Review: Avene Hydrance Optimale Serum*

Здравейте!

Серията на Avene - Hydrance Optimale е може би една от най-любимите ми изобщо. Даже любимият ми крем за лице е от нея. Така че възможността да пробвам и серума, в момент, в който нямах, беше добре дошла.

Hydrance Optimale Hydrating Serum се води успокояващ, хидратиращ серум за чувствителна кожа. Като предимства от Avene изтъкват:

  • Кожата е ревитализирана и успокоена
  • Осигурява дълготрайна хидратация
  • Фините линии, причинени от дехидратация се изглаждат
  • Аква-гел текстура, фина и лека, с копринено гладко усещане
  • Без парабени


Формулата е малко по-кремообразна от типичната за серум течна консистеция. Или както са я нарекли от марката аква-гел. Нанася се лесно и попива напълно в кожата, като я оставя гладка. Според мен ако сте с по-мазна кожа може да го използвате без допълнителен крем отгоре. Наличието на силикон в състава го прави добра основа за грим и по-добре го използвайте само сутрин. След като попие не лепне, което е голям плюс. Създава усещане за мека и хидратирана кожа.

Продуктът е много икономичен и не Ви е необходимо по-голямо количество от това на снимката, за да покриете цялото лице.

Това, което липсва на Hydrance Optimale Serum, за да замести напълно любимия ми хидратиращ серум е дълготрайното чувство на свежест. До голяма степен другите им качества се припокриват.


Серумът включва уникална комбинация от 3 активни съставки:
- Липозоми с Термална вода Avène, които капсулират и пренасят Термалната вода Avène в сърцето на клетките на кожата.
- Хидрофилна 3D матрица: подсигурява нивото на хидратация на повърхността.
- Термалната вода Avène във висока концентрация (77%): облекчава усещането за дискомфорт.

СЪСТАВ: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). METHYL GLUCETH-20. PEG-12. CYCLOMETHICONE. GLYCERIN. PROPYLENE GLYCOL CETETH-3 ACETATE. WATER (AQUA). POLYACRYLAMIDE. ALCOHOL. BENZOIC ACID. C13-14 ISOPARAFFIN. FRAGRANCE (PARFUM). HYDROXYETHYLCELLULOSE. LAURTEH-7. PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE. PHENOXYETHANOL. PHOSPHOLIPIDS. SODIUM DNA. TETRASODIUM EDTA.

Като цяло нямам забележки по съдържанието. Няма парабени. Единственото по специфично е C13-14 isoparaffin, което е смес от минерални масла и служи за емолиент. А също така има и силикон.


Като заключение ще кажа, че серумът е много хубав, но не успя да ме накара да спра да мисля за този на Bioderma. Нямам забележки, всичко ми харесва, но... когато човек е влюбен очите виждат само едно. :D :D голямо сравнение.

Avene Hydrance Optimale Serum- 30 мл. цена: 48- 51 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен за проба от PR! Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара