неделя, 27 юли 2014 г.

DIY: Супер лесни Корнети с крем

Здравейте!

Една елементарна неделна рецепта, за тези, които обичат бързите десерти!






Необходими продукти:
един пакет бутер тесто
шоколадов крем/ пудинг Dr. Oetker
алуминиеви капачки от кисело мляко




Начин на приготвяне:

Нарежете бутер тестото на тънки ивици, около 2-3 см. След това навийте капачките от кисело мляко на фунийки. Остава само да навиете спираловидно тестото около капачките. Пекат се за около 15-20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Кремът се приготвя по описанието на гърба на опаковката, може да използвате и тези без варене. Ако обаче изберете пудинг го оставете да изстине преди да напълните корнетите с него.

Пълнат се лесно с малка лъжичка, след това се поръсва със смлени орехи отворената част на фунийката.

Много, много елементарна рецепта за неопитните в кухнята!

Love,
Snejana

10 коментара:

  1. Лигите ми потекоха.Много вкусни изглеждат :D

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина изглежда лесно и по-важното - вкусно! Чудна рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина е супер лесна тази рецепта. Предполагам, че и солена версия с извара или Филаделфия, също ще е вкусна. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много добра идея ми даваш :) Рецептата изглежда прекрасна и лесна за изпълнение.

    ОтговорИзтриване
  5. Да, супер е и с солена плънка, както и с различни други сладки, многофункционални са :D

    ОтговорИзтриване
  6. Ау Снежи колко си лошааа!
    Ама верно много лесни изглеждат :)

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотно изглежда,браво! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...