Bye, Bye Hair /// My Way to Remove

Здравейте!

Със затопляне на времето темата за обезкосмяването отново излиза на дневен ред, така че реших да Ви споделя как го правя аз.

Използвам върху себе си почти всички познати методи за премахване на косми (не съм пробвала само фотоепилация, за сега) Начинът, по който процедирам обикновено е да ги комбинирам или редувам.


Имам висок праг на болка и при мен тя не е от съществено значение, за това нямам проблем нито с епилатора, нито с депилиращите ленти / кола маска.
Като най-любимо устройство определено е епилаторът (използвам този на Braun Silk-epil 7 и скоро ще му направя по-обстойно ревю) справя се сравнително бързо и безболезнено с премахването на нежеланото окосмяване, използвам го предимно върху краката и ръцете, като според мен не е много удобен за по-трудно достъпните зони (може би трябва да си взема някаква приставка за тази цел).

Като стана въпрос за тези зони, там обикновено използвам самобръсначка или депилиращи ленти. Бръсненето не е най-ефикасният метод за обезкосмяване, защото резултатите му са моментни, също така ако имате по-чувствителна кожа лесно може да я раздразните, за това Ви препоръчвам да използвате гел с алое вера, за да успокойте кожата и да предотвратите появата на пъпки и зачервяване. В момента използвам Gillette Venus с възможност за сменяне на главата, а главата, която е в момента е от серията с Olay със сапунче и масълце и няма никаква нужда от използване на пяна/гел за бръснена, наистина много улеснява живота, но за съжаление свършва доста бързо. Иначе като качество- ножчетата са 5 и аз поне виждам разлика от самобръсначките, които съм използвала преди, парите вложени в тази определено си заслужават.

Стигнахме и до депилиращите ленти. За лицето нямат грешка, но върху тялото понякога могат да бъдат много изнервящи, това с "необходимата дължина на косъма" направо може да ме побърка, за това и не ходя на козметик, защото всеки път е "не са достатъчно дълги", "не са достатъчно дълги"... Как да не са? Та, аз се чувствам като Чубака. И нямам нерви в общи линии да чакам, но пък ефектът от тях е много дълъг и също така косъмчетата изтъняват и стават по-фини. (Ако имате проблеми с болката, да, наистина боли само първите 1-2 пъти).


Няма как да пропусна ролята на доброто ексфолиране. То не само прави кожата по-мека, но и предотвратява появата на подкожни косъмчета и помага за по-доброто обезкосмяване.
Най-любимият ми начин е със скраб за тяло, тази на Balea ми е много любима, но за съжаление не е подходяща за употреба преди епилатор, защото оставя кожата прекалено мазна, за това използвам тези ръкавички за баня, които всъщност се справят много добре с това да подготви кожата за епилиране. Другият по-деликатен начин е с приставката на самия епилатор, нея я използвам по-рядко, защото не е достатъчно ексфолираща  (за краката), но пък върху другите части от тялото се справя отлично.

Последното нещо, което правя винаги след епилиране или депилиране е да хидратирам добре кожата, използвам кокосово масло или масло за тяло, което не съдържа силикони, защото от тях ми се появяват неприятни пъпки, за това и ги избягвам. Ако и на Вас се случва същото, най-добре прегледайте състава на лосиона си за тяло!

Ами Вие, какво използвате? Кой е методът за обезкосмяване, който използвате най-често? Имате ли си любима марка или продукт?

Love,
Snejana 

You May Also Like

7 коментара

  1. От точно тази серия на Венус и аз останах много доволна. Определено си казва думата, като е с повече ножчета.

    А за колата маска, и мен страшно ме побъркват като почнат да ми казват как не били достатъчно дълги - особено през лятото, когато от километри някой ще ги види, но не, още трябвало :D

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен пост, Снежи :) Аз също наблягам на същите методи и използвам различен на всяка зона от тялото... Време е май да си купя прословутото кокосово масло, явно ще ми свърши работа за доста неща :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса публикацията те,Снежи!Аз имам нисък праг на болка, но пак ми харесва работата с епилатора.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Хей, през лятото аз използвам депилиращия крем на Елея - за интимни области или за тяло. И двата са страхотни, дори и косъмчетата да са малки. Има го почти на всякъде и цената е около 3,4 лв. + има кремче, което е 50 мл. за след депелацията. Изключително съм доволна и издържа до седмица(поне при мен) преди да се появят нови косъмчета. Препоръчвам!!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен пост! Начините ни на обезкосмяване горе долу се покриват като аз предпочитам лентичките.

    ОтговорИзтриване
  6. Аз също съм много доволна от тази самобръсначка. Единствено не мога да преценя дали е по-добре с гел за бръснене или с някакво масло. Общо взето гледам да редувам :)

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  7. Аз пък най-много се впечатлих от епилатора :Д просто аз използвам стар модел на Браун, но май, май скоро ще ме напуска... Твоят изглежда чудесен!

    ОтговорИзтриване