Review: *Biotrade Hydro Mask

Здравейте!

В една от публикациите за специалната ми грижа, ви бях споменала за тази маска, е време е за отделно ревю. Защото навлизаме в сезон, в който хидратацията заема първостепенна важност, нещо, в което се уверих лично миналата зима и грешка, която не бих повторила отново!


Дълбоко хидратираща и богата на витамини крем-маска Hydro Mask, създадена специално за експресно възстановяване на суха, изтощена и увредена кожа. Нейната балансирана рН формула, както и съдържащият се Д-Пантенол, спомагат за бързата реепитализация и успокояване на кожата.
  • Д-Пантенол - Стимулира растежа и обновяването на клетките. Успокоява кожата и ускорява процесите на възстановяване на кожата. Притежава противовъзпалително действие.
  • Витамин А - Стимулира и активира възобновяването на клетките, подсилва колагеногенезата на кожата . Има освежаващо и подмладяващо действие.
  • Витамин Е - Повишава защитната функция на кожата чрез своето мощно антиоксидантно действие и намалява трансепидермалната водна загуба. Има противовъзпалително действие и подобрява еластичността на кожата.
  • Уреа 4% - нежно хидратиращо действие
  • Tetrasodium EDTA - съставка осигуряваща дълбокото проникване на активните вещества.

Формулата на маската е много гъста и мазна, има силен (и леко натрапчив) аромат на бадеми. Може да се нанася като маска или като нощен крем, аз го използвам и по двата начина, най-вече след тоника Pure Skin като overnight маска. Попива бързо, което е голям плюс. На сутринта кожата ми е много мека и не се бели (една от реакциите след употребата на ексфолиращи продукти). Ако следите блога ми от по-дълго време, сигурно знаете за сериозния проблем, който имах в началото на годината, тази маска много ми помогна да се преборя с проблемните супер дехидратирани участъци по кожата.

Използвах я и през лятото, защото съдържа високи нива Д-пантенол и е чудесна след плаж, или след тежко изгаряне (за щастие това лято успях да се предпазя). Осигурява максимална хидратация и премахва неприятното усещане опънатост и сухота.


За съдържанието, първата съставка е минерално олио, след това имаме Cetearyl Alcohol, което е смес от мастни алкохоли, които не са разтворими във вода (използва се и в продукти на Lush). Следващата съставка подпомага за образуване на емулсии, действа като лубрикант и прави кожата мека и гладка. PEG 75 действа по същия начин. Пантенол, уреа и глицерин са често срещани в кремове и хидратиращи маски за лице. Dimethicone е силиконово масло. Титанов диоксид се използва в слънцезащитната козметика, както и в някои храни, може да го намерите под номер E171. Retinyl Palmitate е витамин А. Tocopheryl Acetate пък е витамин Е. И накрая натриев хлорид, често срещана съставка. Както може би забелязвате това не е маска, което да препоръчам на момичета, които залагат на Био, натурална или органична козметика.

Като заключение ще кажа, че маската е чудесна за много суха кожа, а също така и като специална грижа след химически пилинг или слънчево изгаряне, определено много помага при дехидратирана кожа. Но съдържа минерално олио, което не е сред любимите ми съставки.

Biotrade Hydro Mask- 50 мл. цена- 27-28 лв.

Love,
Snejana

*Продукта е предоставен за от PR. Мнението за него е изцяло мое и напълно обективно!

You May Also Like

5 коментара

  1. Много изкушаващо! И аз понякога имам проблеми с ужасна сухота през зимата и ще пробвам тази маска ако пак се появи.:)

    ОтговорИзтриване
  2. Маската е чудесна, надявам се да ти помогне <3

    ОтговорИзтриване
  3. Да, наистина звучи добре. Може и аз да пробвам, ако пак започна да се беля тази зима.

    ОтговорИзтриване
  4. Използвам хидратиращата маска веднага след ексфолиращият тоник и аз мисля, че не е с нищо по-различна от обикновен крем. След като я използвам сутрин се будя с много мазна кожа на лицето, но не я усещам като по-хидратирана. На всичкото отгоре на мен ми се прецака помпичката и трябва да влагам много сила когато искам да изкарам минимално количество продукт. Не съм доволна от нея, но ексфолиращият тоник е невероятен :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз нямам такива кремове по принцип, всичките ми са за мазна кожа и не са достатъчно хидратиращи, но съм съгласна, че маската е нещо, което е доста специфично и или го харесваш, или го мразиш. Това за помпичката наистина е супер неприятно, това е едно от нещата, които ми харесват най-много, супер практична е. ;)

    ОтговорИзтриване