Review: Catrice Comouflage Cream коректор

Здравейте!

Днес ревюто е посветено на един коректор, който от сега ще влезе в откритията ми на 2014 година. Заради него в последните 2 месеца почти не ползвам фон дьо тен, "нося се много небрежно" :D само с малко коректор, където е нужно, кафяви и черни сенки под формата на очна линия и спирала, а когато не ме мързи и малко бронзиращи перли. За някои и това сигурно е много, но сравнение с количеството използвани продукти обикновено, това си е направо нищо. Другата причина, която ме накара да се откажа от повечето грим е страшно дехидратираната ми кожа и многото сухи петна, които развалят всичко :( .. Но няма страшно лекувам се с много вода, един серум и маска два пъти в седмицата, нещата се подобряват.
Да преминем към съществената част, ако вече не сте пропуснали intro-то, благодаря ви, че ми четете глупостите! :D


Какво ни обещават от Catrice:
Камофлажният крем с дълготрайна текстура перфектно се слива с кожата ви и прикрива неравностите. Надежно прикрива недостатъците на кожата, пигментации и червени капиляри. За силно покритие, може да се фиксира с пудра за водоустойчив ефект. Предлага се в три цвята. (аз имам втория, който е добро съвпадение, само е малко по-розов)


Напълно съм съгласна с казаното по-горе. Това наистина е един много покривен коректор. Формулата му е силно пигментна, кремообразна, разтапя се от топлината на кожата. Прикрива успешно всякакви проблеми по моята кожа, като веднага след това лицето изглежда безупречно. Ако имам единични проблеми места го нанасям с четка за червило, а след това го фиксирам с beauty blender и накрая пудра. От какво го използвам определено намалих използването на фон дьо тен, защото сега използвам само коректора върху проблемните места.
След като се нанесе няма някакъв мокър, лъскав или не знам как да го кажа- видим финиш. Нанесен на кожата седи матов, а след като се смеси изобщо не си личи. В продължение на деня не се окислява и не променя цвета си.

Нещо, което намирам хем за недостатък, хем за нещо, за което не реално коректорът е виновен е това, че ако имате сухи петна по кожата, след няколко часа изглеждат още по-зле. И стават много по-видими. Проблема реално не е в самия коректор, защото това се получава с 98% от подобните продукти (сигурно са 100%, просто останалите 2% не съм ги пробвала!) и просто трябва да използвам някакъв силно хидратиращ серум преди грима, а не просто крем. Все пак е хубаво да го знаете, за да не останете неприятно изненадани. Но ако нямате такива проблеми с кожата, коректорът е просто перфектен!


Съдържание:
RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ISOPROPYL MYRISTATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE- 2, CERA ALBA (BEESWAX), PETROLATUM, SILICA, TALC, PARAFFIN, PROPYLENE GLYCOL STEARATE, OZOKERITE, CANDELILLA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, ISOPROPYL ISOSTEARATE, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), ALLANTOIN, PEG-8, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, ASCORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Като съдържание не се различава съществено от съдържанието на други подобни продукти, ако не ви допада, може да пробвате bio коректор или такъв с натурален състав! Има парафин и минерално олио.

Catrice Comouflage Cream коректор- 3 гр. цена: около 6 лв.

Определено ще повторя покупката, много съм доволна от него и мисля, че се справя като hight продукт! Попадала съм на сравнения между него и коректорът на Mac :)

Пробвали ли сте го? Харесва ли ви? Използвали ли сте нещо с подобни характеристики?

Love,
Snejana

You May Also Like

6 коментара

  1. И аз си го взех преди седмица и много ми харесва,след известно време и аз ще му направя ревю.
    P.S Аз си го взех за 6,09лв и мисля,че навсякъде е на такава цена(все пак го има само в Лили).

    ОтговорИзтриване
  2. Да, правилно, толкова е! Не знам за какво съм си мислила докато съм я писала! Мерси <3

    ОтговорИзтриване
  3. Имам го и е може би най-прекрасният коректор,който притежавам.Скрива всичко и седи естествено

    ОтговорИзтриване
  4. Много добро описание в две изречения! :)

    ОтговорИзтриване
  5. На мен също много ми харесва, обаче има и едно нещо, което не ми допада и това е миризмата. Мирише ми малко на старо и химично :Д не знам точно как да го обясня.

    ОтговорИзтриване
  6. Имам го от няколко месеца и за мен това е най-добрият коректор ползван от мен до сега. Любимец ми е всеки месец :)

    ОтговорИзтриване