Review: Yves Rocher Gommage Scrub за тяло*

Здравейте!

Гомаж произлиза от френски език и означава изтривам. Първата асоциация, която може да направим, когато видим подобен продукт е, че прилича на скраб за тяло. Разликата на гомажа от скраба е това, че гомажът се втрива в кожата докато гелът не попие и след това ексфолиращите частички се почистват/падат сами.

Днес ще Ви споделя повече за първия гомаж в живота ми и как дори не го използвах правилно в началото.


Признавам си, че и аз използвах продукта по грешен начин в началото и изобщо не го харесвах, защото си мислех: "какъв е този скраб, не върши абсолютно нищо", но след като разбрах как всъщност се нанася действието му изобщо не е толкова незначително, колкото си мислех.

Формулата е прозрачен гел с частички. Съставът е само от натурални съставки, а частичките са от костилки на кайсии. Тук е момента да спомена и аромата ... Леле, хора! Брутален е, толкова вкусно мирише. Използването му е истинско удоволствие.

Ефектът, който има след употреба е като след пилинг. Кожата е мека и гладка. За съжаление ароматът не се задържа достатъчно дълго, но пък цялата баня мирише на него. Предимно го използвам за тяло и то на долната част на тялото, но веднъж го пробвах и на лицето. Нямаше никакви негативни последствия, но просто частичките са груби и си е направено за тяло, така че използвайте го само по предназначение.


В началото на годината Yves Rocher послушаха клиентите си и подобриха състава на няколко от култовите си продукти. Един, от който е и gommage-ът с кайсия. Както се вижда в стария състав има няколко парабена, които липсват в съдържанието на новия гомаж и това само го прави по-добър. Хубаво е да виждаш подобни промени, надявам се все повече марки да следват примера на Yves Rocher и то не само в отношение на парабените, а на всички съмнителни съставки.

Съдържанието (старо):  aqua/water/eau, glycerin, prunus armeniaca (apricot) seed powder, peg-7 glyceryl cocoate, alcohol, peg-40 hydrogenated castor oil, butylene glycol, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) shell powder, sesamum indicum (sesame) seed oil, agave tequilana leaf extract, mangiferin, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, parfum/fragrance, methylparaben, phenoxyethanol, ethylparaben, cinnamosma fragrans leaf oil, sodium hydroxide, propylparaben, tetrasodium edta, linalool, limonene


Като заключение ще кажа, че е интересен продукт. Начинът му на употреба го прави много икономичен, така че имайте предвид ако го имате, че не Ви трябва много. Има изумителен аромат и е нещо ново, което не съм пробвала до сега. Със смесени чувства съм, но мисля, че е продукт, който би се харесал много на едни хора, а други направо биха го намразили.

Yves Rocher Gommage Scrub за тяло- 150 мл. цена: около 16 лв.

Love,
Snejana

* Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

4 коментара

  1. Ох, много ми е любим на мен. НО признавам си, и аз не знаех, че се ползва така хахха Просто го търкам яката работа и кожата пада :D :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа, щом виждаш ефект, значи добре си го правила. Аз търках, търках и нищо, ама то никъде като не пише как се използва. :D

      Изтриване
  2. "Съставът е само от натурални съставки..."
    Кое им е натуралното на пропилен гликолът, бутилен гликолът, феноксиетанолът и няколкото вида парабени, които съдържа?!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е старото съдържание преди да променят формулата. В текста това е отбелязано. 😉

      Изтриване