Review: Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30

Здравейте!

Как според вас изглежда иделаният крем за лице? Да хидратира, да има SPF, да е лек - другото му има да не е Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30?


Формулата е лека и прилича на мус. Има перлена текстура, която съчетава меки пудри, кожата става гладка, а фините линии са по-загладени. Прилича малко на soft focus ефект. "Кожата придобива моментален блясък, ден след ден става по-гладка, пухкава и сияйна." Също така има салицилова киселина, която спомага за премахване на мъртвите клетки, за намаляване дебелината на роговия слой, за изравняване и изглаждане кожата и за дълготраен сияен тен. Не Ви е необходимо голямо количество иначе може да стане малко cakey, така че не прекалявайте.

Също така има SPF30, като предпазва кожата от фотостареене през цялата година. "Витамин Е защитава от оксидативен стрес на кожата и се бори с преждевременното кожно стареене." Няма нужда да Ви казвам за пореден път колко е важно да се използва слънцезащитна козметика през цялата година!

Хидратиращото действие идва от патентования активен комплекс на Bioderma Aquagenium® , който осигурява по биологичен път трайна и интензивна хидратация на кожата: 
- Витамин PP възстановява устойчивостта и непропускливостта на кожата; 
- Екстракта от семена на ябълка стимулира дейността на аквапорините и подобява циркулацията на вода в епидермиса. 

Благодарение на формулата му подобна на мус-емулсия, вдъхновена от структурата на епидермиса, активните съставки на патентната Aquagénium® проникват по-дълбоко в кожата. 
След употребата му кожата не е мазна, но за лятото не мисля, че ще бъде подходящ за мазна кожа. За суха обаче е идеален за цялата година, иначе се води подходящ за всеки тип кожа, която е дехидратирана.


Съдържание:
AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, DIPROPYLENE GLYCOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CETYL ALCOHOL, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, NIACINAMIDE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, ARACHIDYL ALCOHOL, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ARGININE, CYCLOHEXASILOXANE, BEHENYL ALCOHOL, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, MICA (CI 77019), HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), DISODIUM EDTA, PEG-8 LAURATE, SALICYLIC ACID, MANNITOL, XYLITOL, HEXYLDECANOL, SODIUM HYDROXIDE, RHAMNOSE, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, PYRUS MALUS (APPLE) SEED EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, RED 33 (CI 17200), TOCOPHEROL, FRAGRANCE (PARFUM).


Като заключение ще кажа, че до голяма степен всичко в крема ми хареса, най-вече това, че хидратира и има SPF 30. Но въпреки това някак не успя да ме накара да искам да го купя отново. Иначе на теория е най-добрият ежедневен крем, от който имате нужда.

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30- 40 мл. цена: около 30 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. На теория е идеален, на практика - уви - има "кир ефект" и стои некомфортно на лицето ми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така се получава, когато се използва твърде голямо количество, пробвай да нанася по-малко крем. Благодаря за кометра 😘

      Изтриване