Review: *Avene YstheAl +

Здравейте!

Едно от най-трудните за писане ревюта са на кремовете за лице. Особено, когато кремът не е предназначен за проблемна кожа или решаване на някакъв козметичен дефект, като акне и пъпки.
Кремовете с анти-айдж ефект особено при тези за първи бръчки е много трудно да се прецени има ли реален ефект върху тях, просто защото бръчките са толкова фини, че с просто око не може да се забележи ефект върху тях.
Но за да се прецени дели един крем е добър или не има и други важни фактори!

Днес публикацията ще бъде посветена на YstheAl + от Avene. 
Кремът е в удобен флакон с помпа, която е с безвъздушен дозатор. Удобно и хигиенично!


Avene YstheAl + е предназначен за суха кожа, предотвратява появата на бръчки, причинени 
основно от UV лъчите, загуба на стегнатост, тонус и блясък.

Активни съставки: ретиналдехид усилва клетъчната активност на кожата. G.G.O усилва действието на ретиналдехида. Пре-токофил се бори със свободните радикали. И естествено термалната вода на Avene. YstheAl + e предназначен за суха кожа, той има висока толерантност и е подходящ и за чувствителна кожа. Без парабени и ароматизатори!


Консистенцията на  YstheAl + е кремообразна, богата и хидратираща. Попива мигновено, кожата остава гладка и стегната. Няма лепкав ефект и не омазнява кожата. Нещо, което е много важно за мен!
Аз използвам крема само вечер, повече от месец и половина. За ефекта върху бръчките нямам мнение, но определено виждам положително влияние върху кожата си. Кожата ми е по-стегната, еластична и свежа, и сутрин изглежда много добре!


Да поговорим за съдържанието. Прави ми впечатление съдържанието на Mineral Oil, за което не е добре. В състава на крема има много различни натурални масла, което може само да ме радва. Докато проверявах съставките на много от тях пишеше органичен произход. Triethanolamine е алтернатива на ароматизаторите, които пише, че кремът не съдържа. Съдържа и витамин Е под формата на Tocopheryl Glucosid. Впечатление ми прави оцветителят Red 33 (CI 17200), наистина не виждам смисъл от оцветителите в бялата козметика.

Заключението ми е, че много харесвам Avene YstheAl +, сравнително доволна съм от съдържанието, кожата ми също го харесва, не съм имала проблеми след ползването му!

Avene YstheAl + - 30 мл. за около 53 лв.

Love,
Snejana

*Avene YstheAl + е предоставен от ПР, мнението е изцяло мое и напълно обективно!

You May Also Like

2 коментара

  1. Супер полезно ревю .. след известно време и на мен ще ми потрябва подобен крем, хаха.
    На Авен нещата винаги са хубави... поне по моето скромно мнение :]

    ОтговорИзтриване
  2. Да и аз харесвам продуктите им, много повече от тези на Vichy най-вече, все ме разочароват. Но с Биодерма не мога да ги сравнявам, особено с продуктите за мазна и проблемна кожа.

    ОтговорИзтриване