Essence Vs. Catrice (битката на основите)

Здравейте!

Подготвям това ревю от доста време, голямо тестване падна! Да преминем към него:


Базата на Essence All About Matt е с лека формула, дълготрайно матиращ ефект, специална формула с Evermat комплекс, базата е предназначена да балансира омазняването, минимизира порите.

Базата на Catrice Prime and Fine отново е с лека формула минимизира омазнаването и оптически свива порите, за дълготрайно копринено матиране на лицето. Без парабени и парфюми.

Основната разлика в двете не е в действието, а  във формулата. От снимката ясно си личи. Базата на Catrice е бяла и кремообразна, докато тази на Essence е гелообразна. Върху лицето също се усещат по различен начин, първата създава леко лепкава основа перфектна за фон дьо тена, докато тази на Essence създава гладка и суха основа.
От гледана точна на матирането и двете имат моментален матиращ ефект, който за съжаление не се запазва за целия ден, но пак е по-продължителен от този без база, за това не мога да кажа, че контролират кой знае колко омазняването.
Не забелязвам и някакъв ефект върху порите, но аз няма как да преценя толкова обективно, защото нямам сериозен проблем с тях.


Матиране: Essence- 1   Catrice- 1
Контролиране на омазняването: Essence- 0  Catrice- 0
Скриване на порите: Essence- 0 Catrice- 0
Опаковка: Essence- компактна и малка Catrice- стандартна тубичка
Съдържание: Essence-  1 Catrice- 0
Количество: Essence- 20 мл. Catrice- 30 мл.
Цена: Essence- около 7 лв. Catrice- около 8-9 лв.


Съставът на базата на Catrice:
AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL DIBEHENATE, C10-18 TRIGLYCERIDES, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, PECTIN, CARBOMER, LECITHIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CETETH-20, XANTHAN GUM, STEARETH-20, PEG-75 STEARATE, SODIUM PEG-4 PEI-6 PHOSPHONATE, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL.

Съставът на базата на Essence:
AQUA (WATER), ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, PROPANEDIOL, SORBITOL, BUTYLENE GLYCOL, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, PVP, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ENANTIA CHLORANTHA BARK EXTRACT, OLEANOLIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL.

За съдържанието- PHENOXYETHANOL е химичен консервант и е по-добре да се избягва, защото е изкуствено създаден и може да има негативно въздействие.  ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE е алуминиева сол, не е опасна и се намира в около 30% от козметичните продукти. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE е съставка произлизаща от кокосовото масло и не е вредна. ETHYLHEXYLGLYCERIN отново е изкуствено химично създадена съставка, която може да доведе до дерматит, ако имате много чувствителна кожа. SODIUM HYDROXIDE или натриев хидроксид е любимата ми сода каустик, която я слагат навсякъде... както се досещате може да доведе до алергични реакции.

За мен двете бази са напълно еднакви по начин на действие и по резултат, за това не мога да определя победител и битката завършва на равно!

Ползвали ли сте някоя от двете? Какво е вашето мнение?

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Много хубава публикация! Мисля, че разборът на съдържанието на продуктите е много полезен! Продължавай с качествените ревюта!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох , аз много се чудех коя да си взема и избрах тази на Essence. След едноседмично ползване ми излезнаха страшни пъпки и сега малко ме е страх да я ползвам. Не знам дали е точно от нея ,но нямах друг нов продукт в ритуала си и за това малко се стреснах. Иначе съм съгласна с всичко, което си написала :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! Иначе Мария възможно е да си алергична към някоя съставка на базата. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Може да.. По принцип не съм алергична и не знам дали е точно от това...

    ОтговорИзтриване