Review: Himalaya Under Eye Cream

Здравейте!

Очаква ни една бляскава вечер, но на следващата сутрин нещата ни винаги са толкова приятни. След дълга нощ на танци и забава, кожата ни не изглежда в най-добрата си форма. Най-забележими са тъмните кръгове под очите.
За да се справя с тях освен перфектен коректор имам нужда и от крем за очи с "избистрящ" ефект. Кремчето на Himalaya Under Eye Cream е предназначено точно за това. Но... има и но (четете по-надолу)


Ето какво обещават от Himalaya: Кремът за очи съдържа билки с доказано благоприятно действие върху зоната под очите. Редуцира тъмните кръгове под очите и избистря тена. Направените изследвания показват 80% намаление на тъмните кръгове под очите и намалява бръчките и фините линии под очите с 28% след 4 седмична употреба.


Консистенцията е приятна, попива сравнително бавно. Интересното за крема е, има лек цвят, който според мен е и причината за неговия "anti dark" ефект. Няма аромат. 

Според мен кремът става, перфектен е под коректора Healty Mix, който ми идва малко изсушаващ за под очите. За намаляването на фините линии няма да говоря, защото все още нямам. Но пък за това имам тъмни кръгове, особено когато не съм спала добре. Преди имах и големи торбички под очите, но мисля, че реших проблема с пиене на вода. Да се върнем все пак на тъмните кръгове- зоната под очите ми е много предразположена към тъмни кръгове, защото е много тънка и за това изглежда по тъмна. Кремът се справя с този проблем, след употребата му определено има лек ефект. Единственото, което ме притеснява е съдържанието му. А можеше да стане един любим мой продукт, жалко!


Веднага се вижда Mineral Oil, още не съм почнала, а вече има една черна точка. Caprylic/Capric Triglicerid е производно на кокосовото масло и Paraffin, все неща, които запушват порите, следва алкохола, за който знаем, че изсушава кожата. Има също и производни на петрола (Petrolatum) който е желе на Mineral Oil, до тук съм направо отвратена от изкуственото съдържание на крема, имам чувството, че това което си мажа на лицето и това, което сипвам от бензиностанцията е едно и също. Няма да пропусна да спомена и наличието на два парабена, има още няколко съставки, които не ми харесват, а трите Key Ingredients, които изтъкват от Humalaya просто бледнеят...


Като заключение ще кажа, че едва ли бих купила крема отново, защото останах неприятно изненадана от прекалено многото съмнителни съставки за един иначе билков продукт.

Himalaya Under Eye Cream- 15 мл. за около 12-14 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

12 коментара

  1. Дано не прозвучи грубо, но това е просто евтин индийски крем - за стотинки дошъл от другия край на света.
    пп Аз ползвам една тяхна маска, харесвам си я и ми е жал да я изхвърля.

    ОтговорИзтриване
  2. Евтин, колко да е евтин, имах един на Дева, за 5 лв. съдържанието беше по-хубаво. Кремът на Хималая даже според мен е прекалено скъп за ужасното си съдържание, за още 5 лв отгоре човек може да си купи крем от аптеката. Но съм съгласна за евтин индийски крем!

    ОтговорИзтриване
  3. Много неприятно, ужасно трудно е да се намерят продукти без вредни съставки, дори и сред високия клас козметика!

    ОтговорИзтриване
  4. Да, за тази цена /5 лв./ определено може да се намери много по-добър като съставки български крем.
    пп Видяла съм цената на Хималая като 4 лв., не 14 лв., което вече не е за подценяване, с което възмущението ми става още по-голямо :-) :-) :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Не мога да редактирам предния коментар, извинявам се за последователните.
    Марката има крем за лице 50 мл. за 3 лв. и 200 мл. пак за лице за 5 лв. Как са ценообразували този за очи за такава висока сума? До колкото успявам да видя, е най-скъпият козметичен продукт на фирмения им сайт.

    ОтговорИзтриване
  6. Да наистина сравнение с останалите им продукти е скъп и нямам никаква представа защо... но аз просто съм ядосана от това, че на опаковката има лъскав стикер, на които пише нещо от сорта, че е натурално, а всъщност състава е доста притеснителен. Сега обмислям да си взема някакъв от аптека.

    ОтговорИзтриване
  7. Да, Хималая са като Орифлейм - пишат, говорят, разправят колко са натурални, а са бъкани с парабени и други вредни съставки, което е смешно!
    За тези пари наистина може да се намери много по-добър крем. Този, който ползвам сега - http://beautyandrelaxblog.blogspot.com/2013/12/deba-eye-cream-vitamin-c-total-care.html, си го взех за 3-4 лева и наистина е уникален, да не говорим, че като състав е много по-чист в сравнение с този на Хималая. Дори сега чакам една доставка с един техен продукт ( на Хималая де ) , да видим дали ще е същата работа...

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина за тази цена може да се намери нещо натурално и то като се има в предвид,че ще се слага в такава деликатна зона като очният контур.Не причинявай това на кожата си. С този състав и на краката не бих си го слагала. Аз пробвах една маска с неем и наистина не беше лоша,но няма да я купя заради състава.

    ОтговорИзтриване
  9. :D да права си, много добре казано. А ти сега като мина на хубава козметика, какъв крем за очи ползваш, може би няма да е зле да пробвам този на Билка.

    ОтговорИзтриване
  10. Да и аз си го купих заради обещанията срещу ефективно третиране на кръговете под очите. Но никъде по сайтовете не пише истинския състав , а само трите основни съствки... За 11 лева с минерално олио- голяма минавка.Почнаха да ми излизат леки пъпчици около очите, и отстрани явно където съм излиза от подочния контур веднага ми се появиха черни точки и запушени пори, които никога не съм имала в тази област на лицето. :(

    ОтговорИзтриване
  11. Най-добре спри да го ползваш веднага! Тези от БИО серията на Дева са хубави, аз сега си взех на Билка от Мавруд серията, но още нямам мнение за него. :)

    ОтговорИзтриване
  12. Кремът е много добър, ползвам вече не знам коя опаковка и не съм имала никакви проблеми. Хидратира добре, има известен ефект върху тъмните кръгове, не дразни очите - нещо, което с някои околоочни ми се е случвало, а именно да ми лютят на очите. Състав не гледам - ако нещо ми действа добре, ползвам, ако ли не, и най-прекрасния състав да има, ако не ми понася, не го ползвам. Определено смятам, че кремът е качествен и ефективен продукт, а не евтино индийско кремче, както някой по-горе се изрази. Въобще Himalaya имат много добри продукти, повечето от нещата ми харесват и имат ефект. Маската с Neem например е изключително ефикасна за мазна/смесена, проблемна кожа, има видим ефект срещу пъпки и черни точки, почиства наистина добре, а не като доста други маски, които уж се водят за мазна кожа, но след употреба освен леко по-свежа и мека кожа за няколко часа, друг ефект не виждаш.

    ОтговорИзтриване