25 Makeup Questions TAG

Здравейте!

Благодаря на Меги от Meggie and her eternal makeup love, за това че ме tag-на. Според мен това е един супер интересен и полезен tag, защото как по-лесно може да разберете какви продукти използват останалите. А аз като паднала в гърнето пълно с любопитство искам винаги всичко да знам и с любопитство чета всички постове на тази тема.




1. Какъв фон дьо тен използвате?
- не съм сигурна точно колко фон дьо тена имам, но в момента използвам 4- един кремообразен с SPF 50, един под формата на мус и два течни с матов ефект, защото имам много мазна кожа.

2. А коректор?
- в момента използвам няколко различни формули коректори- кремообразен, течен и  такъв с озаряващ ефект. Обичам коректорите и то много! (Любим бюджетен вариант ми е този - тук)

3. Знаете ли подтона на кожата си?
- Да, топъл/ жълт подтон. Начинът за определяне е супер лесен. Погледнете ръката си- какъв цвят са вените ви? Ако са сини- то вие сте студен/розов подтон, ако са зелени- то сте с топъл жълт подтон на кожата.

4. Какво мислите за изкуствените мигли?
- от няколко месеца се заканвам всеки ден, че ще започна да използвам изкуствени мигли, но както може би сте забелязали в клиповете ми, не нося такива. Това е, защото просто нямам нерви да ги чистя, лепя и с една дума да давам пари на вятъра. Но за важни поводи според мен са задължителни. За абитуриентския си бал бях избрала много естествени мигли, които изобщо не се натрапваха и изглеждаше така сякаш моите са много дълги и обемни, а аз в действителност имам най-ужасните къси и редки мигни на света.

5. Каква марка спиралa използвате?
- Харесвам тази на Avene, защото не е прекалено драматична, разделя хубаво миглите и е подходяща за чувствителни очи. Спирала за по-драматичен ефект за мен е Essence Lash Princess в зелената опаковка, придава обем дори на моите 5 косъма. В момента използвам на Avon BIG&False Lash, която прави миглите като изкуствени, но се сваля доста трудно.

6. Sephora или MAC?
- труден въпрос, но май ще кажа MAC. Ако всички други козметични марки изчезнат те предлагат от крема за лице до най-странните цветове каквото и да е. Просто правят всичко и то добре.

7. Какви четки за грим използвате?
- предимно евтини. Но пък не мога да се оплача от качеството, цената не винаги е фактор. Харесвам страшно много четките на Lollipop cosmetics и тези на Ecotools, също така имам и много добри попадения на супер бюджетни като Impala, Avon и Oriflame. А за всички останали винаги има ebay!


8. Използвате ли база за сенки/лице?
- да и за двете. Тази за лице не е всеки път, защото редовно я забравям, а и използвам хубав крем преди това, който е добра основа за грим, но базата за очи е задължителна. Без нея сенките ми няма да се задържат повече от 1 час.

9. Кои са любимите ви сенки за очи?
- харесвам тези на Lollipop, страшно пигментни, меки, преливат се супер лесно. Малко по-скъп вариант са тези на Urban Decay отново.. мажат се като масло. За по-ярки и живи цветове Ви препоръчвам да не давате много пари, все пак не всеки ден използвате ярко оранжево, така че може да пробвате ултра бюджетния вариант на Makeup Revolution.

10. Молив за очи или очна линия?
- зависи от повода, но май по-често използвам очна линия. Предполагам, че е защото тя не дразни водната линия на окото ми, докато 80% от моливите ме карат да плача като малко бебе. Явно още не съм открила перфектния молив, а дори нямам чувствителни очи.

11. Кое е любимото Ви червило?
- що за въпрос? Кой има само едно любимо червило? Всичко зависи от настроението, от времето, от сезона. Има прекалено много фактори.

12. А гланц за устни? 
- изобщо не съм по гланцовете. Просто не са мои тип. Но ако трябва да дам пример за продукт, който придава сочен и блестящ вид на устните, то това е балсам за устни с канела.

13. Кой е любимия ви руж?
- отново труден въпрос, но като знам, че цяло лято използвам едно и също, то отговорът е много лесен. Влюбих се в ружовете на Essence, страхотни са. Любимият ми цвят е summer dreaming страхотен бледо прасковено розов / 100% разбрахте за какво говоря.

14. От кои online сайтове поръчвате гримове? 
- не съм много по online shopping-a що се отнася за козметика. Поръчвала съм гримове само от enzo.bg , а от ebay предимно аксесоари и разни други дребни глупости. Колкото и да гледам нещо предпочитам да го видя лично преди да го купя.

15. Обичате ли дрогерийни гримове?
- и още как. Аз съм си дрогерийно момиче 98% от козметиката ми е от такъв тип магазини. Ако вадеха vip карти, то аз би трябвало да имам платинена във всяка една верига, за която се сещате.

16. Някога мислили ли сте да се запишете на професионални курсове по грим?
- минавала ми е тази мисъл през главата. Но първо много са скъпи и второ никак не обичам да гримирам други хора, а и за какво е you tube.

17. Кои грешки в грима ненавиждате?
- трудно е да се определи кое точно е грешка в грима, защото всеки има различно виждане за нещата. Ако го гледаме от естетична гледна точка обаче не харесвам спластена спирала, размазан черен молив тип "спя с грим", зле направен контур, грешен цвят фон дьо тен, фалшиви вежди, прекалено очертани устни тип Кайли Дженър.

18. С какво си махате грима?
- за мен това е малко като будистки ритуал, чаена церемония или както искате там го наречете. Изпадам в зомбирано състояние и съвестно следвам всяка една стъпка към това да почистя лицето си перфектно. В момента подготвям пост за хипер бюджетни продукти за почистване на грим, така че скоро ще го видите в пост.

19. Цветен или неутрален грим предпочитате?
- в ежедневието си напълно неутрален, всичко е в кафяво/бежовата гама, акцент от време на време може да са устните, но то е предимно по повод. Но пък за това, когато трябва да снимам ме сърбят ръцете да експериментирам, защото от всичко най-мразя да се гримирам напразно.

20. Коя известна личност е винаги със страхотен грим?
- в момента всички, които използват услугите на Mario Dedivanovic и Hrush Achemyan, визирам най-вече семейство Кардашиян. Аз лично обожавам грима на Джесика Алба, дори когато носи цветно червило или повече сенки изглежда супер естествено.
Видео с грима на Кайли за рождения и ден + използвани продукти!

21. Ако можете да напуснете къщата само с един грим продукт, кой ще е той?
- почти 100% молив за вежди, Странно е как само с малко по-тъмни и оформени вежди се променя цялото лице. Но като цяло зависи, ако се събудя с огромни тъмни кръгове определено ще се стремя да прикрия тях.

22. Излизате ли изобщо без грим?
- ооо, да. Непрекъснато. Даже по едно време не се гримирах изобщо, защото при мен рядко има само молив за вежди. Или е full glam или е no makeup няма средно положение, а в жегите, които бяха до скоро не ми се дишаше, камо ли да се гримирам.

23. Мислите ли, че изглеждате добре без грим?
- зависи. Ако е един от хубавите дни, да. Но много често просто се чувствам зле вътрешно, а това си личи и външно. Реално с грима прикривам точно това вътрешно несъвършенство, просто те кара да се чувстваш по-добре, има плацебо ефект.

24. Коя ви е любимата марка гримове?
- Не мога да кажа само една, защото няма марка, която да е добра във всичко. Maybelline правят страхотни спирали, Rimmel добри фон дьо тени, Catrice има хубави коректори, но всяка си има и слаби и силни страни. Любими са ми добрите продукти без значение от марката!

25. Какво мислите за грима?
- гримът е магия, позволява ти да се забавляваш, да бъдеш различни личности, показва настроение и характер. Но най-важното му качество е, че в края на деня може просто да се изтрие.


Ще се радвам ако всеки един от вас се включи, а също така tag-вам няколко човека:
- powder your face with sunshine
starryeyeing.com
ai-no-storia.com
beauty and relax blog
makeup tips by geri
berry's place

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. И аз с въпрос за червилата :D - да не би да съм пропуснала някой трик, че твоите стоят с главата надолу? :)

    ОтговорИзтриване
  2. :D не е трик, просто опаковките са еднакви и така виждам кое кой цвят е. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за тага, Снежи. Ще го направя тези дни!

    ОтговорИзтриване