Review: La Roche Posay Effaclar K (+)*

Здравейте!

Кремът на La Roche Posay Effaclar K (+) е допълнение към гамата продукти на марката за мазна и проблемна кожа. Класическият крем от серията Effaclar Duo е фаворит на мнозина, включително и на мен, така че ми беше интересно да пробвам нещо ново от линията.

Effaclar K (+) ако трябва да го вкарвам в някакви рамки и директно съревнование с други подобни продукти на пазара, според мен може да се сравни като действие и предназначение с Bioderma Mat Control, като формула и действие, конкретно при мен разбира се повече ми допада вторият.


La Roche Posay Effaclar K (+) е се води като обновяваща грижа за мазна кожа, като има антиоксидантно и антисебумно 8 часово действие.

Формулата е лека и кремообразна. Не мазна и няма кир ефект, което се случва често при подобни продукти, когато сложите малко повече от тях. Препоръчва се да се използва и сутрин и вечер, но заради силикона в състава, аз го използвах само сутрин, като основа за грим. Попива много бързо, което е голям плюс. При мен обаче нямаше 8 часово матиращо действие, като тук му пиша минус относно за матирането. През периода, в който го използвах не съм забелязала конкретно намаляване на черните точки, може би ако преди това си направите процедура по почистването им кремът би помогнал за по-бавната им поява, но не може да очаквате от нито един подобен продукт да ги премахне или да ги намали, ако те са си вече там.

Харесвам ароматът на цялата линия Effaclar, който присъстваше и в K (+) - лек и свеж. Много приятен.


Съдържание:
AQUA / WATER, PROPYLENE GLYCOL, OCTYLDODECANOL, DIMETHICONE, PEG-100, STEARATE, GLYCERYL STEARATE, SALICYLIC ACID, AMMONIUM, POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM, POLYACRYLOYLDIMETHYL, TAURATE, ZINC PCA, SARCOSINE, SODIUM HYDROXIDE, SILICA, SILICA SILYLATE, PERLITE, CARNOSINE, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACI, XANTHAN GUM
PENTYLENE GLYCOL, ACRYLATES COPOLYMER, CETYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, TOCOPHEROL, PARFUM / FRAGRANCE

Не съдържа парабени и минерални масла, но има силикон.


Като заключение ще кажа, че изхабих цялата опаковка, но нищо не ме накара да искам да го имам отново. Кремът беше прилична основа за грим, но без да блести с някакви матиращи качества. Може би би се харесал на момичета с по нормална леко проблемна кожа, като нещо, което да използват преди фон дьо тена, или на момчета, които имат пъпки от време на време.

La Roche Posay Effaclar K (+)- 30 мл. цена: около 26-28 лв.

Love,
Snejana

*Изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара