Review: *Bioderma Atoderm Cream Lavante измиващ крем

Здравейте!

Bioderma Atoderm Cream Lavante е може би продукта, за който не спирам да ви говоря вече 4 месеца. За това няма как повече да отлагам да му направя ревю, защото той направи толкова много за мен.
Той постави началото на напълно новия поглед към това какъв тип е кожата ми и от каква грижа се нуждае всъщност.


Какво ни обещава Atoderm Cream Lavante:
Подхранващ измиващ крем, който нежно почиства, хидратира и предотвратява изсушаването на кожата още под душа. Създаден за суха до много суха чувствителна кожа. С деликатен аромат и кремообразна текстура. Не съдържа парабени, оцветители и сапун. Хипоалергенен продукт. С отлична толерантност към кожата и околоочния контур.


Формулата е като на течен крем, усеща се много фин и кремообразен. Измива перфектно кожата, отстранява лесно грим, без да оставя усещане за изсушаване, опъване или щипане. Има лек и приятен свеж аромат. Както много пъти съм споменавала кожата ми е доста мазна, но едновременно с това и дехидратирана, тази зима имах сериозни проблеми свързани точно с прекаленото изсушаване. Atoderm Cream Lavante много ми помогна в тази ситуация. Напълно смених режима си за почистване и поддържане на лицето, замених всички изсушаващи гелове, който използвах преди това, с измиващия крем на Bioderma, а освен това 1-2 пъти в седмицата почиствам лицето си с някакво масло.
Сега благодарение на промяната, кожата ми се чувства и изглежда много добре, дори вече не е толкова мазна, колкото беше преди!


Състав:
Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Magnesium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Methylpropanediol, Glycerin, Cocoglucoside, Xylitol, Mannitol, Rhamose, Johoba Wax PEG-120 Esters, Fructooligosaccharides, Styrene / Acrylates Copolymer, Zinc Gluconate, PEG-90, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Laureth-2, Glyceryl Isostearate, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol.

За съдържанието: Sodium Lauroyl Sarcosinate е натурален оксид, който може да се намери в човешкото тяло и не е същото, като Sodium Lauryl Sulfate, който е много популярен и не особено полезен. Magnesium Laureth Sulfate се използва в продукти за чувствителна кожа. Sodium Cocoamphoacetate е органичнен дериват на кокосовото масло. Phenoxyethanol е съставката с най-малък обем в продукта, въпреки че е безопасна, може да попаднете на данни из интернет, че дразни кожата, това не е доказано, за това не ме притеснява, но все пак трябва да се спомене.

Като заключение ще кажа, че измиващият крем е един чудесен продукт с перфектно действие и много добро съдържание. Определено ще го купя отново!

Bioderma Atoderm Cream Lavante- 200 мл. цена: около 17-20 лв. (зависи от коя аптека ще го вземете) 

Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен за проба. Мнението за него е изцяло и единствено от лични впечатления!

You May Also Like

9 коментара

  1. Страхотно ревю, ще го пробвам. Предполагам, че ще е подходящо за моята суха кожа! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Съгласна съм с предишния коментар. Сериозно ме накара да се замисля за в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  3. Ами, трябва да пробваш. Мисля, че имаше и по-малки опаковки, може да си вземаш такава и да видиш как ще е. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина ли не омазнява допълнително, след като е предназначен за много суха кожа?

    ОтговорИзтриване
  5. Оставя кожата почистена, свежа, без опъване, а сутрин не е супер мазна, така че не мога да кажа, че прави кожата ми по-мазна. Все пак трябва да се вземе под внимание, че периода на тестване е декември-април, нямам представа как ще е през лятото. Но вече ще се придържам към по-деликатни продукти като този. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря много за отговора! А може ли да споделиш преди какви гелове си използвала?

    ОтговорИзтриване
  7. На Нивеа за мазна кожа и на Нивеа за нормална, също и на Гарниер за мазна кожа, и на Биодерма едно синьо за нормална кожа и сигурно има и други, но не се сещам! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Мерси много! :)Беше ли доволна от тези на Нивеа?

    ОтговорИзтриване
  9. Дам, вършеха си добре работата. :)

    ОтговорИзтриване