Review: Пилинг за лице Alverde с кайсия и невен

Здравейте!

Сигурно забелязвате, че напоследък все повече говоря за Alverde, това е така, защото се опитвам да използвам все повече натурална козметика, а за бедния ми студентски джоб други по-скъпи марки изобщо не излизат изгодно. За това пък козметиката на Alverde на първо място е лесно достъпна, има богат асортимент и не е скъпа.


Пилингът за лице с кайсия и невен е предназначен за всеки тип кожа. Има лек първоначален аромат на кайсия, а след това на нещо друго, навярно невен. На цвят е бяло, а консистенцията се различава от предишния ми, който беше на Regal. Този на Alverde е много по-рядък като консистенция. Самите почистващи частички не са основна съставка, преобладава кремът, което на мен лично не ми допада. Както знаете, ако четете редовно, когато става въпрос за пилинг, го предпочитам по-груб.


Самите почистващи частички са много фини като малки частички сол. Почистват кожата много деликатно, не я драскат, не водят до зачервяване. Това според мен прави пилинга подходящ и за суха кожа. Оставя лицето почистено и свежо.


Както знаете продуктите на Alverde не съдържат синтетични аромати, оцветители, консерванти и минерални места, а някой от съставките са органични!
Разборът на последните три показва: Limonene тук има ролята на ароматизатор, както е отбелязано на опаковката е от растителен произход, той се съдържа в големи количества в кората на лимона и има аромат на лимон (каква изненада!). Linalool е често срещан в козметиката не веднъж съм писала за него, той се съдържа в няколко различни растения, има характерен аромат на индрише и тук отново играе ролята на естествен аромат. Xanthan gum се използва като сгъстител, както в козметиката така и в хранително-вкусовата промишленост. Добива се чрез ферментация на гликол.

Като заключение ще кажа, че това не е най-любимият ми пилинг, на мен ми идва малко рядък, но пък върши работа отлично и има приятен лек аромат! Бих го купила отново.

Alverde пилинг за лице с кайсия и невен- 75 мл. цена около 5 лв.

Ползвали ли сте го? А кой е любимият ви пилинг?

Love,
Snejana

You May Also Like

3 коментара

  1. Здравей, благодаря за ревюто на пилинга. Бях го предвидила за покупка, но ме разубеди защото и аз предпочитам да е по-груб. Би ли препоръчала по-груб пилинг.

    ОтговорИзтриване
  2. На мен този на Regal много ми допада, защото е доста по-абразивен
    http://snejanaatanasov.blogspot.com/2013/04/review-regal-multifunctional-cleansing.html

    също харесвам на Bioderma oт серията Sebium Exfoliating Gel, той е много добър! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, ще ги имам предвид :)

    ОтговорИзтриване