Review: Avene Clean-AC измиващ крем

Здравейте!

След една ужасна зима преди няколко години, вече внимавам много с какво точно си мия лицето. Разбрах, че няма смисъл от силни гелове, които я правят скърцаща от чистота, защото след това следва естестеният процес на производство на себум и кожата ми стана по-мазна и дехидратирана едновремено,което е може би най-лошата от всички комбинации, От тогава залагам на измиващите кремове, най-вече през студения период на годината. Днес ще Ви разкажа точно за един такъв крем, който използвам от началото на зимата и мисля, че вече му е време за ревю.


 Avene Clean-AC измиващ крем е предназначен за кожа, която е изсушена от прекалено силните продукти използвани в борбата с акнето, това го прави един много нежен крем за почистване на кожата, но същевременно я балансира и не е комедонен.

• Avène Thermal Spring Water (61%) - омекотява и хидратира
• Zinc gluconate - почиства
• Alpha bisabolol - изглажда
• Triglycerides, Jojoba oil, Shea butter - подхранва и хидратира

Формулата му е кремообразна и лека, почти не се пени, даже бих казала, че не прави пяна, въпреки това го използвам с четката за лице на Braun. Много бързо отстранява грима, справя се и със спиралата и очната линия. Има съвсем лек и странен аромат, който не се задържа върху кожата.

Оставя кожата чиста, мека и не я изсушава. Перфектният баланс между перфектно почистена кожа и нежна грижа. Няма опъване или щипане, също така не ми дразни очите (не са от най-чувствителните).

С всичко тествано до тук мога да го сравнявам само с Bioderma Cream Lavante, като основната разлика е, че този на Bioderma се пени малко повече и е предназначен за дехидратирана/суха кожа, докато този на Avene е за дехидратирана/проблемна кожа.


Съдържание: термална вода Avene, вода, коко-глюкозид, натриев лаурет сулфат, натриев лаурет-8 сулфат, гликол палмитат, цетеарил алкохол, глицерин, гликол стеарат, хидрогенирано палмово масло, ПЕГ-6 естери, ПЕГ-40 хидрогенирано кастор масло, петролатум акрилати/С10-30 алкил акрилат кросполимер, бензоена киселина, масло от бутироспермум парки, каприлов/капров триглецирид, масло от картамус тинкториус, хлорфенезин, динатриев ЕДТА, ароматизатор, магнезиев лаурет сулфат, натриев лаурет-8 сулфат, магнезиев олет сулфат, феноксиетанол, масло от жожоба, натриев цетеарил сулфат, натриев лаурил сулфат, натриев олет сулфат, сорбикова киселина, триетаноламин, ксантам гъм, цинков глюконат.

Има минерално масло и SLS , няма парабени!

Като заключение ще кажа, че  Avene Clean-AC е един много приятен за използване продукт, идва в много компактна опаковка, удобна за пътуване и с капачка, която не позволява проникване на въздух. Кремът премахва замърсяването по кожата, не я изсушава и не я дразни. Като недостатък намирам само няколко неща в съдържанието.

Avene Clean-AC измиващ крем- 200 мл. цена: 20-23 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара