / Австралия
- Останаха две от може би най-известните beauty youtube-ърки първата е от Австралия и я следя от доста време, но през 2014 успя да ме спечели като верен абонат. Показва предимно грим видеа, но в последно време се разчупва и прави повече haul-ове, даже и vlog-ове.


Amelia Liana / Amelia / Англия
- Amelia Liana според мен е добре позната на повечето от вас, тя е със много известна в youtube обществото и предполагам, че вие също я следите. Показва всякакви клипове, през Декември нейната Vlogmas серия беше една от любимите ми за гледане.


Може да видите първата част от 2014 година тук!
Споделете ми кои са вашите любими youtube beauty гурута, които следите с най-голям интерес?

Love,
Snejana

понеделник, 12 януари 2015 г.

Little Makeup Haul / Януари

Здравейте!

Реших набързо да споделя няколкото следновогодишни покупки, които направих тези дни!


Започвам с небезизвестните моливи на Essence, в блог-средите са известни като едни от най-добрите дрогерийни моливи за устни. Аз като "голям противник на всичко популярно" дълго време си казвах, че нямам нужда от тях, но след като 100 човека написаха за цвета Satin Mouve (първият от горе на долу) реших да си го взема и аз, оказа се страхотен и за по 2,19 лв. (бройката) се сдобих с още 3 цвята. Honey Berry в лилаво , Soft Berry малко по-кафеникав  и  Transperant, който е като вакса и е подходящ за всякакви цветове червила. Има още три от по-светлите цветове, които обмислям да си взема в най-кратки срокове!

Докато си лежах болна миналата седмица имах малко повече свободно време и след като видях тази палитра на Sleek на промоция в сайта MakeupButHow я поръчах почти импулсивно, без даже да видя swatch-ове на това как изглежда в действителност. Палитрата се казва See you at midnight и е лимитирано издание. Съдържа два ружа и 4 цвята сенки от най-популярните I-Divene палитри. Планирам да спретна едно видео много скоро, така че ако все още не сте се абонирали за канала ми в YouTube ви препоръчвам да го направите!

Следват две неща от Bourjois, които исках да пробвам от доста време и се радвам, че хванах промоцията на марката, за да ги взема по-изгодно. Първото нещо е CC cream 123 Perfect, в 75% от така популярните видеа и постове за любими през 2014 година присъстваше този фон дьо тен, за това нямаше как да го пропусна, а и имах нужда от нова основа.

Последното, което си взех, го исках още щом го видях за първи път е един английски блог преди сигурно повече от година, става въпрос за Bronzing Primer отново от Bourjois, това е един интересен продукт , който няма еквивалент на дрогерийния пазар и е спряган за много добро копие на Chanel soleil tan de chanel, би трябвало да е като бронзираща основа, но спокойно може да се ползва самостоятелно, като кремообразен бронзант.

Вие какво си купихте последно?

Love,
Snejana

петък, 9 януари 2015 г.

Review: Alverde Color and Care крем-пудра

Здравейте!

Гледам филм с Джейн Фонда, докато пиша ревюто и мога да кажа само: "Леле.. каква жена!"
Мога само да пожелая на всички да изглеждате като нея на 77 години!

Дълго отлагах това ревю, обикновено правя така с продуктите, който са ... ми никакви, нито правят добро впечатление, нито лошо. Този е един от тях, не е зле, но не е нищо особено!


Опаковката е доста нестабилна, отваря се лесно и се усеща някак евтина. В долната си част има пространство, в което има отделено място за гъбичка, има и огледало.

Консистенцията е суха, прилича малко на коректор, защото е доста по-твърда от тази на крем-пудрите, които съм използвала до сега, но се нанася сравнително лесно. Може да видите демо- тук! Има лек приятен аромат на карамел, нещо сладичко, запазва се и след нанасяне върху лицето.

Формулата е от две части, тази в средата е подхранващата Care част, съдържа масло от жожоба. Другата част Color е стандартната, която придава цвят. Покривността е сравнително добра, лесно се справя с изравняването на тена на лицето и прикриването на малките несъвършенства, за другите има коректор все пак.


Основните проблеми идват от там, че първо цветовата гама е ужасна. Предлага се само в два цвята, като и двата са много светли и общо взето подходящи само като коректор/хайляйтър или нещо от този тип, освен ако нямате изключително бяла кожа, разбира се.

Придава естествен завършек и според мен е по-подходяща за момичета с нормална кожа.

Другото е, че някак си не оправда очакванията ми и не се превърна в една от любимите ми основи, за това я използвам върху цялото лице много рядко. В момента ми влиза по-често в употреба, защото го използвам като коректор за под очите. Върши много добра работа и съм доста доволна, защото не изсушава зоната на околоочния контур, а цветът е подходящ за тази цел.


Като заключение ще кажа, че не е must have продукт, по-скоро е такъв, който може да пропуснете, като коректор не е лош, но за цялото лице е ... Мхм..някакси, по-скоро съм пас!

Alverde Color and Care крем-пудра- цвят номер 10. цена: около 7-8 лв. / взех я с намаление / 30 гр.

Love,
Snejana

събота, 3 януари 2015 г.

Review: Lóreal Infallible 24H-Matte фон дьо тен

Здравейте!

Много пъти съм споделяла, че не си падам по леките фон дьо тени с естествен финиш и без никакво покритие. До голяма степен не виждам ефект от тях, а и повечето не са подходящи за мазна кожа, защото имат много масла в състава си, за да придадат на кожата блясък.

Поради тази причина харесвам най-много покривните фон дьо тени, защото са с матово покритие, но винаги може да се нанесе малко количестов с duo файбър четка и така да се постигне и по леко покритие.


Това е причината да харесам и Lóreal Infallible 24H-Matte, той има формулата на течна пудра, без обаче да изглежда пудрено след като изсъхне. Прилича много на Catrice HD, но той не е толкова траен. Води се с demi-matte финиш, което значи, че не кара лицето да изглежда изкуствено плоско, а поема добре светлината и я рапределя така, че да няма ефект на порцеланова кукла.

Като трайност също е идеален, особено ако сте със смесена кожа, цял ден няма нужда да го мислите. Ружът и пудрата също се запазват в отлично състояние. При много мазната кожа може да има нужда от корекции, но пак сравнение с масовите фон дьо тени на пазара няма база за сравнение.

Съдържание:
INGREDIENTS AQUA / WATER / EAU DIMETHICONE ISODODECANE NYLON-12 ACRYLATES/POLYTRIMETHYLSILOXYMETHACRYLATE COPOLYMER SILICA BUTYLENE GLYCOL PEG-10 DIMETHICONE ISOHEXADECANE ISONONYL ISONONANOATE PENTYLENE GLYCOL SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE MAGNESIUM SULFATE PHENOXYETHANOL CAPRYLYL GLYCOL ACRYLATES COPOLYMER DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE DISTEARDIMONIUM HECTORITE CALCIUM GLUCONATE PERLITE MAGNESIUM GLUCONATE TOCOPHEROL ALUMINUM HYDROXIDE [+/- MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES ]Като заключение ще кажа, че много ми харесва. Лек е, но с добро покритие, траен и с матов ефект. Цветът, който имам аз е най-светлият предлаган в България и е една идея по-розов, от колкото трябва. Един сред любимите ми фон дьо тени за мазна кожа.

Lóreal Infallible 24H-Matte фон дьо тен 30 мл. цена: около 20 лв.

Love,
Snejana
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...