Гел лак без лампа с *Essence /// Review: Essence the gel nail polish Top and Base Coat

Здравейте!

Времето преди сесия е може би един от най-неприятните в годината и с ръка на сърцето мога да кажа, че нямам търпение да започне сесията, че да си почина.


В центъра на вниманието днес са два много специални лака за нокти. Става въпрос за базата и топ лака на Essence. Преди време Ви бях показала ревю на системата за домашен гел лак, която беше прекрасна, но за съжаление или за радост я спряха от производство. Защо казвам за радост? Това е така, защото вече не е нужна лампа за постигане на дълготраен маникюр.

Маникюрът ми - ден 1
Essence the gel nail polish Top and Base Coat постига същия ефект като традиционния гел лак, само че става много, много по-бързо. Нанася се лесно, съхне бързо и трае около 7-8 дни (може и повече, но не обичам да ходя с израснали нокти). И базата и топ лакът се използват както всеки стандартен лак за нокти, първо нанасям базата, докато налакирам останалите пръсти другите вече са изсъхнали, след това нанасям обикновен лак за нокти и отгоре нанасям от топ лака, който също изсъхва за секунди. Всичко става много по-бързо, няма нужда от печене и чакане.

Като формула са малко по различни от стандартните лакове, най-вече топ лакът е доста по-гъст, нанасям на плътен слой, но въпреки това изсъхва мигновено. Блясъкът не се губи, докато не сваля лака в края на седмицата. Също така се маха много лесно, с обикновен лакочистител, без да е необходимо допълнително търкане. (Аз използвам зеления маслен лакочистител на Lilly).


Състав на базата:
ALCOHOL DENAT., BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, POLYVINYL BUTYRAL, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE, SILICA, NITROCELLULOSE, ISOPROPYL ALCOHOL, GLYCIDOXYPROPYL TRIMETHOXYSILANE, METHACRYLOYL PROPYLTRIMETHOXYSILANE, METHYLTRIETHOXYSILANE, MERCAPTOPROPYLTRIMETHOXYSILANE, BIS(T-BUTYL BENZOXAZOLYL) THIOPHENE, DIMETHICONE, BENZOPHENONE-1.



Състав на топ лака:
ETHYL ACETATE, ISOPROPYL ALCOHOL, BUTYL ACETATE, CELLULOSE ACETATE BUTYRATE, ACRYLATES COPOLYMER, TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE, TRIPHENYL PHOSPHATE, POLYESTER/POLYAMIDE RESIN,ALCOHOL DENAT., SHELLAC, DIMETHICONE, BENZOPHENONE-1, CI 60725 (VIOLET 2).


Маникюрът ми - ден 3 
Като заключение ще кажа, че съм очарована от базата и топ лака, използвам ги винаги заедно и повече от седмица се радвам на перфектни нокти. Определено препоръчвам!

база и топ лак с гел ефект без лампа Essence- 5,50 лв.

Love,
Snejana

*Благодаря на Essence България за предоставената възможност! Мнението ми по никакъв начин не е повлияно от това!

You May Also Like

8 коментара

  1. Рядко се изказвам за нещо с голям екстаз, но при топ лака просто не мога да си го спестя! Резултатите са потресаващо разкошни! Първият път, като се лакирах, стоях нарочно до последно. 10 дни! Без да се обели! Само се беше напукал леко, но само на нокти, на които имах брокатен лак, затова и смятам, че причината не е в топа :)
    Особено ми харесва крайният резултат с червен или фуксия лак, тогава най-си личи гел-ефекта. Същински гелиш!
    Прекрасен продукт! Мисля да взема и базата, но след като изразходя сегашната си, от която съм доста доволна, на СНБ :)

    ОтговорИзтриване
  2. Умрях си от кеф когато днес видях, че са ги докарали и при нас. Базата за съжаление я бяха изкупили, но се надявам да заредят още. В момента се мацам с него и нямам търпения да видя как ще се държи. На мен рядко ми издържа лакът повече от 3 дена, така че, ако го докарам до 5 ще си е победа.

    ОтговорИзтриване
  3. Имам топ лака и наистина е страхотен. Определено ще си купя и базата :)

    ОтговорИзтриване
  4. И моя лак издържаше само по 2-3 дни, защото пера и мия на ръка ежедневно, но сега направо се преродих!

    ОтговорИзтриване
  5. При мен за жалост базата и топ лака не издържаха и 1 ден. :( Лакирах се сутринта и до вечерта 5 нокътя се бяха обелили напълно.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте! Звучи просто чудесно- гел лак без печене! Само че сякаш е твърде хубаво, за да е истина, точно затова се зачудих- има ли някакво "странични ефекти"? Примерно прецакват ли се много самите нокти, или възможно ли е да станат разни алергии, нежелани реакции на организма? Знам, че звучи скептично, но просто се чудех... Ако някой го е ползвал по-дългичко може ли да сподели? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, не съм забелязала проблеми с ноктите, лакът е по траен, но се премахва с лакочистител и не нарушава нокътната плочка. Използвам ги в комбинация вече близо година и не съм имала никакви проблеми. Даже ноктите ми са станали по-здрави и мога да си позволя да имат някаква дължина. :)

      Изтриване
  7. Термо лакове без печене имате ли и цената им е ... ???

    ОтговорИзтриване