Review: Bioderma Sebium Pore Refiner | най-добрата основа за мазна кожа

Здравейте!

Днес (най-накрая) ще Ви издам тайната на това как успявам да се справя с мазната си кожа. Решението на проблема е прословутият Pore Refiner на Bioderma, за който май всички са чували, защото за него се носят направо легенди.


За кого е предназначен Pore Refiner-ът според Bioderma:
Излишен себум, стрес, тютюнопушене, замърсяване...толкова много са факторите, причиняващи разширяването и деформирането на порите. , Bioderma разработват Sebium Pore Refiner - коригиращият концентрат възвръща свежия, гладък и сияен вид на кожата: изглажда кожната структура, стяга порите и те стават по-малко видими.

Изключителният патентован комплекс Fluidactiv поддържа качеството на себума като по този начин предпазва от запушване на порите. Стягащата дерматологично активна съставка изглажда тъканта на кожата, а антиоксидантите запазват нейния естествен блясък.
Леката течна формула Sebium Pore Refiner попива в кожата незабавно и оставя приятно кадифено усещане.


Формулата е съвсем лек крем. Разнася се много лесно, попива бързо, не лепне. Нанесен на кожата няма мигновен матиращ ефект като при силиконовите основи за лице, но не и това е целта, защото при тях се получава обратният ефект няколко часа по-късно, докато  Pore Refiner-а създава перфектната основа за грим за мазна кожа, който изглежда добре по-дълго време от нормалното.

Знаете, че съм с много мазна кожа и през изминалото лято Pore Refiner-ът беше спасението на грима ми. Фон дьо тенът се разнася по-лесно и издържа по-дълго. Това е първата крем, който използвам като основа за грим и има видим ефект върху трайността на грима ми.

Pore Refiner- за порите обаче не мога да кажа, имам си пори, но не огромни и не съм забелязала да са изчезнали напълно, но контролирането на омазняването определено е най-ефективният продукт, който съм използвала.


Съдържание:
AQUA/WATER/EAU, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, DIPROPYLENE GLYCOL, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, DIMETHICONE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT, SODIUM POLYACRYLATE, SALICYLIC ACID, DODECYL GALLATE, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SILICA, TRIDECETH-6, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, LAURYL PEG/PPG-18/18 METHICONE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), PENTYLENE GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 600]
  • С аромат
  • Без парабени
  • Хипоалергенен
  • Некомедонен
Има парафин и силикон!


Като заключение ще кажа, че това е най-добрата "база" за лице, която съм използвала за контролиране на омазнаването през деня. Също така е изключително икономичен, може да се използва и само в Т-зоната, но аз го използвам по-често на цялото лице и въпреки това една опаковка ми стига за страшно много време, почти е невъзможно да за изразходва в срок на годност.

Ключовите думи за Pore Refiner-а са: Контролира омазнаването, удължава живота на грима, не изсушава кожата, отлична основа за грим.

И въпреки всичко хубаво казано до тук и това, че много го харесвам не знам дали ще го купя отново, защото от Bioderma алансираха чисто нов продукт с такива функции, които може да се окаже още по-добър, за това очаквайте скоро ревю и на Bioderma Mat Control.

Bioderma Sebium Pore Refiner- 30 мл. цена: около 23-25 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Наистина най-доброто за контролиране на себума, което съм ползвала.Не забелязах свиване не порите при мен.Надявам се новият Мат да е още по-добър, но ще видим в жегите :))

    ОтговорИзтриване