Review: Pirin Dream Intensive Eye Contour Gel

Здравейте!

Вече съм Ви говорила за супер любимия ми активнен гел-скраб , сега е време да обърнем внимание и на интензивния гел против бръчки, тъмни кръгове и подпухналост.

На кратко какво се очаква от крема според производителя:
Дълбоко овлажнява, подхранва, омекотява и съхранява младежкия вид и красотата на кожата. Придава гладкост и подобрява цвета. Подхожда, както за зимата, така и за летния сезон. Леката въздушна текстура на гела не предизвиква чувство на тежест и лъщене на кожата. Клинично доказано въздействие върху бръчките, тъмните кръгове и подпухналостта около очите.


Рядко опаковката ми прави впечатление, но на тази трябва да се обърне специално внимание. Изключително удобна и хигиенична опаковка тип airless. Вижда се изразходеното количество и освен това е цели 30 мл. двойно на стандартните околоочни кремове.

Формулата е между гел и крем, фина и лека. Intensive Eye Contour Gel е подходяща база за грим, оставя кожата хидратирана и освежена. Съдържа кофеин, който помага за дренажа на кожата и има ефект върху подпухналите очи. Нямам все още видими бръчки, така че не знам дали би помогнал за премахването им, но определено е много добра превенция.

Има аромат (също и в състава) трудно ми е да определя на какво точно. Усеща се свежо и билково едновремено, не е прекалено наситено и не се усеща, когато се нанесе на лицето.


За съдържанието: Има екстракти от мурсалски чай, българска роза, дива гулия, кофеин. Както и витамин Е, А и д-пантенол. В състава има и хиалуронова киселина, алфа-бизаболол и алантоин. Има бадемово масло, слънчогледово масло, оризов протеин, екстракт от лайка и пречистен линолин. BTH е съкращение на Butylated hydroxytoluene, антиоксидант синтетичен аналог на Витамин Е, изписва се още като E321 и се използва и в хранителната промишленост. Не съдържа минерални масла и парабени.


Като заключение ще кажа, че Intensive Eye Contour Gel е един много приличен околоочен крем, има приятно действие,не прави чудеса, но не е никак лошо. Също така има хубава опаковка и сравнително добър състав.

 Pirin Dream Intensive Eye Contour Gel- 30 мл. цена: 6,50 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Снежи за BHT се бъркаш,не е органично в никакъв случай,а е синтетичен антиоксидант, използван за запазване на мазнини и масла в храни, лекарствени средства и козметика :)

    ОтговорИзтриване
  2. И wikipedia прави грешки, благодаря, проверих го по-обстойно! ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Откъде може да се закупи този крем?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виждала съм марката в Ремедиум. Иначе мисля, че може да се поръча и онлайн. :)

      Изтриване