Review: *Essence CC cream

Здравейте!

През вече отминаващото лято верен спътник ми беше CC крема на Essence, въпреки че го имам още от пролетта, с него се сближихме едва преди няколко месеца, да ме пита човек, защо отлагах толкова дълго. Дори снимах клип, с летен грим с него, но както често се случва- този клип не видя бял свят. И да преминем към крема!


Формулата на CC крема е по-гъста от този на BB кремовете, приближава се до фон дьо тен. Не се усеща върху кожата, разнася се лесно и изглежда напълно естествено. От Essence обещават прикриване на пъпки и зачервяване, с което се справя сравнително добре, но за тази работа все пак си има и коректор. Голям плюс е високият слънцезащитен фактор 30, който е един добър избор за ежедневен продукт, без значение от сезона.


Цветът е нещото, което първоначално ме отказа да го ползвам, помислих си, че ще е прекалено тъмен за мен, но всъщност се оказа едно много добро попадение. CC кремът се разнася много лесно, дори и без четка. Слива се напълно с кожата и изглежда невидим. Предлага се в един цвят- Natural, който е с бежово/розов подтон.


За съдържанието: Още при пръв поглед се виждат няколкото химични филтъра, които осигуряват високия слънцезащитен фактор, прави добро впечатление наличието на розова вода, както и на масло от сладък бадем. Има също така Mica и Talc, които се използват в пудрите за лице. Има още един растителен екстракт от храста Buddleja davidii, който се среща в Азия. Последните съставки са различни оцветители.


Като заключение ще кажа, че съм приятно изненадана, наистина очаквах изобщо да не ми хареса, но изглежда много естествено и формулата се оказа доста приятна. Както виждате на снимката финишът не е матов, а е по-скоро естествен, който за момичета с мазна кожа е равен на задължително използване на пудра. С леко напудряне на Т-зоната обаче изглежда чудно. Препоръчвам ви също така да изпробвате тестер, преди да го купите, защото цветът, в който се предлага е само един Natural и може да не ви пасне добре.

Essence CC cream All in One SPF 30- 30 мл. цена: 8.80 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен за проба! Впечатленията за него са обективни, както може би добре знаете!

You May Also Like

5 коментара

  1. Снежи, какво имаш на устните? <3
    А СС-крема изглежда много добре!

    ОтговорИзтриване
  2. Не си спомням много добре, но така като се гледам май нищо нямам на устните, сигурно само балсам, предполагам, че е този на Alverde (жълтият) <3 <3 <3

    ОтговорИзтриване
  3. освен този cc cream, препоръчай ми и някой хубав bb cream за мазна кожа?

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда много леко и хубаво, но жалко, че има само един цвят..Щеше да е хубаво да има по-голямо разнообразие, защото това определено би било тъмно за мен. Но на теб пък ти стои прекрасно! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти! :):) и наистина това, че е само един цвят е много неприятно за момичетата с много светла кожа :(

    ОтговорИзтриване