I ♥ Christmas | TAG

Здравейте!

Весели празници на всички! Време е и аз да се включа в най-празничния tag тази година, а именно I ♥ Christmas. Коледа - the most wonderful time of the year.

1. Кой е любимият ти коледен цвят?
- по реда, в който изникват в главата ми, когато чуя коледен цвят: зелено, червено, бяло, златно. Мисля, че са това! Явно нямам само един както с всички други любими коледни неща!

2. Кой е любимият ти коледен филм?
- обичам всички коледни филми, няма лош коледен филм. Най-приятни са ми немските. романтични коледни филми от типа "Корабът на сърцето" (надявам се някой да се сети за какво говоря).

3. Коя е любимата ти коледна песен?
- в момента във facebook публикувам по една песен всеки ден до Коледа, може да разгледате всичките ми любими коледни песни с #janichristmassongs. Може би най-любимата ми е Last Christmas на Wham!, обожавам я тази песен, никога не ми омръзва. Същото се отнася и за Santa Baby в изпълнение на Кайли Миноуг.



4. Най-предвидимата (очакваната) коледна традиция?
- след като пропуснах слагането на коледната украса и украсяването на елхата, остана ми само яденето, така че надявам се да не пропусна и него!

5. Истинско или изкуствено е дървото ти?
- около 20 години Коледа винаги е означавала да отидем с тати да изберем живо коледно дръвче, но през последните години изкуствените станаха толкова популярни, че когато преди 2 години отидохме на 23 да си вземем живо, те просто не продаваха и бяхме принудени да вземем изкуствено. С него изобщо не е забавно, не полагаш никакви усилия при украсяването, няма плешиви места, които се чудиш по какъв изобретателен начин да скриеш, а просто редиш някакви играчки, всяка година по еднакъв начин. Определено съм фен на естествените.

6. Пижама или шикозна рокля за коледната вечер?
- ооо, тове е един много труден въпрос. До сега не съм посрещала Коледа нито по пижама, но нито и по шикозна рокля. Тоалетът ми за вечерта е по-скоро нещо по средата!


7. Кога отваряш подаръците си - на Бъдни вечер или на Коледната сутрин?
- до сега никога не сме ги отваряли на Бъдни вечер, за това казвам Коледа сутрин, такава е традицията в нашето семейство. Като цяло Коледа е голямо преплитане на християнски и езически обичай, но това е една съвсем различна тема.

8. Вярваш ли в Дядо Коледа?
- да, естествено. Той живее с Баба Коледа на Северния Полюс. Пият какао, с меденки и джинджифилови сладки, а в този сайт може даже да видите какво прави Дядо Коледа в момента... И после ми кажете, че нямало Дядо Коледа!

9. Какво е коледното ти желание?
- макар че звучи банално, ще живея по-спокойно ако има световен мир и здраве за всичките ми близки! (речта ми за Мис Свят е готова).

10. Правила ли си някога джинджифилова къщичка?
- къщичка, не. Но всяка година правим джинджифилови сладки. Рецепта може да видите тук.

11. Каква е мечтаната ти коледна дестинация?

- тъй като обичам на студено, не ме е страх от многото сняг и студ, искам да съм някъде на север. Там където елените тичкат свободни, в дървена алпийска вила с крави Милка, които дават шоколадово мляко, а мармоти опаковат шоколад.



12. Кое обичаш повече - да даваш или да получаваш подаръци?
- определено да давам. Ако не обичах толкова много нямаше да започна да избирам подаръците още през лятото. Получаването с нарастване на годините вече не представлява такъв интерес за мен. Друго си е да гледаш лицата на хората, които разопаковат подаръка, който ти си им избрал!

13. Можеш ли да изброиш всички елени на Дядо Коледа?

- Виксен, Комета, Блитцен, Купидон (май не беше така), Рудолф, разбира се. Дашър и Денсър и аз май съм до тук, другите не се сещам, а тези ги знам, защото обожавам песничката за
Rudolph the Red-Nosed Reindeer, която започва с изброяването им.

14. Какво е любимото ти коледно ястие или лакомство?
- аз съм много лакома и обичам всичко, което се яде. Така че няма значение... дайте го насам, ще бъде изядено!

15. Професионалист ли си в опаковането на подаръци или се проваляш гръмко?

- от както аз започнах да правя подаръци на семейството си мина доста време, така че мога да кажа, че се специализирах и всяка година мисля, че ставам все по-добра. Опаковането ми носи най-голямо удоволствие.

Оставям tag-a отворен! Нека всеки, които има желание да се включи! А аз Ви желая "Have yourself a merry little Christmas", много здраве, любов и много поводи за усмивки!

Love,
Snejana

You May Also Like

3 коментара

  1. До скоро нямах никакво желание да празнувам Коледа, а и това топло време лишено от сняг допринасяше за депресивното ми състояние, че Коледа идва. Но напоследък (от няколко дни), с наближаването на този празник, започнах да се вълнувам какъв подарък на кого ще подаря,как ще го украся, каква хартия да купя и дали тази панделка ще подхожда на хартията :D ... Остават броени дни и вече нямам търпение <3 Иначе съм абсолютно категорична съгласна с теб по точка 1, 5, 6, 7, 8, 9 и 11 !! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че коледният дух те е завладял! Весели празници! <3

      Изтриване
    2. И аз много се радвам, че най-после ми дойде ентусиазма и за подаръци и за коледни блогове. Весели празници и на теб мила!! <3

      Изтриване