Review: La Roche Posay Anthelios SPF 50* | blur ефект

Здравейте!

Слънцезащитата е важна през цялата година и трябва да се промени културата на употребата и от самите хора, защото реално идеята на това да пазим кожата си от слънцето е да я пазим винаги, а не само през лятото, защото макар и по близо до Земята през този период на годината, слънчевата радиация ни облъчва непрекъснато. Зимата, като сезон, който от много хора не се свързва със слънчеви изгаряния е един от най-опасните за появата им. Нужно е само 1-2 часа прекарани навън и комбинацията сняг + слънце са способни да Ви докарат големи проблеми. Всички сме виждали скиори изгорели на очила, все пак.

Ето защо продукт като новия blur крем на La Roche Posay е подходящ да се използва през цялата година. Едновременно има цвят, но и най-високата защита, а blur ефектът изравнява кожата и скрива несъвършенствата.


Формулата му е подобна на мус. Нанесен на кожата буквално се слува с нея, като богатата на силикони формула запълва порите и оставя кожата гладка и равна. Може да се използва, както самостоятелно, така и под грим, като аз обикновено го нося самостоятелно. Няма аромат. Предлага се в два цвята.

Тук е време да спомена за една особеност на силикона в продуктите за лице и основната причина да използвам силиконови основи, само когато снимам или през зимата. А това е тяхната нетрайност върху мазна кожа. Според мен силиконовите продукти са по подходящи за момичета с нормална/смесена кожа, но не и за такива с мазна и много мазна кожа, защото изглеждат добре само първите 1-2 часа, а след това буквално всичко започва да се свлича.

Ето защо открих, че Anthelios SPF 50 с blur ефект е идеален за зимата. Тогава кожата ми не се омазнава толкова и нямам горе описания проблем.


Съдържание:  DIMETHICONETALCC12-15 ALKYL BENZOATETITANIUM DIOXIDE [NANO] / TITANIUM DIOXIDEOCTOCRYLENEDIMETHICONE CROSSPOLYMERBIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINEDROMETRIZOLE TRISILOXANEBUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANESILICA DIMETHYL SILYLATE [NANO] / SILICA DIMETHYL SILYLATEPOLYMETHYLSILSESQUIOXANESILICAPOLY C10-30 ALKYL ACRYLATEAQUA / WATERCI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDESTOCOPHEROL.

Прави впечатление голямото разнообразие от силикони в състава, но все от някъде трябва да идва този blur ефект, така че наличнието им не е изненада. От La Roche Rosay имат патентована слънцезащитна филтърна система с Mexoryl XL, която защитава кожата. Хубаво е, че в състава няма парабени, както и парфюм.



Като заключение ще кажа, че доста ми харесва. Покритието, което дава на кожата е леко, но така имате избор дали да го носите самостоятелно или под фон дьо тен. Като най-голям минус за мен е точно и най-хубавото в продукта, а именно силикона, за това е важно да прецените за себе си плюса и минуса на наличието му. Лично за себе си мисля, че е идеален за зимата. Предлага се в два цвята - розов и златист. Този на снимката е розовият.


 La Roche Posay Anthelios SPF 50- 40 мл. цена: около 33-34 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен от PR. Публиакцията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара