Review: Bilka Rose Damascena Eye Gel / limited edition

Здравейте!

Днес съм ви приготвила едно ревю на гела от Bilka.
Съдържа 36% висококачествена органик розова вода с гарантиран български произход. Гелът има осезаемо стягащ и изглаждащ ефект. Органик розовата вода прониква в дълбочина, като видимо изсветлява тъмните кръгове под очите, изглажда фините бръчици и придава свежо излъчване. Как действа розовата вода- благодарение на розовото масло, разтворено в нея, тя действа дезинфекциращо и антибактериално, успокоява кожата при обрив, алергия и кожни раздразнения. Подходяща е за всякакъв тип кожа!


 Първоначално бях малко резервирана към гела, защото знаете, че не харесвах този от Alverde и мислех, че ще е същият. Оказа се доста по-хубав, самата му формула е по-гъста и се усеща върху кожата. След употреба кожата се усеща силно хидратирана и освежена. Не мисля, че има някакъв дълготраен ефект върху бръчки или тъмни кръгове, но със сигурност помага доста за подпухналите очи/ изпитано е! Има съвсем лек аромат на рози, а цветът му е бледорозов. Започнах много да се наслаждавам на действието му, не остава мазни следи след нанасяне, попива напълно и веднага след това може да се нанася грим.


Съдържанието е доста семпло, което е просто прекрасно! Основната съставка 36% е органичната розова вода от роза дамасцена. Carbonomer-ът е вид сгъстител. 1,2 Hexanediol е свързващ агент и овлажнител. Caprylyl Glycol е алкохолен дериват, отново изпълнява ролята на хидратираща съставка. Tropolone, натриев хлорид и един оцветител и приключихме със състава!


 Като заключение ще кажа, че съм приятно изненадана, не мислех, че ще харесам гел за околоочния контур, мислех че ще се върна направо към кремовете, но гелът на Bilka ме накара да размисля. Оставя чувство на свежест и намалява подпухналите очи, което за мен в момента е най-важно!

Bilka Rose Damascena Eye Gel- 25 мл. цена: 4-5 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

7 коментара

  1. Всичко звучи повече от чудесно, жалко, че е лимитка и вероятно вече ще е много трудно да се открие в магазините :)

    ОтговорИзтриване
  2. Eдно към едно съм съгласна с мнението ти за гела. Особено в частта за подпухналите очи :)))
    И една производствена тайна - това, че е лимитка, не значи, че скоро ще го махнат ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно ревю!!..А новият вид на блога е супер сладурски <3 <3

    ОтговорИзтриване
  4. Имам една забележка (провокирана само и единствено от професионалното ми изкривяване :D) - Розовата вода е продукт на розовото масло, то не е разтворено в нея. Тя се получава при разтварянето на един от компонентите му при дестилация ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Къде мога да си намеря измивниягел за лице със rosa damascena и околоочният гел със rosa damascena?

    ОтговорИзтриване
  6. Има ги на много места, най-лесно може да ги намериш в Lilly или DM :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много го харесвам този гел. Вече втора опаковка ползвам. <3 http://stanislava-natural-beauty.blogspot.com/2014/10/bilka-rosa-damascena.html

    ОтговорИзтриване