Interview: "Защо станах блогър" | Jays Deen

Здравейте!

Днес в блога Ви представям нещо ново. В желанието си да задоволя социологическото ми любопитство от известно време планирах да направя нещо от типа интервюта, които чета по списанията, винаги са ми били много интересни, в непринуден разговор човек разкрива толкова много от себе си. Е, идеята я имах, но нямах респондент, за щастие в един слънчев ден тази есен срещнах Jays Deen и това беше момента, в който разбрах, че съм открила точния човек, за първото ми интервю.

Накратко за него. Може би по-добре го познавате като първият блогър, който води beauty и lifestyle блог за мъже.


Първата мисъл, с която се събуждаш?
- Напоследък колко е тъмно и веднага проверявам часа, да не съм се прекарал да стана по-рано.

Кажи ми нещо, което не знаем за теб?- Ще се опитам да е нещо, което и ти не знаеш и ще те изненада. Например – „роден“ съм за лекар, но нарочно се отказах, макар години наред да отделих на подготовка и труд.

Назови 3-ма Нобелови лауреати?
- Две имена, които малко хора познават и приканвам да прочетат за тях - Джейн Адамс и майка Тереза (Агнес Бояджиу). Третият е Барак Обама, за който мисля, че не всеки знае, че е носител на Нобелова награда. Неслучайно избрах й това, че тримата са носители на наградата за мир (а Джейн Адамс е първата американка носител).

Какво ще ми сготвиш, ако ти дойда на вечеря? (и защо)
- И питаш – паста! Няма какво друго! Ако ти се хапва паста, аз съм човека! За последствията с теглото не гарантирам, ама тъкмо новото палто ще ти стане.

Искам да отида на почивка, каква дестинация ще ми препоръчаш и защо?
- Ирландия – природата, общността и самият начин на живот трябва да се видят ( но някъде в по-затънтено градче, в което можеш да видиш тяхната истинска, неповлияна от модерността култура). Tejon Ranch в Калифорния също не е за изпускане (и аз искам там!)

Песен, която описва най-добре емоционалното ти състояние в момента?
- I Used To Love You – усещам, че е преживяна и е излято много чувство в песента. Е, нито имам съпруг ( или искам да имам ), нито той е спал с бавачката ми, че да преживявам текста, но просто усесащето, което дава песента ми харесва. Усещам Гуен и болката й по някакъв начин.

Иначе, през декември имам традиция да слушам всеки ден коледна музика. Тази година си взех новия коледен албум на Кайли Миноуг – Kylie Christmas, който ме зарежда със супер настроение. 


Какво ще си пожелаеш, ако хванеш Златната Рибка?
- Много прагматичен отговор, но... Зависи от броят желания ;)

Защо блог за козметика? Трябваше да стигнем и до този въпрос?
- Това е сякаш да пропуснеш да попиташ певица за бъдещите и творчески планове – е няма как! За какво иначе ще е интервюто...
Към въпроса - защото сметнах, че има нужда от това. Постоянно изникват нови блогове, за съжаление повечето от чисто егоистични и материални цели на авторКИТЕ. Но много радко вече виждам блогове така, както ги разбирам аз. Идеята на блога не е да ти пращат продукти за проба и се надявам повече „блогърки“ да го разберат!
Все пак, исках да има едно мъжко местенце, защото винаги ми е липсвало това – да прочета мъжко мнение, на български... Е, затова и се реших, а дали се справям не съм човека, който трябва да го каже.

Любимо място за хапване (пийване)?
- „Kete“ напоследък. За пийване – Fresh Break. Смутита, фрешове, сокове – това е мястото (е, там има и за хапване). 
Източник: Instagram-https://www.instagram.com/jaysdeenbg/)
Последната книга, която прочете?
- Хората ще се изсмеят, но... „Мечо Пух“. А дали някой ще ми повярва, че е с университетски цели?!

Перфектната събота изглежда ….
- От няколко месеца събота като почивен за мен не съществува, а перфектна ми е трудно да си представя. Все пак - да се наспя, да съм си вкъщи, да мързелувам и да нямам нищо за правене.

Как приемаш грешките и провалите?
- Не съм някакъв свръхамбициозен човек, който не приема нищо друго освен успех. В крайна сметка, балансът е едно от най-важните неща в живота ни. За да оцениш едното, трябва да си изпитал другото. А и няма успял във всичко човек, както и такъв, който не е правил грешка. Животът не е карта, която следваме точно и стриктно – грешките и провалите са част от него, понякога ни изненадват, тежат ни, но винаги бележат с нещо нататъшното ни „вървене“

Нещо, без което не можеш?
- Един екзистенциален въпрос, чийто отговор е абсолютно невъзможен сам по себе си. Все пак, без животът никой от нас „не може“. 

Един съвет от майка ти, който ще помниш цял живот?
- Да си слагам шала, когато е студено?! А, не бе, това е друго! Да имам доверие в себе си!

Когато порасна искам да стана….?
- И въпрос, и отговор в стил „Бате Енчо“ : нито полицай, нито космонавт, нито художник!

Ако имаше една вълшебна сила каква щеше да е и за какво щеше да я използваш - да станеш зъл гений или спасителят на света?
- Спасителна сила?! Знанието – тоталeн недостиг в днешно време. Все още не мога да повярвам, че има хора, които се интересуват само от какво ще ядат и кога ще си легнат, без грам да ги интересува знанието във всички аспекти (нямам в предвид висша математика или ядрена физика). За мен обща култура не е да знаеш, че 2+2 e 4 или че тараторът се прави от мляко, вода, краставица и подправки – а за Вас? Много е лошо, защото голяма част от хората са затворници в един свят, който дори не искат да видят – елементарното знание, колкото да задоволиш биологичните си потребности, за мен е наравно с това да си животно. Този свят не е само храна, вода, секс, възпроизвеждане и спане... За животните е, за нас - не мисля.

Бих станал без да се замисля зъл гений – не защото съм зъл (гений май и сега съм, какво ще кажеш?), а защото ако бъдем спасени, няма какво да ни държи( затова и най-масовата религия се крепи именно върху идеята за спасение). Ако има само добро и хубаво, хората ще го приемат за даденост и ще спрат да го правят, а злото ще се появи неочаквано. Пък и е в мой професионален интерес да има проблеми, които да решавам (Оливия Поуп си падам малко аз).

Би ли предпочел да имаш ужасни кошмари в продължение на година, ако в замяна след това получиш огромно богатство?
- Не, никога не бих продал нещо такова за пари. Предпочитам да нямам, но да спя спокойно.

Организираш вечеря и може да поканиш 5 души- живи или мъртви, кого ще поканиш и защо?
- Ха, любимият ти въпрос, на който ще получиш неочакван отговор. Не очакваш да ти отговоря с две думи, нали?!  Ще поканя двама мъртви – обикновен човек и влиятелна личност от миналото, които хубаво ще разпитам за животът „там“.
Разбира се, като научен тип човек ще искам да поканя и жив учен, който да изследва как е възможно това, за да можем да направим научно откритие и да отворим нова страница в знанието за света.
За да го предадем на света, обаче, също ще поканя й оператор (по възможност на BBC или CNN като по-голяма аудитория). Но, тъй като ще има мъртви гости, трябва да имам нещо, което да ме пази, ако нещо се обърка – няма да е екзорсист, по-добре – Glozell

А защо вижте тук и тук, за да разберете повече! А и вижте сладкото и въоръжено зa бой с духове лице?!
Благодаря на Jays Deen, за това, че е такъв лъчезарен човек и направи работата по това интервю много лесна и приятна!

Участвайте в GIVEAWAY-a на Jays тук--> линк

Надявам се идеята ми за нова серия- "Interview" да Ви допадне!

Love,
Snejana

You May Also Like

5 коментара

  1. И аз благодаря! Беше ми повече от приятно, а и чест за мен да открия рубриката ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Мечо Пух е книга, от която може да се научи много! Мисля си, че хич няма да е безполезно всички възрастни да я прочетат отново!
    Страхотно интервю, беше супер удоволствие за мен да го прочета, даже мислено отговарях и аз на питанките хахахаха Уви, не ми стигна мястото само за 5-ма души, които да поканя на вечеря, май ще правя голямо парти :D
    Прекрасна рубрика, Снежи! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна идея и страхотно интервю!!! Много се зарадвах, като видях блога на Jays Deen, защото доста често като ми се налага да избирам подарък за мъж и седя и просто мигам на парцали, а останалото е тото :)

    Адски много мисъл, логика и интелигентност лъхат от поста като цяло. С нетърпение очаквам следващият такъв!

    P.S. Ооо особено много ми хареса, че ти препоръчва Ирландия и то по-малките градчета, не съм ходила там и само съм чела, но определено звучат като магични места за почивка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много благодаря! Определено място като Ирландия би ме спечелило! <3

      Изтриване