Review: Bourjois Loose Powder

Здравейте!

Спомням си колко импулсивно си взех тази пудра, беше преди Коледа и ръцете ме сърбяха за нещо ново. След като пробвах непресована пудра, определено вече ще залагам на такъв тип продукти пред пресованата, която според мен е по-подходяща за touch up on the go.

Пудрата обещава flawless, матов и натурален завършек, без да придава неестествен вид и без да изсушава кожата. Некомедонна е.


Придава естествен финиш, матира много добре, самата пудра е изключително фина и изглежда естествено върху кожата. Цветът 01 Peach е единственият, който се предлага в България, но иначе тя се произвежда в 3 цвята. Този е най-светлият и пасва на цвета на кожата ми идеално. В магазините има тестери, така че лесно може да проверите дали е подходяща за вашата кожа. Използвам я като последна стъпка в грима, защото има air brush finish, лицето ми остава матирано около половин ден. Пудрата идва в комплект с пухче, но аз предпочитам да я нанасям с голяма пухкава четка за пудра ( EcoTools Large Powder Brush). Докато подготвях ревюто попаднах на сравнение на пудрата на Bourjois с тази на Chanel Loose Powder, което може само да ме радва!

Нещо, което не харесвам са отворите на опаковката, дупките са прекалено големи и излиза повече от необходимото. Иначе самото количество на продукта е огромно цели 32 грама.


Съдържанието: Съставът на пудрите е доста спорен, Talc е основна съставка на изключително голям процент от пудрите по принцип, но най-добре търсете такава с първа съставка Mica, а не талк, иначе той също е натурален продукт, но със спорно действие. Zink Stearate е химична субстанция, наричана още "цинков сапун", метална "сол" на мастна киселина, целта му е да отблъсква водата. Aluminium Starch Octenylsuccinate е модифицирана скорбяла, направена от растения. Magnesium Myristate има силни абсорбиращи свойства и е безопасна съставка. И последните три CI 77891 е титаниев диоксид и е оцветител и е с минерален произход, използва се и в слънцезащитните продукти, цветът му е бял. CI 77499 железен оксид- отново е оцветител със сив цвят, CI 77492 е оцветител с жълт цвят.

Харесвам много пудрата на Bourjois, изпълнява напълно обещанията си, но ме притеснява съдържанието и, следващата ми такава пудра, най-вероятно ще е минерална, за да съм сигурна, че няма вредни съставки. Въпреки че към тази нямам забележки и я харесвам.

Bourjois Loose Powder- 32 гр. цена: около 18-20 лв.

Коя е любимата ви непресована пудра?

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Хвърлила съм и око точно от момента, в който ти си си я взела, но четох, че не става за мазна кожа :(( Полезно ревю!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! Според мен става за мазна кожа, все пак е матираща пудра ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Много съм доволна от пудрата на прах на Алверде, матира нормално за няколко часа мазна кожа и най-важното не запушва порите както всички пудри, които досега съм пробвала. Има прозрачна и в 2 или 3 цвята.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз съм се насочила към нея, като свърши тази ще направя едно проучване :) Мерси за препоръката!

    ОтговорИзтриване