Review: Eucerin DermoPurifyer Cream

Здравейте!

Докато идва края на "небрежния" петък и аз съвсем небрежно вместо да работя пиша този пост, реших, че е крайно време да Ви споделя за един крем, който използвам от края на миналата година.

Какво ни обещават от Eucerin:
 DermoPURIFYER - Хидратиращ крем е емулсия масло във вода (O/W), без мазнини и аромати, за мазна и склонна към акне кожа. Уникалната комбинация с Ликохалкон А с противовъзпалително действие, Декандиол - с антибактериално действие и регулиращия себума. Карнитин, ефективно успокоява възпаленията и матира кожата с помощта на абсорбиращи себума частици. Също така би трябвало да е отлична основа за грим.


Формулата на крема е лек гел-крем. Попива бързо в кожата и няма кир ефект, както повечето такъв тип кремове. Няма аромат и има лек жълто-зелен цвят. Добра основа за грим е. По-подходящ е за използване сутрин.
Както стана от ясно от описанието в началото на поста кремът трябва да има ефект върху кожните несъвършенства и да редуцира себума, както и да намали появата на пъпки.
Наистина има сравнително добър ефект върху лъщенето, но за съжаление няма никакво действие за премахване на пъпките и предотвратяване на тяхната поява. Имах няколко по-тежки момента през изминалите месеци и DermoPurifyer не помогна нито пъпките да бъдат излекувани по-бързо, нито да не се появяват отново, което за мен прави крема безполезен.


За съдържанието: вода, глицерин, tapioca starch- екстракт от маниока (кореноплодно растение). Carnitine/ карнитин- ефективно успокоява възпаленията и матира кожата с помощта на абсорбиращи себума частици. Cyclododecane- използва се за стабилизатор на ароматите.. Бутилен гликол- използва се като разтворител, има ниска степен на токсичност, често срещан в козметиката. Glycyrrhiza inflata root extract/ екстракт от сладък корен. Има и силокон. Decylene glycol използва се за подхранване на кожата. Следва готварска сол/ натриев хлорид. Sodium stearate отново вид сол, която се използва в почистващите средства. Acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer- синтетичен кополимер използва се в кремовете за лице. Последната съставка е phenoxyethanol, който е консервант.


Като заключение ще кажа, че съм разочарована от това, че няма желаното от мен действие, за съжаление не оправда очакванията ми и не помогна на за това да имам  чиста кожа. Едва ли пак бих до купила!
Според мен е подходящ за момичета с нормална към мазна кожа, които имат кожни несъвършенства много рядко и им е необходим само един антибактериален хидратиеращ крем, който леко да матира кожата и е подходящ за използване сутрин. Ако обаче също като мен Ви трябва крем, който активно да се бори с пъпките, този не е подходящ!

 Eucerin DermoPurifyer Cream- 30 мл. цена: около 23-25 лв.

Използвали ли сте го? Какво мислите за него?

Love,
Snejana

You May Also Like

3 коментара

  1. Реших да го пробвам тъй като исках матиране, но при мен се получи точно обратното и се "разделихме" :))

    ОтговорИзтриване
  2. Може би трябва да последвам примера ти. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз го ползвам от няколко години и съм доволна, най вече за основа преди да изляза в градски условия :)

    ОтговорИзтриване