Review: *Avene Tinted Compact SPF 50

Здравейте!

В центъра на моите Summer Essentials това лято е един супер практичен и нов за мен продукт, а именно компактната пудра на Avene със слънцезащитен фактор 50.
Може да го видите в действие в клипа за летния ми ежедневен грим Summer Beach / Everyday Make up!


Какво ни обещават от Avene:

-Комплекс от фотопротективни съставки, осигуряващи оптимална широкоспектърна защита срещу UVB-UVA дълги и къси лъчи.
- Мека текстура, лесна за нанасяне за постигане на равномерен тен.
- Висока толерантност: без химични филтри и ароматизатори.
- Водоустойчив.
- Фотостабилен.
- Без парабени.


Формулата е кремообразна, лека и невидима върху кожата. Консистенцията е гъста и се усеща като мус. Има лек аромат на крем Nivea, но наистина е съвсем лек и не се усеща върху кожата.
Предлага изключително висока слънцезащита UVA и UVB, друг голям плюс е това, че пудрата е водоустойчива и фотостабилна.


Опаковката е изключително удобна, има практично огледало и гъбичка, с която може да нанасяте от крем пудрата. Аз предпочитам да я използвам с плоската buffing четка на Real Techniques, покрива изключително естествено, слива се перфектно с кожата и има лек матов финиш. Мога да я нося и без допълнителна пудра отгоре!


За съдържанието: TITANIUM DIOXIDE е широкоизползван в слънцезащитната козметика, среща се и в природата. DIMETHICONE е силиконово олио, което се използва в козметиката за лице, също така и за коса. PHENYL TRIMETHICONE е ограничен полимер/ силикон, използва се и в хранитено-вкусовата промишленост. Също така съдържа AVENE THERMAL SPRING WATER и пчелен восък ( BEESWAX )  Последните съставки са различни оцветители, преди това са TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE (отново базирано на силикона и е безопасно), TRIBEHENIN е съставка от животински произход, използва се масово за създаване на кремообразна текстура. TOCOPHERYL GLUCOSIDE е новоразработен витамин Е.


Съдържанието не е нищо особено, но действието ми харесва толкова много. Изглежда супер естествено, не се усеща върху кожата и се слива перфектно с тена. Въпреки високия слънцезащитен фактор не излизам бяла на снимки.

Като заключение ще кажа, че съм очарована от този тип компактна пудра/ фон дьо тен, определено ще се преориентирам към тях в бъдещето!


Avene Tinted Compact SPF 50- 10 гр. цена: около 37-41 лв. цветът е Beige.
предлага се още и с по-нисък фактор 30- 9,5 гр. цена: около 37-39 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен от PR, мнението ми е напълно обективно!

You May Also Like

8 коментара

  1. В какви тонове се предлага, или е само в един? :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тъкмо преди два дена много сериозно я загледах тази пудра в магазина и се чудех дали да не си взема нещо такова. Това цветът Sable или Doré е? Ако е по-светлият, значи на мен ще ми е тъмен...

    ОтговорИзтриване
  3. Снежи, като консистенция е кремообразна, но суха ли е или по-мазна? Защото аз съм със суха към смесена кожа и много често кремообразните продукти не ми пасват, ако са с по-суха консистенция. Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. Предлага се в два цвята, този е по-светлият и аз първоначално си мислех, че ще ми е тъмен, но се слива перфектно с кожата, напълно не си личи. Бих го определила като по-скоро мазен, прилича ми на cream to powder формула. Не е суха и трудна за разнасяне, а точно обратното. Знаете, че съм с мазна кожа, а въпреки това нямам нужда от пудра. Мисля, че от другия вариант с по-ниския фактор се предлага за различни типове кожа.

    ОтговорИзтриване
  5. Снежи имаш страхотна кожа!!!!Продуктът изглежда добър,предвид марката!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за това ревю! Беше ми полезно :)

    ОтговорИзтриване