Review: *Mac Fluidline | Blacktrack

Здравейте!

Очната линия е класика за всеки сезон, но някак си зимата и се наслаждавам наистина. Времето е студено и гримът ми вече не се топи в момента, в който се докосне до лицето ми. Мисля, че всеки пристрастен ще се съгласи, че обича да се гримира много повече през зимата. Какво по-хубаво от перфектна очна линия и тъмни устни като контраст с мъгливото време.

Може да погледнете идеята ми за класически празничен грим, в който използвам очната линия на Mac - тук.


И като заговорихме за очна линия, през последните 9-10 месеца използвам тоталния фаворит на много хора, а именно небезизвестната Fluidline на Mac в цвета: Blacktrack


Формулата и е мека и кремообразна, може да се използва даже с плоска четка на целия клепач за супер драматичен и опушен грим, или като база на някакъв пигмент изискващ черна основа. След като изсъхне обаче не мърда един работен ден, по-дълго време обаче, особено ако сте с много, много мазни клепачи като мен, може "опашката" на очната Ви линия да се размаже, същото се отнася и до пипането на очите, ако си търкате очите ще се размаже. Не е водоустойчива, но до голяма степен издържа на сълзи, а също така във водната линия на окото не мърда цял ден.

Формулата изсъхва матово-черна , нанася се много гладко и според мен и непрофесионалист в поставянето на очна линия ще се справи отлично.


Количеството в опаковката е огромно и дори при всекидневна употреба, няма как според мен да бъде изхабена преди да изсъхне или да и изтече срока на годност. Аз не я съхранявам по някакъв специален начин и не съм имала никакви проблеми с нея.

Аз използвам две четки за нанасяне на очна линия, в зависимост от ефекта, които искам да постигна. Едната е тънка скосена четка, с която правя много лесно "опашката" на очната линия, другата е (тази на снимката) от Alverde, нея използвам по-често, тя прави много лесно тънка и прецизна линия. От нея имам даже цели два броя.


Като съдържание според мен е напълно стандартно. Isododecane е емулиент, който не съдържа мазнина, хубаво е, че първата съставка не е вода, защото тя спомага за по-бързо развитие на бактериите. Следват няколко съставки от семейството на силиконите, също така от средата до края са все различни пигменти.


Като заключение ще кажа, че изключително много харесвам очната линия. Прекрасен черен цвят, лесна за работа, сравнително трайна. Цената е единственото, което не харесвам в нея. Като характеристики не е много по различна от други кремообразни очни линии и със сигурност може да се намери нещо подобно на малко по-достъпна цена, но като цяло този тип продукти са в сравнително близък ценови клас.

Mac Fluidline- 3 гр. цена: 16,50 $ (само в магазините на марката)

Love,
Snejana

*Продуктът ми е изпратен от PR. Това не е повлияло на мнението ми за него по никакъв начин.

You May Also Like

4 коментара

  1. Аз отдавна се каня да си взема тази очна линия и май е време вече, може би ще си бъда сама Дядо Коледа заради нея :) Страхотно ревю и снимки, и коледния дизайн на блога много ми харесва! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Аз в момента приключвам второ или трето бурканче от тази очна линия. Само да кажа - не изсъхва. Ако не я забравиш отворена за ден-два, няма да изсъхне с години. При неползване с месеци може горният слой да се стегне малко, но лесно се пробива до свеж продукт. Освен това за мен е единственото нещо, което издържа без забележки от вътрешната страна на мигления ръб - т.нар. водна линия на окото. И аз лично нямам проблеми с размазването на "опашките". За да не се размазва от мазните ми клепачи и да прави черти в сгъвката на окото обаче, трябва над нея да има основа и сенки. Дори да са телесни. Тогава пак няма проблеми. И наме цената от 37 лева в магазините мак ми е малко солена. Но пълен аналог на по-ниска цена няма. Гел линията на Инглот (24 лв.) дава подобен ефект и е по-трайна, но ми дразни очите като я сложа по мигления ръб, а и изсъхва след време. Бурканчетата на Мейбълин (18 лв.) може да се приближават, но пък черните се разграбват за отрицателно време и все не успявам да се добера.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да и при мен базата е задължителна. За водната линия на окото съм 100% съгласна. Решила съм след това да пробвам тази на Inglot, но за нея знам, че трябва да си взема и duraline. А за maybelline пробвала съм я, но не съм и чак такъв фен, тази на Mac определено е по-хубава. За цената е странно как е 16 долара, а в следващия момент тук я продават за 37 лв. но това няма как да го коментирам, защото се отнася същото за много други продукти. :)

      Изтриване