Review: ADDA маска за лице с глина + подробности за хумата

Здравейте!

Повод на днешната публикация е една маска с хума и екстракт от лайка, на която съвсем случайно попаднах преди време. Ползвах я веднага след като я купих и веднага я обикнах. Кожата ми не е в най-доброто си състояние в момента, но само след едно ползване пъпките изглеждаха повяхнали (не съм сигурна, че това е точната дума, но да се надявам, че се сещате за какво говоря).



Хумата се е използва още в древността, но въпреки това е едно от най-разпространените козметични разкрасителни средства и днес. Подходяща е за всеки тип кожа. Има различни видове хума в зависимост от изискванията на типа кожа. Освен за маски на лицето и косата, хумата има и лечебни свойства и може да се използва като средство за лечение на различни болести. Може да видите повече за това в любимия ми сайт http://www.newage.bg/



Бяла глина (каолин, порцелан) Тя е най-често използвана в козметиката. Бялата глина е много финна и е най-меката от всички типове хума. Омекотява кожата и прави косата мека и еластична, жизнена и бляскава. Богата е на минерални соли и силиций. Известна е още под името каолин, благодарение на минерала каолин, който влиза в нейния състав. Бялата хума е подходяща е за всеки тип кожа – суха, мазна, смесена, чувствителна и нормална кожа.

Зелената хума (зелена глина) съдържа изобилие от полезни елементи – няколко важни минерални оксиди, магнезии, калции, калий, силиций, магнезий, фосфор, мед, селен. Оцветяването се дължи на железния оксид и разложеното растително вещество.  Зелената хума съдържа няколко елемента, които действат самостоятелно, за разлика от другите глини, в които елементите се комбинират и допълват. Зелената хума е с фина структура, което позволява пълното поглъщане на токсините, лесно разграждане на мазнините и напълно премахване на замърсяванията от кожата. Зелената глина е много ефективна при извличане на мазнините от кожат. Това й свойство я прави изключително полезна за мазната кожа на косата или тялото. Тя спомага за регулиране на мастната секреция и засилва оздравителните процеси на наранените зони.  Зелената хума е подходяща е за мазна и смесена кожа.

Синята хума (синя глина) снабдява кожата с кислород, има противовъзпалително действие и подобряват кръвообращението. Благодарение на уникалните лечебни свойства скрити в нейната минерална структураи микроелементи, тя оказва комплексно почистващо, противовъзпалително и антисептично действие. Използването и за козметични маски освежава, успокоява и тонизира кожата, подхранва корените на косата и способства за възстановяването им. Предпазва от появата на пърхут и възпрепятства косопада. Синята хума е подходяща е за всеки тип кожа – суха, мазна, чувствителна и нормална.

Жълта хума (жълта глина) Богата е на минерали и тонизира клетките. Подхранва нормалните и чупливи коси. Подобрява кръвообръщението на кожата и ексфолира и нежно я почиства. Жълтата глина не извлича прекомерно мазнината от кожата, ето защо тя е подходяща за използване предимно върху сухата кожа. 

Червената хума (червена глина) има високо съдържание на силикон и железен окис и традиционно се използва з a обновяване и подобряване свежестта и тургура на кожата. Също се използва против напукани капиляри, торбички под очите и като общо грижа за кожата.Червената глина е особено ефективна при  регулиране на мастната секреция на кожата, извиличане на токсините – детоксификация на кожата и ексфолиация. Използва се често за мазна кожа. Червената хума е най-подходяща е за зряла, проблемна и акнетична, дехидратирана, уморена и стресирана кожа.

Розовата хума (розова глина)
е традиционно използвана като тонизиращо и стягащо средство. Тя ексфолира кожата като подобрява кръвообръщението. Розовата хума почиства нежно и омекотява. Розовата глина е богата на железни окиси, които й придават прекрасния розов цвят. Подходяща е за маска на тяло, за стягане и тонизиране на бюста, бедрата, корема и горната част на ръцете. Розовата хума е подходяща е за суха, нормална, чувствителна и деликатна кожа.

Повечето глинени маски са подходящи за всеки тип кожа, но се препоръчва маските да се ползват предимно от хора със склонна към омазняване кожа.

Да се върнем отново към маската на ADDA, непозната за мен марка, но нали съм търсач на нови продукти, веднага я грабнах.


Самата маска се води почистваща и на опаковката пише, че е подходяща за всеки тип кожа. Въпреки че след употребата и не усещам кожата си прекалено суха и опъната, все пак съм на мнение, че маските с хума са по-подходящи за мазна кожа. Предназначена е за свиване на порите и премахване на черните точки, две задачи, с които се справя доста добре.


Консистенцията и е страхотна. Маже се като масло върху кожата, след това изсъхва, а след измиване- чувството е на чиста кожа с видимо свити пори.
Маската има и още плюсове, НЯМА парабени, а съдържанието и (което естествено за мен забравих да снимам) е само от няколко съставки (колкото по-малко толкова по-добре).

Е, има и недостатъци разбира се, а това е неприятният и аромат. Ама се свиква, красотата изисква жертви все пак.

И всичко това е събрано в пластмасово бурканче с капачка на винт, за смешната цена от 1.75 лв. (!!!) И преди да се зачудите "не е ли прекалено малко"- хумата, екстракта от лайка и водата, не са скъпи продукти все пак.

А вие имате ли такива евтини и ефикасни тайни в шкафа си с козметика? Препоръчайте ми нещо!

Love,
Snejana

You May Also Like

5 коментара

  1. Много полезно и интересно! :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз харесвам много хумата като маска

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре се грижи за проблемната кожа, само че мирише наприятно! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1.02.2015 г., 3:47:00

    Здравей,публикацията е доста стара,но ще съм много благодарна,ако ае сещаш разбира се да споделиш от къде ае сдоби с това съкровище.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, купувана е от магазин PM в Пазарджик, но предполагам, че може да я намериш в по-малки квартални магазинчета, или път в Елитис или Ремедиум. :):):)

    ОтговорИзтриване