Review: антибактериален Шоколадов гел-тоник за лице/ Козметика Христина

Здравейте!

Обикновено не правя ревюта след двуседмична употреба, но за този гел-тоник? ми беше необходимо едно единствено използване, за да разбера, че от него нищо няма да излезе!


Описанието е стандартно:
Почистващ антибактериален гел за лице и тяло с омекотяващ и подхранващ за кожата ефект. Почиства нежно и освежава кожата. Има антибактериално действие. Използва се с измиване или без измиване с вода.

И къде идва проблема? Използва се с или без вода??? Как така? Ами аз така и не разбрах, като цяло не виждам смисъл, нали идеята е да почисти кожата на лицето от грим и замърсяваня, как така без вода, това все пак не е дезинфектант за ръце.

Какво е действието? Абсолютно никакво! Не измива грима, даже не го и размазва, не се пени, не почиства. Използвах го и на чисто лице, странно е да се мажеш с нещо без реакция. Иначе след това очаквано (поне от мен), няма опъване, щипане или някакви неприятни последици, най-вероятно просто, защото не действа по никакъв начин!
Сложен на суха кожа попива и не оставя лепкав или мазен слой, а кожата е мека, което ме обърка още повече! Може би трябва да го ползвам като гел за омекотяване на кожата...

Ароматът наистина е трепач, буквално! Не съм го пробвала на вкус*, но мирише толкова изкушаващо, че ако го закъсам тотално със сигурност ще му посегна!

Swatch-овете са от пост, който ще видите скоро! Те ми бяха под ръка за размазване!
 Най-хубавото (след аромата) е съдържанието, не открих (за сега) достатъчно информация за повечето обвинения, които ми споделиха други блогърки относно съдържанието на Козметика Христина, така че да преминем направо към него!
Съдържанието е само:
Вода, масло от гроздови семки, масло от жожоба, алое вера, протеин от пшеничен зародиш, хидрогениран млечен протеин, Cetostearyl alcohol и шоколад.


Приемам, че е напълно възможно аз да не знам как да работя с така авангардната му гел-тоник консистенция, но не прави нищо за моята кожа, не мога да си почистя лицето с него и като цяло не видях смисъл. За сега мисля да го пробвам като гел за ръце, защото прави кожата мека и мирише хубаво, но няма да повторя покупката! 

Ако случайно знаете метод за употреба, споделете, за да не го изхвърлям пълен, все пак ароматът е толкова добър! (*А може просто да го изям...това не е никак лоша идея, защото на вкуса му е приличен, като на вода с шоколад. /пробвах в името на науката :D .)


Love,
Snejana

You May Also Like

10 коментара

  1. Анонимен6.10.2014 г., 8:41:00

    Снежи, кое според теб в състава дава този убийствено силен аромат на тоника?
    "Шоколад" не е ли някак общо? Блокче Милка или Своге са пъхнали вътре? Блъскано с ароматозатор е най-малкото, а какво друго са спестили хич не ми се мисли? :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Според мен не е възможно, все пак има контролни органи, може да звучи много доверчиво, но не мисля, че е възможно да продават нещо и да не са изписали целия състав. А и в случая състава няма значение, защото гелът така или иначе за нищо не става. ☺

    ОтговорИзтриване
  3. Ако е тоник, изобщо не е за почистване... Все пак, номенклатурата при козметиката, колкото и да се стараят да я обогатяват с измишльотини, си е все една - така че може би просто го доизползвай като тоник, за след почистване :)

    ОтговорИзтриване
  4. :D Много забавно ревю! Представям си как си се чудила каква, за Бога, е целта на този продукт :))) Ако наистина омекотява кожата, ползвай го след почистване примерно. Все пак съставките са хубави.

    ОтговорИзтриване
  5. "Пробвах в името на науката" пхахахах :D

    ОтговорИзтриване
  6. Доста интересно ревю.. Жалко,че не върши никаква работа,защото изглежда много вкусно хаха :D Пробвай да си го ползваш след почистване/преди лягане..

    ОтговорИзтриване
  7. Хм, много интересно ревю наистина, Снежи. Отдавна заглеждам тази марка и се чудех за отзиви. Наистина неприятна история.

    ОтговорИзтриване
  8. Доколкото виждам в описанието на продукта никъде не е посочено, че почиства грим. Нормално е да се помисли, че измиващ гел прави това, но тъй като не е упоменато не виждам защо трябва да се ползва за нещо, за което не е предназначен. Той просто не е толкова агресивен, за да премахва грима.

    Аз например рядко ползвам грим, но въпреки това вечер почиствам лицето си с измиващ гел, ако съм била навън и е мръсно или само с тоник, който подготвя кожата за нанасяне на крем. Според мен и действието на този продукт е такова, почиства лицето от мръстия и излишния себум и го подготвя за нанасянето на крем.

    Не съм ползвала козметика на марката и само разсъждавам. Относно ползването с или без вода също не виждам кое е странното. Може след като почистиш лицето да го изплакнеш, а можеш да го оставиш да си действа на кожата.

    Понякога очакваме прекалено много от продуктите, а те правят точно това, за което са предназначени - в случая омекотява кожата и нежно я почиства :)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей, аз имам ягодата! Толкова много се вълнувах преди да си го закупя. Прибирам си се аз.. влизам с банята мокря лицето, сипвам от това нещо в ръката слагам на лицето и О ИЗНЕНАДА - то не се пени! Викам си добре.. дай да прочета... чета чета - измиваш гел-тоник. Какво е това?!?!?! Гел ли е, тоник ли е, измива ли, почиства ли?!?!?!!??!?! Използвах със и без памук.. резултат никакъв! Най-безсмислено похарчените от мен 7 лв. за последната една година! Ако някой проявява интерес, или знае какво е предназначението на това чудо на гениалната мисъл, да знае , че подарявам измиваш гел-тоник ягода! АААА забравих да спомена, че единственото действие, което имаше, бе да изсуши кожата ми и тя почна да се опъва! В същност не искам да го подарявам! Никой не заслужава това мъчение!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти за коментара, Цвети! Искрено се посмях, съгласна съм с всичко написано, добре си обобщила нещата! :):):)

    ОтговорИзтриване