Review: Bilka Мавруд Age Expert Eye Cream

Здравейте!

Днес в центъра на вашето внимание е кремът на Bilka Мавруд Age Expert. Взех си го заради многото позитивни мнения, които съм изчела за него.Нямаше как да не го пробвам, а и има толкова обещаващо описание:

Специално разработена нежна формула за чувствителната кожа около очите.Съдържа уникална комбинация от най-мощни антиоксиданти и регенериращи съставки с доказано подмладяващо действие. Ефективно стимулира обновяването на кожата отвътре, като видимо намалява признаците на стареене. Абсорбира се изключително добре от кожата, не дразни очите и предизвиква бърз лифтинг.


Главни активни съставки:
Креатин – интензивно стимулира синтеза на колаген и еластин и прави кожата около очите и устните еластична и здрава.
Масло от гроздови семки – с изключително подмладяващо действие - витализира и изчиства от свободните радикали и токсини всяка клетка. Стимулира постъпването на кислород в клетките на епидермиса и намалява следите от умара, торбичките и тъмните кръгове около очите.
Хиалуронова киселина – незабавно възстановява плътността на кожата и запълва бръчиците в дълбочина. Дълготрайно хидратира и придава младежки вид на околочния контур
Екстракт от грозде Мавруд – най-мощният антиоксидант, детоксикира кожата, стимулира клетъчното деление, бързо и видимо заглажда фините бръчици около очите и устните в дълбочина.
Масло Ший – действа мощно регенериращо и подхранващо като попива в кожата без мазен и лепкащ ефект.
Алантоин – възвръща здравия вид на кожата.
D-Пантенол – успокоява кожата при наличие на раздразнения.
Резултат: кожата се подмладява отвътре и видимо намаляват фините мимически бръчици.


Не са пестили мастило за описанието на крема. Определено е можело да се каже много по-лаконично. Хидратира, попива бързо, има приятен аромат, придава свеж вид на очите. И тава е с 11 думи!
Консистенцията е много лека, необходимо е малко количество, с този крем е лесно да се прекали, защото опаковката е огромна, цели 25 мл. Кремът има лек сладникаво/свеж (ако ме разбирате) аромат. Не се усеща след нанасяне!
След нанасяне кожата се чувства по-еластична и хидратирана. Намирам Bilka Мавруд Age Expert много подходящ за използване под по-сухи коректори.
За мен има само един недостатък, няма anti-puff ефект и в дните, в който имам торбички не ги премахва, а само хидратира зоната около очите.


За съдържанието: Sodium Hydroxide/ натриев хлорид- по известен като сода каустик, се използва като емулгираща и алкална съставка към шампоани, кремове и др. Прави ми впечатление наличието на Propylene Glycol, който е в топ 10 на токсичните съставки (виж повече тук). Butyrospermum Parkii е масло от шии. Cyclomethicone пък е наименование на силикон. Methoxycinnamate  е един от най-разпространените химикали използвани при слънцезащитните продукти, накратко той е UV филтър. Allantoin се използва в козметиката като антиалергетик.
Като цяло съдържанието е горе/долу, има някои съставки, които са под въпрос!


Bilka Мавруд Age Expert Eye Cream- 25 мл. цена: 4-8 лв.

Пробвали ли сте крема? Какво е вашето мнение? Харесвате ли продуктите на Bilka?

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Видях, че кремът съдържа и парафин, който запушва порите и пречи на кислорода да проникне в кожата. Не се препоръчва за мазна и проблемна кожа. Според мен развалиха продуктите на Bilka. Спомням си, че когато ги пуснаха ми се струваха по-добри като действие.

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, наистина много разочароващо съдържание :(

    ОтговорИзтриване