Гел лак в домшни условия с *Essence + Video

Здравейте!

Не разбираш как работи (не работи) българската бюрокрация докато не се сблъскаш с нея! И по същество...

В друга тоналност, нещо, което работи отлично за цялата женска част от семейството ми (без кучето и котката), домашната гел системата от Essence. Системата включва :

Mini LED лампа
Cleanser 120 мл.  
Primer 8 мл.
- към днешна дата се предлага един продукт 2 в 1 Cleanser и Primer 120 мл.
Peel off gel база 7 мл.
Clear gel top coat 7мл.
- към днешна дата се предлага 2 в 1 Clear Peel off gel 7 мл.

Подготовка: Започваме с оформени нокти и премахнати кожички. На томпонче за грим или гумено такова нанасяме от Cleanser-а за да подготвим ноктите за гел-лака, така той ще е по-дълготраен, колкото по-обезмаслена е нокътната плочка толкова по-дълго ще се задържи и самият лак. След това нанасяме от Primer-а на целия нокът, като хубаво нанасяме и по ъглите.
(Ако използвате 2 в 1 продуктите стъпката е много бърза).


Нанасяне: Започваме с Peel off базата, аз започвам от палеца, нанасям, с дървена пръчица или с друг нокът премахвам гела от кожата, ако е попаднал там разбира се и след това "изпичам" в mini LED лампата за 10 секунди и преминавам на следващия нокът. След като всички нокти са готови отново използвам Cleanser-a, после лакирам ноктите си с любимия си лак по нормалния начин. След като изсъхне вече може да преминем към прозрачния топ coat. Отново се нанася на всеки нокът по отделно, за да не се разтича и се пече за 10 секунди в mini LED лампата. Когато всички нокти са готови, почистваме отново с Cleanser-a.


Гел-лакът издържа около 6-7 дни max 10, но много зависи каква работа вършите през това време. Блясъкът не се губи и изглежда много добре, дори в края на седмицата!

Как се премахва? Много лесно, Peel off базата е чудесна за лесното премахване на гела. Той просто се отлепя, бързо и много лесно. Както знаете  гел-лакът / по принцип може леко да нарани най-горния слой на нокътя, но с една полираща пила ноктите са като нови веднага след процедурата!

С мама имаме много меки нокти и само с гел-лак, най-вече тя, може да си позволи да има здрави и дълги нокти, защото иначе се чупят много лесно, така че гел системата е перфектна ако имате меки и чупливи нокти. При мен нормалният лак издържа около 3 дни, с гел системата имам хубав маникюр около седмица.

Първоначалната инвестиция е около 60 лв., защото LED лампата е малко по-скъпа, но ако сравним с цената на гел-лак в салон и колко пари ще спестите, крайните сметки не изглеждат толкова зле. 2 в 1 Cleanser and Primer 120 мл. цената е около 6 лв. и цената на 2 в 1 Peel off Clear top coat също е толкова.


 Знаете, че не съм професионалист, но все пак да ви покажа как използвам системата вкъщи! :)
Ако имате въпроси, задайте ги в отдолу, защото със сигурност съм забравила да спомена нещо!

Love,
Snejana

*Системата е любезно предоставена от PR, мнението е изцяло мое и не е повлияно от този факт!

You May Also Like

7 коментара

  1. Отговори
    1. Благодаря, Поли! Надявам се да останеш доволна! ☺

      Изтриване
  2. tozi gel stava li za izgrajdane

    ОтговорИзтриване
  3. Никъде няма информация за това, но личното ми мнение е, че не става. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пробвала ли си лампата с друг гел лак, освен този на марката, защото техните са ги спрели вече:(((?

    ОтговорИзтриване
  5. Пробвала ли си лампата с друг гел лак, освен този на марката, защото техните са ги спрели вече:(((?

    ОтговорИзтриване
  6. аз искам да си поръчам отлепящата база и топ Led лака какви са цените и кога мога да направя поръчката(става въпрос на essense] който са

    ОтговорИзтриване