Review: Weleda Skin Food Cream

Здравейте!

Не ми се случва много често да съм толкова силно впечатлена от крем и то многофункционален. По принцип, когато на някакъв крем пише, че е многофункционален е абсурд да си го намажа някъде другаде освен по тялото, но Skin Food на Weleda няма нищо общо с разбирането за обикновен многофункционален крем. Той е чудо в малка зелена тубичка и това, че се произвежда още от 1926 г. само потвърждава това, че не съм единствената, който го харесва.

Кремът е богат и интензивно подхранващ кожата. Има екстракт от теменуга, който хидратира, маслата от органичен невен и лайка действат успокояващо, маслото от слънчоглед подхранва и дава усещане за комфорт,  а пчелният восък предпазва кожата. 


Формулата му е кремообразна и първоначално се усеща леко мазна и тежка. Специалното според мен е това, колко бързо попива и най-важното не оставя кожата мазна, а много мека и подхранена. Има аромат на билки, който е доста специфичен, но не бих казала неприятен.

Използвам го върху всички части на тялото, включително върху устните. Skin Food се превърна в единствения крем, който взимам с мен, когато пътувам и замества крема ми за лице, балсама за устни, крема за ръце и лосиона за тяло. Перфектен е при кожни раздразнения, веднага успокоява кожата, намалява зачервяванията, сърбежа и раздразнението.

Въпреки че съм с мазна кожа, много често го използвам и като нощен крем за лице, случвало се е да го използвам и сутрин. За момичета със суха и много суха кожа това би била една отлична основа за грим.

Има неутрално pH и сертификат за натурална и органична козметика NaTrue. Не съдържа синтетични оцветители, ароматизатор, консерванти и минерални масла.


Съдържанието:
Water,Sunflower Seed Oil (слънчогледово олио), Lanolin (линолин), Sweet Almond Oil (бадемово масло), Alcohol, Beeswax (пчелен восък) (Cera Flava), Glycerol Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance*, Viola Tricolor Extract (екстракт от теменужка), Rosemary Leaf Extract (екстракт от розмарин), Chamomilla Recutita Flower Extract (екстракт от лайка), Calendula Officinalis Flower Extract (екстракт от невен), Cholestrol, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. * From natural essential oils

Като заключение ще кажа, че това е едно от най-добрите неща, които съм си купила от началото на годината. Мога да кажа, че похвалите за Skin Food са напълно оправдани и той определено ще е крем, който ще продължавам да купувам за напред!

 Weleda Skin Food Cream- 30 мл. цена: около 13 лв. / 75 мл. около 20 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара