Review: Garnier Pure Active Fruit Energy измиващ гел

Здравейте!

Доста ревюта съм натрупала в чернови, все отлагам, все отлагам, но идва нова година и няма да е зле да разчистя малко тук. В следващите няколко дни ще се опитам да публикувам тези забравени ревюта.

Без много излишни приказки продължавам с основното днес, а именно Pure Active Fruit Energy на Garnier- измиващ гел за лице за смесена и мазна кожа.


Опаковката е с практична помпа дозатор, половин изпомпване ми е достатъчно за цялото лице. Консистенцията е гелообразна (очевидно) има блед оранжев цвят.

Какво обещават от Garnier- Придава сияен блясък на кожата, предназначен е за мазна и склонна към несъвършенства кожа, отпушва и видимо стяга порите.
- обогатен е с екстракт от грейпфрут, нар и витамин С, те почистват и подобряват качеството на кожата. Има ободряващ свеж аромат.

Какво мисля аз- Наистина има много приятен цитрусов аромат. Измива кожата много добре и не го препоръчвам на момичета с суха, та дори и на тези с нормална кожа. Подходящ е само за мазна и проблемна кожа. Винаги след това ползвам хидратиращ крем. След употреба кожата е чиста, леко опъната, порите са по стегнати.


Да поговорим и за съдържанието. Tetrasodium EDTA, Sodium Benzoate показват наличието на сапун, има го в 90% от измиващите гелове. Салициловата киселина е много подходяща особено при проблемната кожа. Отбелязано е и, че съдържа екстракт от нар и грейпфрут, което е много хубаво, защото често съм свидетел на екстракти, които липсват в съдържанието на продукта, но тук ги има, така, че това е плюс. Има няколко оцветителя, които напоследък забелязвам в доста неща и смятам, че са ненужни, но поне не са вредни. Coco-betaine е производно на кокосовото масло и е характерно за сапунените продукти, като сапун за ръце, шампоани и други и е безвредно.

Garnier Pure Active Fruit Energy е гел в удобна опаковка подходящ само за мазна и проблемна кожа, може би бих си го взела пак за през лятото- 200 мл за около 8-9 лв.

Ползвали ли сте гела? Какво мислите за него?

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Гелът е хубав, наистина,ползвах ги преди година, но много си права, че си е само за мазна кожа, точно заради наличието на сапун, който изсушава другите типове... Сега ме подсети за този почистващ гел, тъкмо моят на Биодерма свършва... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, имам един малко глупав въпрос, но се чудя мога ли с този продукт да изчиствам грима от лицето си, или първо трябва да го почистя с тоалетно мляко или друго средство? Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да се използва и за премахване на грим, но трябва да си измиеш лицето 2 пъти с него. :)

      Изтриване
    2. Благодаря за полезната информация, хубав и слънчев ден :)

      Изтриване